Готуємо страви французької кухні — смачні рецепти пирога тарт Татен
Тарт Татен — це один із найсмачніших французьких десертів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Тарт Татен — це один із найсмачніших французьких десертів. Його ідея полягає в тому, що потрібно карамелізувати улюблені фрукти, а потім випікати їх, накривши тістом. Начинка у такого перевернутого пирога виходить дуже ніжною і ароматною, а тісто — хрустким. Пропонуємо кілька варіантів смачного десерту, які здивують ваших рідних.
Класичний яблучний тарт Татен — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г цукру
- 45 г вершкового масла
- 6 яблук
- 1 стручок ванілі
- Чай
Для тіста вам знадобиться:
- 180 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 45 г мигдального борошна
- 400 г борошна
- 70 г яєць
- Дрібка солі
Насамперед приготуйте карамель. Візьміть сотейник з товстим дном, насипте трохи цукру і поставте на плиту. Коли він трохи розтопиться, додайте ще трохи цукру і продовжуйте за цією схемою, поки не розтопиться весь цукор. Карамель повинна вийти однорідною і гладкою. Коли домоглися такої консистенції — додайте вершкове масло і активно перемішуйте суміш. Потім вилийте карамель на силіконовий килимок і дайте їй повністю охолонути. Поламайте її на невеликі шматочки і подрібніть за допомогою блендера.
Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Потім натріть їх тонкими слайсами. Візьміть форму для випічки і присипте дно карамельної пудрою. Викладіть шар яблук і знову присипте пудрою. Повторюйте цей процес, поки не закінчяться яблука. Перекладіть форму на деко і відправте в розігріту духовку при 150-160 градусів і притисніть яблука зверху на перші 30-40 хвилин випічки. Тоді яблука краще з'єднаються. Потім з дека слід збирати сік і поливати яблука. Загальний час випікання — півтора-три години. Яблука повинні стати м'якими. Після цього дайте заготівлі трохи охолонути.
Тим часом приготуйте глазур з чаєм і ваніллю. Для цього слід знову приготувати суху карамель з 40 г цукру і одночасно заварити 150 мл чаю. З'єднайте чай, карамель і поверніть сотейник на плиту. Перемішайте і додайте насіння ванілі. Слідкуйте за консистенцією, вона неповинна бути занадто рідкою.
Приготуйте пісочне тісто. Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх в чашу міксера і додайте сухі інгредієнти. На низькій швидкості перемішайте суміш, щоб вийшла дрібна крихта. Потім влийте збиті яйця і продовжуйте перемішувати тісто на низькій швидкості.
Розкачайте тісто на робочій поверхні і виріжте коло діаметром з форму. Відправте його в холодильник на 20 хвилин, а потім випікайте до рум'янцю.
Викладіть яблучну частина на корж і змастіть десерт глазур'ю за допомогою пензлика.
Готово!
Тарт Татен з грушею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 60 г вершкового масла
- 140 г пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. розпушувач тіста
Для начинки вам знадобиться:
- 2 груші
- 100 г цукру
- 60 г вершкового масла
У ємності з'єднайте борошно, цукор і розпушувач. Додайте масло і перемішайте суміш в дрібну крихту. Вбийте яйце і замісити тісто. Скачайте його в кулю і відправте в холодильник.
Тим часом приготуйте начинку. З'єднайте в каструлі цукор і масло. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Очистіть грушу від шкірки і наріжте дольками.
Готовий соус вилийте в форму і розкладіть груші. Тісто розкатайте на робочій поверхні в формі кола і накрийте груші в формі. У центрі зробіть невеликий отвір.
Відправте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути і переверніть на тарілку.
Готово!
Банановий тарт Танет — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 30 мл крижаної води
- 200 г пшеничного борошна
- 100 г вершкового масла
- 30 г цукру
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 3 банана
- 120 г цукру
- 80 г вершкового масла
Готуємо пісочне тісто. Для цього з'єднаєте просіяне борошно з цукром і дрібкою солі. Додайте кубики холодного вершкового масла і перемішайте все до утворення дрібної крихти. Потім влийте трохи крижаної води і замість тісто. Оберніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
Тим часом приготуйте карамель. З'єднайте в каструлі вершкове масло з цукром. Влийте трохи води і постійно помішуйте суміш. Карамель повинна придбати коричневий колір.
У форму для випічки вилийте готову карамель і викладіть кружечки бананів. Зверху накрийте розкатаним тістом.
Відправте пиріг в розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин. Потім перекладіть його в тарілку і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Готуємо солоні пироги-тарти — найсмачніші рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття