
Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї
Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Лазанья – традиційна італійська страва, яке складається з листів тонко розкачаного тіста, ароматної м'ясної або овочевої начинки, апетитного соусу і тертого пармезану.
Ділимося з вами секретами справжньої італійської лазаньї, яка приємно здивує ваших рідних і близьких.
Як приготувати тісто для лазаньї?
Звичайно ж, ви можете купити готове тісто та слідувати інструкції приготування. Але щоб ваша страва було по-справжньому італійською, пропонуємо самостійно приготувати тісто для лазаньї.
Вам знадобиться:
- 250 г борошна вищого сорту
- 250 г борошна 2 сорту
- 4 яйця
- 50 мл оливкової олії
- дрібка солі
З'єднайте обидва види борошна. Зробіть ямку і влийте яйця, масло та сіль. Замісить тісто. Загорніть тісто в плівку та покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Поділіть тісто на 4 частини і розкатайте в тонкі пласти товщиною 1,5-2 мм. Потім наріжте їх на довгі смужки шириною 5 см.
Закип'ятіть воду і по черзі положіть туди по 3-4 смужки на 2 хвилини. Щоб вони не злиплися, додайте 1 ст. л. оливкової олії. Викладіть їх на рушник і трішки остудіть.
Готово!
Як приготувати начинку для лазаньї?
Один з найважливіших складових лазаньї – це начинка. Намагайтеся не використовувати томатної пасти або кетчупу, тільки помідори. Тоді ваша начинка буде соковитішою і ароматнішою.
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г фаршу з філе яловичини
- 2-3 шт. ріпчастої цибулі
- 2-3 зуб. часнику
- 400-500 г стиглих помідорів
- 4 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
- зелень (петрушка, базилік) – за смаком
Обсмажте подрібнену цибулю і часник зубчиками. Додайте фарш і готуйте ще 5-7 хвилин, добре перемішуючи. Обшпарте помідори окропом і зніміть шкірку. Подрібніть їх і додайте до фаршу. Ретельно перемішайте і тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин. Приберіть часник і додайте спеції та трави. Начинка готова!
Як приготувати соус для лазаньї?
Щоб соус вийшов смачним і ніжним, використовуйте тільки нежирні свіжі вершки і високоякісне вершкове масло. Вершки можна замінити хорошим молоком. А для аромату, використовуйте мускатний горіх.
Для приготування соусу візьміть інгредієнти:
- 60 г вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- 200 мл нежирних вершків
- дрібка солі
- щіпка тертого мускатного горіха
- перець – за смаком
Розтопіть масло в сотейнику. Додайте борошно і добре перемішайте до однорідної консистенції. Потім поступово додайте вершки, продовжуючи помішувати ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Додайте сіль, перець і мускатний горіх. Соус готовий!
Коли всі складові лазаньї готові, приступаємо до її «конструювання»
Для цього вам ще знадобиться:
- 200 г моцарели
- 100 г пармезану
Натріть обидва види сиру. Візьміть керамічну форму для випічки. Змастіть її тонким шаром соусу і виклад смужки тіста. Потім знову змастіть соусом і покладіть начинку. Посипте моцарелою. Другий шар тіста і всі наступні викладайте в протилежному напрямку, перпендикулярно по відношенню до попереднього шару. Це збереже соковитість і стійкість страви. Полийте другий шар соусом, потім начинкою і моцарелою. Повторіть процедуру і покладіть ще два шари в такому ж порядку. Верхній шар змастіть соусом і посипте пармезаном. Відправте в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Потім дайте трохи охолонути і подавайте до столу. Смачного!
Більше цікавих рецептів лазаньї – в статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття