Menu
Готуємо смачну і ароматну випічку з айвою — рецепти

Готуємо смачну і ароматну випічку з айвою — рецепти

Якщо ви все ще не пробували айву, то зараз ідеальний момент, щоб це виправити.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви все ще не пробували айву, то зараз ідеальний момент, щоб це виправити. Такий сезонний фрукт не тільки смачний, але і корисний. В айві міститься багато корисних речовин і вітамінів, вона має антиоксидантні і антивірусні властивості.

Випічка з айвою виходить неймовірно ароматною і смачною, а приготувати її не складе труднощів.

Пишний айвовий пиріг — рецепт

Пишний айвовий пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • 180 г цукру в тісто
  • 350 г борошна
  • 120 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 50 г цукру для айви
  • 100 мл води
  • 1 ст. л. з верхом розпушувача
  • 7 штук айви
  • Цукрова пудра (для посипки)

Вершкове масло і яйця слід заздалегідь. Айву ретельно промийте і наріжте кубиками. Перекладіть їх в каструлю, влийте 100 мл води і засипте цукром. Тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк, щоб стік сироп.

Готуємо тісто. Збийте яйця разом з цукром до пишної консистенції. Потім додайте олію і знову збивайте до однорідності. Влийте тепле молоко і перемішайте масу. Просійте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.

Форму для випічки застеліть пергаментним папером і змастіть маслом. Викладіть тісто. Розподіліть зверху айву.

Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Готово!

Угорський айвовий пиріг — рецепт

Угорський айвовий пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г айви
  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового маргарину
  • 200 г цукру
  • 3 курячих яйця
  • Сіль
  • 1 упаковка ванільного цукру

З'єднайте жовтки, 100 г цукру і маргарин. Додайте сіль, борошно і ванільний цукор. Перемішайте і замісіть тісто.

Форму для випічки змастіть маслом. Викладіть розкатаний пласт тіста, сформувавши невеликі бортики. Відправте форму в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Айву ретельно промийте і натріть на тертці. Збийте білки з цукром, що залишився. На готове тісто викладіть терту айву, а зверху білки. Знову відправте пиріг в духовку.

Випікайте, поки на білкової масі не з'явиться золотава скоринка.

Готово!

Сирний пиріг з айвою — рецепт

Сирний пиріг з айвою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5 кг айви
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 200 г цукор
  • 125 г апельсинового печива
  • 200 г вершкового масла
  • 1 кг знежиреного кисломолочного сиру

Кисломолочний сир

  • 1 упаковка ванільного пудингу
  • 2 ст. л. айвового варення
  • 4 яйця

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 200 г цукру
  • 2 яйця середнього розміру
  • 125 г вершкового масла

У невеликій ємності з'єднайте борошно, цукор, сіль, яйця і нарізане вершкове масло. Замісити тісто. Загорніть його в плівку і відправте в холодильник на годину.

Айву промийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками. Потім зваріть її в 200 мл води, додавши апельсиновий сік, корицю і 2 ст. л. цукру. Накрийте кришкою і готуйте протягом 35 хвилин до м'якості. Потім викладіть її в друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

Подрібніть печиво.

Готуємо сирну масу. Для цього розтопіть масло і з'єднайте з кисломолочним сиром, цукром, яйцями і підданого.

Візьміть глибоке деко і застеліть пергаментом. Викладіть разкатане в тонкий пласт тісто і розрівняйте його. Зробіть невеликі надколи виделкою і викладіть печиво. Зверху розкладіть айву. Після цього рівним шаром викладіть сирну масу.

Відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути.

Змастіть пиріг айвового варенням і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття