Menu
Готуємо страви французької кухні — смачні рецепти пирога тарт Татен

Готуємо страви французької кухні — смачні рецепти пирога тарт Татен

Тарт Татен — це один із найсмачніших французьких десертів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Тарт Татен — це один із найсмачніших французьких десертів. Його ідея полягає в тому, що потрібно карамелізувати улюблені фрукти, а потім випікати їх, накривши тістом. Начинка у такого перевернутого пирога виходить дуже ніжною і ароматною, а тісто — хрустким. Пропонуємо кілька варіантів смачного десерту, які здивують ваших рідних.

Класичний яблучний тарт Татен — рецепт

Класичний яблучний тарт Татен

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 45 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 6 яблук
  • 1 стручок ванілі
  • Чай

Для тіста вам знадобиться:

  • 180 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 45 г мигдального борошна
  • 400 г борошна
  • 70 г яєць
  • Дрібка солі

Насамперед приготуйте карамель. Візьміть сотейник з товстим дном, насипте трохи цукру і поставте на плиту. Коли він трохи розтопиться, додайте ще трохи цукру і продовжуйте за цією схемою, поки не розтопиться весь цукор. Карамель повинна вийти однорідною і гладкою. Коли домоглися такої консистенції — додайте вершкове масло і активно перемішуйте суміш. Потім вилийте карамель на силіконовий килимок і дайте їй повністю охолонути. Поламайте її на невеликі шматочки і подрібніть за допомогою блендера.

Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Потім натріть їх тонкими слайсами. Візьміть форму для випічки і присипте дно карамельної пудрою. Викладіть шар яблук і знову присипте пудрою. Повторюйте цей процес, поки не закінчяться яблука. Перекладіть форму на деко і відправте в розігріту духовку при 150-160 градусів і притисніть яблука зверху на перші 30-40 хвилин випічки. Тоді яблука краще з'єднаються. Потім з дека слід збирати сік і поливати яблука. Загальний час випікання — півтора-три години. Яблука повинні стати м'якими. Після цього дайте заготівлі трохи охолонути.

Тим часом приготуйте глазур з чаєм і ваніллю. Для цього слід знову приготувати суху карамель з 40 г цукру і одночасно заварити 150 мл чаю. З'єднайте чай, карамель і поверніть сотейник на плиту. Перемішайте і додайте насіння ванілі. Слідкуйте за консистенцією, вона неповинна бути занадто рідкою.

Приготуйте пісочне тісто. Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх в чашу міксера і додайте сухі інгредієнти. На низькій швидкості перемішайте суміш, щоб вийшла дрібна крихта. Потім влийте збиті яйця і продовжуйте перемішувати тісто на низькій швидкості.

Розкачайте тісто на робочій поверхні і виріжте коло діаметром з форму. Відправте його в холодильник на 20 хвилин, а потім випікайте до рум'янцю.

Викладіть яблучну частина на корж і змастіть десерт глазур'ю за допомогою пензлика.

Готово!

Тарт Татен з грушею — рецепт

Тарт Татен з грушею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 60 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 140 г пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. розпушувач тіста

Для начинки вам знадобиться:

  • 2 груші
  • 100 г цукру
  • 60 г вершкового масла

У ємності з'єднайте борошно, цукор і розпушувач. Додайте масло і перемішайте суміш в дрібну крихту. Вбийте яйце і замісити тісто. Скачайте його в кулю і відправте в холодильник.

Тим часом приготуйте начинку. З'єднайте в каструлі цукор і масло. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Очистіть грушу від шкірки і наріжте дольками.

Готовий соус вилийте в форму і розкладіть груші. Тісто розкатайте на робочій поверхні в формі кола і накрийте груші в формі. У центрі зробіть невеликий отвір.

Відправте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути і переверніть на тарілку.

Готово!

Банановий тарт Танет — рецепт

Банановий тарт Танет

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 30 мл крижаної води
  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 30 г цукру

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 3 банана
  • 120 г цукру
  • 80 г вершкового масла

Готуємо пісочне тісто. Для цього з'єднаєте просіяне борошно з цукром і дрібкою солі. Додайте кубики холодного вершкового масла і перемішайте все до утворення дрібної крихти. Потім влийте трохи крижаної води і замість тісто. Оберніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.

Тим часом приготуйте карамель. З'єднайте в каструлі вершкове масло з цукром. Влийте трохи води і постійно помішуйте суміш. Карамель повинна придбати коричневий колір.

У форму для випічки вилийте готову карамель і викладіть кружечки бананів. Зверху накрийте розкатаним тістом.

Відправте пиріг в розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин. Потім перекладіть його в тарілку і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Готуємо солоні пироги-тарти — найсмачніші рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття