Menu
Готуємо страви французької кухні — рецепт неймовірного десерту Канеле

Готуємо страви французької кухні — рецепт неймовірного десерту Канеле

Готуємо страви французької кухні — рецепт неймовірного десерту Канеле

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Канеле — це невеликий смачний десерт, родом з французького Бордо, де раніше їх називали «каноле». Вони покриті легкою карамельною скоринкою, під якою ховається аромат ванілі і рому.

Канеле — це щось середнє між тістечком і кексом, але з абсолютно унікальною текстурою. Вони випікаються в спеціальних невеликих формочках. Такий десерт ідеально підходить до кави або подається в якості закуски до вин.

У цій статті розповімо, як приготувати такий дивовижний десерт самостійно.

Канеле — рецепт французьких кексів

Канале

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1/2 літра молока

Молоко

  • 2 яйця
  • 2 жовтки
  • 1/2 ч. л. екстракту ванілі
  • 4 ст. л. рому
  • 1 чашка цукру
  • 1 чашка борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

Приготування цього десерту варто почати ще за день-два до подачі. Тісто має простояти в холодильнику не менше доби. Від цього кекси будуть ароматними і смачний.

Готуємо тісто. Для цього в невеликій ємності доведіть до кипіння молоко з ваніллю і вершковим маслом. Потім вимкніть і дайте постояти.

В окремій мисці з'єднайте яйця, жовтки і цукор. Влийте 1/4 молока. Добре перемішайте масу. Всипте борошно і знову перемішайте. Потім влийте молоко, що залишилося і продовжуйте замішувати тісто, щоб воно було без грудочок. В кінці додайте ром.

Відправте тісто в холодильник на добу.

Форми для випічки змастіть вершковим маслом і трохи присипте цукром. Викладіть тісто, не заповнюючи форми до кінця. Відправте кекси в розігріту до 260 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте кекси ще 45 хвилин.

Канале

Потім акуратно дістаньте їх з форми і подавайте до чаю.

Готово!

Читайте також: Як приготувати домашній пиріг з малиною — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття