Готуємо страви французької кухні — рецепти смачного і ситного кіш Лорен
Кіш Лорен — це неймовірно смачний і ситний відкритий пиріг родом із Франції.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кіш Лорен — це неймовірно смачний і ситний відкритий пиріг родом із Франції. Він ідеально підходить на сніданок, обід або вечерю, а його начинку можна змінювати на свій смак і кожен раз втілювати свої експерименти. У цій статті розповімо, як приготувати справжній кіш Лорен в домашніх умовах.
Кіш Лорен з куркою і грибами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г печериць
- 270 г курячого філе
- 1 стакан пшеничної муки
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 2,5 ст. л. води
- 150 г ріпчастої цибулі
- 6 помідорів чері
- 125 г твердого сиру
- 10 ст. л. вершків 30%
- Сіль і перець — за смаком
Насамперед відваріть куряче філе в підсоленій воді. Потім дайте охолонути.
У просіяне борошно додайте терте вершкове масло, яйце, сіль і воду. Замісити тісто і відправте в холодильник на пів години.
Подрібніть цибулю і пасеруйте на олії. Потім додайте нарізані гриби, сіль і перець. Готуйте ще 5 хвилин.
Куряче філе наріжте кубиками і додайте до грибів. Перемішайте.
Натріть сир на середній тертці і з'єднайте з вершками.
Розкачайте тісто в пласт і викладіть у форму для випічки. Сформуйте бортики і обріжте краї ножем. Потім викладіть начинку і розкладіть помідори зрізом вниз. Залийте вершками з сиром і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Смачного!
Кіш Лорен з беконом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 4 ст. л. холодної води
- Дрібка солі
Для начинки:
- 200 г бекону
- 50 мл жирних вершків
- 5 яєць
- 30 г твердого сиру
- 2 середніх помідора
- Маленький пучок петрушки
- Мускатних горіх — за смаком
- Сіль і перець — за смаком
Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте в мисці борошно з сіллю, додайте вершкове масло кубиками і замісіть тісто. Потім додайте холодну воду і продовжуйте замішувати тісто до однорідного стану. Відправте його в холодильник на пів години. Потім розкачайте в пласт.
Готуємо начинку. Наріжте бекон кубиками і обсмажте на сковороді. Потім викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подрібніть помідори, зелень і натріть сир.
В окремій ємності з'єднайте яйця, жирні вершки і збийте масу за допомогою вінчика. Потім додайте помідори, сир, зелень, сіль, перець і мускатний горіх. Перемішайте масу.
Викладіть тісто у форму для випічки, формуючи бортики. Потім викладіть шматочки бекону і залийте яєчно-вершковою масою.
Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Готово!
Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття