Menu
Готуємо страву італійської кухні – смачні рецепти пасти Болоньєзе

Готуємо страву італійської кухні – смачні рецепти пасти Болоньєзе

Паста Болоньєзе завоювала серця мільйонів своїм незабутнім смаком та ароматом. 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Паста Болоньєзе завоювала серця мільйонів своїм незабутнім смаком та ароматом. Але зовсім не обов'язково йти в ресторан, щоб скуштувати таку смачну страву італійської кухні. Пропонуємо вам рецепти апетитної пасти на будь-який смак, яку можна легко приготувати вдома і порадувати своїх близьких.

Класичний італійський рецепт пасти Болоньєзе

Болоньєзе

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г спагетті
  • 500 г яловичого фаршу
  • 100 г червоного сухого вина
  • 800 г пропарених помідорів (можна самостійно зробити зі свіжих або купити консервовані)
  • 1 велика цибулина
  • 1 стебло селери
  • 2 зуб. часнику
  • 100 г пармезану

Сир

  • пучок базиліка або петрушки
  • свіжий або сухий орегано
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулю, часник і селеру (за бажанням додайте моркву). Розігрійте оливкову олію на сковороді. Викладіть овочі і тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте м'ясний фарш. Ретельно перемішайте і обсмажте протягом декількох хвилин. Потім влийте вино. Помідори наріжте на кубики і додайте до овочів з м'ясом. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Вкиньте подрібнену зелень, додайте сіль і перець – за смаком.
Відваріть спагетті до стану аль денте ( «тверде на зубок»). Розкладіть по тарілках, а зверху викладіть готовий соус. Посипте тертим пармезаном. Смачного!

Спагеті Болоньєзе по-домашньому – рецепт

Спагеті Болоньєзе по-домашньому

Вам знадобиться:

  • 500 г м'ясного фаршу
  • 350 г спагетті
  • 1 солодка червона цибуля
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 зуб. часнику
  • 3 шматочки бекону
  • твердий сир (в ідеалі пармезан) - за смаком

На рослинній олії обсмажте подрібнений часник і цибулю. Додайте нарізаний бекон і фарш. Ретельно перемішайте, щоб фарш вийшов розсипчастим. Після чого додайте томатну пасту і тертий сир. Добре перемішайте. Зменшіть вогонь і залиште тушкуватися.

Тим часом відваріть спагеті (за бажанням можете посолити, але враховуйте, що соус вже досить солоний). Готове спагетті розкладіть по тарілках, а зверху викладіть наш соус. Смачного!

Вегетаріанська паста Болоньєзе

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • 1 червону цибулю
  • 100 г моркви
  • 75 г свіжих грибів
  • 1 червоний солодкий перець
  • 500 г томатної пасти
  • 50 г капусти броколі
  • 1/3 склянки листя базиліка
  • 250 г спагетті

Вегетаріанська паста Болоньєзе

Подрібніть часник і цибулю, а моркву наріжте тонкою соломкою. Очистіть перець від насіння і наріжте на невеликі шматочки. На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю та часник. Потім додайте моркву і готуйте 5 хвилин. Після чого додайте перець і готуйте ще буквально дві хвилини. Вкиньте порізані гриби і томатну пасту. Потім додайте базилік і брокколі. Добре перемішайте і тушкуйте протягом 5 хвилин, поки овочі не будуть м'якими.

Остудіть готовий соус і перемістіть в чашу блендера. Злегка збийте, щоб у суміші вийшла ніжна, але не однорідна консистенція. Поверніть соус назад на сковороду, щоб він не охолов.
Відваріть спагетті до готовності і перекладіть до соусу на сковороду. Добре перемішайте і можете подавати. Смачного!

Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухн

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1633

Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів

Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів
1458

Як приготувати смачний і ситний плов – 4 рецепта

Як приготувати смачний і ситний плов – 4 рецепта
914

Харчуємося правильно – корисні та смачні страви без шкоди для фігури

Харчуємося правильно – корисні та смачні страви без шкоди для фігури
908

Торт, сирники та печиво з картоплі – готуємо смачні і незвичайні страви

У цій статті ми розповімо, як приготувати картопляні сирники, картопляний торт,…
883

Готуємо страви мексиканської кухні – смачні рецепти буріто

Готуємо страви мексиканської кухні – смачні рецепти буріто
696

Смачно і просто – 5 яскравих салатів з болгарським перцем

Смачно і просто – 5 яскравих салатів з болгарського перцю
661

Готуємо десерти зі слив – 4 смачних рецепти

Готуємо десерти зі слив – 4 смачних рецепти
606

Пироги з лососем, качкою або грибами – готуємо ситну та смачну випічку

Пироги з лососем, качкою або грибами – готуємо ситну та смачну випічку