Menu
Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі

Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі

Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Одна з найсмачніших грузинських страв — хінкалі. Приготувати їх — справжній ритуал, але в результаті ви отримаєте неймовірно смачну і соковиту страву. Пропонуємо кілька апетитних рецептів, які сподобаються всій родині.

Хінкалі з бараниною — рецепт

Хінкалі з бараниною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г баранини
  • 150 г курдюка
  • 1 пучок кінзи
  • 2 перцю чилі
  • 500 мл води
  • 5 склянок пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • Сіль — за смаком
  • Чабер — за смаком

Промийте баранину і наріжте шматочками. Подрібніть цибулю, кінзу, курдюк і чилі. Пропустіть всі інгредієнти через м'ясорубку. Потім додайте сіль і чабер. Влийте кип'яченої води (близько 150 мл) і добре перемішайте масу.

Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте борошно, воду, яйце, сіль і добре замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на пів години.

Готове тісто розкачайте на робочій поверхні і сформуйте кола діаметром 10-12 см. На середину кожного кола покладіть трохи фаршу. Краї тіста складіть гармошкою і закріпіть так, щоб утворився щільний хвостик.

Відправте хінкалі в кип'ячену воду хвостиком вниз. Посоліть воду і перемішайте лопаткою. Потім зменшіть вогонь і готуйте ще 10-15 хвилин. Коли хінкалі почнуть спливати, влийте холодну воду і перекладіть їх на тарілку.

Смачного!

Хінкалі з сиром — рецепт

Хінкалі з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • 125 мл води
  • 5 г рослинної олії
  • 3 л води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 280 г сиру сулугуні
  • 2 яєчних жовтки

З'єднайте борошно, сіль, 70 мл води і рослинну олію. Замісити туге пружне тісто і продовжуйте вимішувати його протягом 15 хвилин. Воно повинно вийти еластичним. Потім скатайте його в кулю, накрийте харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Натріть сир на крупній тертці і додайте жовтки.

Готове тісто розділити на 6 частин. Потім сформуйте з них коло товщиною 2 мм. Викладіть сирну начинку і зліпіть краї, формуючи складки по колу. Зайве тісто відріжте кухонними ножицями.

Опустіть хінкалі в підсолену кип'ячену воду. Варіть на середньому вогні близько 7 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття