Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі
Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Одна з найсмачніших грузинських страв — хінкалі. Приготувати їх — справжній ритуал, але в результаті ви отримаєте неймовірно смачну і соковиту страву. Пропонуємо кілька апетитних рецептів, які сподобаються всій родині.
Хінкалі з бараниною — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г баранини
- 150 г курдюка
- 1 пучок кінзи
- 2 перцю чилі
- 500 мл води
- 5 склянок пшеничного борошна
- 1 яйце
- 500 г ріпчастої цибулі
- Сіль — за смаком
- Чабер — за смаком
Промийте баранину і наріжте шматочками. Подрібніть цибулю, кінзу, курдюк і чилі. Пропустіть всі інгредієнти через м'ясорубку. Потім додайте сіль і чабер. Влийте кип'яченої води (близько 150 мл) і добре перемішайте масу.
Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте борошно, воду, яйце, сіль і добре замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на пів години.
Готове тісто розкачайте на робочій поверхні і сформуйте кола діаметром 10-12 см. На середину кожного кола покладіть трохи фаршу. Краї тіста складіть гармошкою і закріпіть так, щоб утворився щільний хвостик.
Відправте хінкалі в кип'ячену воду хвостиком вниз. Посоліть воду і перемішайте лопаткою. Потім зменшіть вогонь і готуйте ще 10-15 хвилин. Коли хінкалі почнуть спливати, влийте холодну воду і перекладіть їх на тарілку.
Смачного!
Хінкалі з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 125 мл води
- 5 г рослинної олії
- 3 л води
- 1 ч. л. солі
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 280 г сиру сулугуні
- 2 яєчних жовтки
З'єднайте борошно, сіль, 70 мл води і рослинну олію. Замісити туге пружне тісто і продовжуйте вимішувати його протягом 15 хвилин. Воно повинно вийти еластичним. Потім скатайте його в кулю, накрийте харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Натріть сир на крупній тертці і додайте жовтки.
Готове тісто розділити на 6 частин. Потім сформуйте з них коло товщиною 2 мм. Викладіть сирну начинку і зліпіть краї, формуючи складки по колу. Зайве тісто відріжте кухонними ножицями.
Опустіть хінкалі в підсолену кип'ячену воду. Варіть на середньому вогні близько 7 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття