
Готуємо страву італійської кухні – смачні рецепти пасти Болоньєзе
Паста Болоньєзе завоювала серця мільйонів своїм незабутнім смаком та ароматом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Паста Болоньєзе завоювала серця мільйонів своїм незабутнім смаком та ароматом. Але зовсім не обов'язково йти в ресторан, щоб скуштувати таку смачну страву італійської кухні. Пропонуємо вам рецепти апетитної пасти на будь-який смак, яку можна легко приготувати вдома і порадувати своїх близьких.
Класичний італійський рецепт пасти Болоньєзе
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г спагетті
- 500 г яловичого фаршу
- 100 г червоного сухого вина
- 800 г пропарених помідорів (можна самостійно зробити зі свіжих або купити консервовані)
- 1 велика цибулина
- 1 стебло селери
- 2 зуб. часнику
- 100 г пармезану
- пучок базиліка або петрушки
- свіжий або сухий орегано
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть цибулю, часник і селеру (за бажанням додайте моркву). Розігрійте оливкову олію на сковороді. Викладіть овочі і тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте м'ясний фарш. Ретельно перемішайте і обсмажте протягом декількох хвилин. Потім влийте вино. Помідори наріжте на кубики і додайте до овочів з м'ясом. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Вкиньте подрібнену зелень, додайте сіль і перець – за смаком.
Відваріть спагетті до стану аль денте ( «тверде на зубок»). Розкладіть по тарілках, а зверху викладіть готовий соус. Посипте тертим пармезаном. Смачного!
Спагеті Болоньєзе по-домашньому – рецепт
Вам знадобиться:
- 500 г м'ясного фаршу
- 350 г спагетті
- 1 солодка червона цибуля
- 3 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 зуб. часнику
- 3 шматочки бекону
- твердий сир (в ідеалі пармезан) - за смаком
На рослинній олії обсмажте подрібнений часник і цибулю. Додайте нарізаний бекон і фарш. Ретельно перемішайте, щоб фарш вийшов розсипчастим. Після чого додайте томатну пасту і тертий сир. Добре перемішайте. Зменшіть вогонь і залиште тушкуватися.
Тим часом відваріть спагеті (за бажанням можете посолити, але враховуйте, що соус вже досить солоний). Готове спагетті розкладіть по тарілках, а зверху викладіть наш соус. Смачного!
Вегетаріанська паста Болоньєзе
Візьміть інгредієнти:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- 1 червону цибулю
- 100 г моркви
- 75 г свіжих грибів
- 1 червоний солодкий перець
- 500 г томатної пасти
- 50 г капусти броколі
- 1/3 склянки листя базиліка
- 250 г спагетті
Подрібніть часник і цибулю, а моркву наріжте тонкою соломкою. Очистіть перець від насіння і наріжте на невеликі шматочки. На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю та часник. Потім додайте моркву і готуйте 5 хвилин. Після чого додайте перець і готуйте ще буквально дві хвилини. Вкиньте порізані гриби і томатну пасту. Потім додайте базилік і брокколі. Добре перемішайте і тушкуйте протягом 5 хвилин, поки овочі не будуть м'якими.
Остудіть готовий соус і перемістіть в чашу блендера. Злегка збийте, щоб у суміші вийшла ніжна, але не однорідна консистенція. Поверніть соус назад на сковороду, щоб він не охолов.
Відваріть спагетті до готовності і перекладіть до соусу на сковороду. Добре перемішайте і можете подавати. Смачного!
Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухн
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття