Menu
Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї

Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї

Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Лазанья – традиційна італійська страва, яке складається з листів тонко розкачаного тіста, ароматної м'ясної або овочевої начинки, апетитного соусу і тертого пармезану.

Ділимося з вами секретами справжньої італійської лазаньї, яка приємно здивує ваших рідних і близьких.

Як приготувати тісто для лазаньї?

Як приготувати тісто для лазаньї

Звичайно ж, ви можете купити готове тісто та слідувати інструкції приготування. Але щоб ваша страва було по-справжньому італійською, пропонуємо самостійно приготувати тісто для лазаньї.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна вищого сорту
  • 250 г борошна 2 сорту
  • 4 яйця
  • 50 мл оливкової олії
  • дрібка солі

З'єднайте обидва види борошна. Зробіть ямку і влийте яйця, масло та сіль. Замісить тісто. Загорніть тісто в плівку та покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Поділіть тісто на 4 частини і розкатайте в тонкі пласти товщиною 1,5-2 мм. Потім наріжте їх на довгі смужки шириною 5 см.

Закип'ятіть воду і по черзі положіть туди по 3-4 смужки на 2 хвилини. Щоб вони не злиплися, додайте 1 ст. л. оливкової олії. Викладіть їх на рушник і трішки остудіть.

Готово!

Як приготувати начинку для лазаньї?

Як приготувати начинку для лазаньї

Один з найважливіших складових лазаньї – це начинка. Намагайтеся не використовувати томатної пасти або кетчупу, тільки помідори. Тоді ваша начинка буде соковитішою і ароматнішою.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г фаршу з філе яловичини
  • 2-3 шт. ріпчастої цибулі
  • 2-3 зуб. часнику
  • 400-500 г стиглих помідорів
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком
  • зелень (петрушка, базилік) – за смаком

Обсмажте подрібнену цибулю і часник зубчиками. Додайте фарш і готуйте ще 5-7 хвилин, добре перемішуючи. Обшпарте помідори окропом і зніміть шкірку. Подрібніть їх і додайте до фаршу. Ретельно перемішайте і тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин. Приберіть часник і додайте спеції та трави. Начинка готова!

Як приготувати соус для лазаньї?

Як приготувати соус для лазаньї

Щоб соус вийшов смачним і ніжним, використовуйте тільки нежирні свіжі вершки і високоякісне вершкове масло. Вершки можна замінити хорошим молоком. А для аромату, використовуйте мускатний горіх.

Для приготування соусу візьміть інгредієнти:

  • 60 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 2 ст. л. борошна
  • 200 мл нежирних вершків
  • дрібка солі
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • перець – за смаком

Розтопіть масло в сотейнику. Додайте борошно і добре перемішайте до однорідної консистенції. Потім поступово додайте вершки, продовжуючи помішувати ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Додайте сіль, перець і мускатний горіх. Соус готовий!

Коли всі складові лазаньї готові, приступаємо до її «конструювання» 

Для цього вам ще знадобиться:

  • 200 г моцарели

моцарела

секрети приготування справжньої лазаньї

Натріть обидва види сиру. Візьміть керамічну форму для випічки. Змастіть її тонким шаром соусу і виклад смужки тіста. Потім знову змастіть соусом і покладіть начинку. Посипте моцарелою. Другий шар тіста і всі наступні викладайте в протилежному напрямку, перпендикулярно по відношенню до попереднього шару. Це збереже соковитість і стійкість страви. Полийте другий шар соусом, потім начинкою і моцарелою. Повторіть процедуру і покладіть ще два шари в такому ж порядку. Верхній шар змастіть соусом і посипте пармезаном. Відправте в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Потім дайте трохи охолонути і подавайте до столу. Смачного!

Більше цікавих рецептів лазаньї – в статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття