Menu
Готуємо смачні та оригінальні страви з баклажанами — рецепти

Готуємо смачні та оригінальні страви з баклажанами — рецепти

Готуємо смачні та оригінальні страви з баклажанами — рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Страви з баклажанів стають все більш популярними, оскільки вони мають неймовірний смак і їх можна швидко приготувати. Підібрали для вас найоригінальніші рецепти, які прикрасять ваш стіл.

Запечені баклажани з ковбасою і сиром — рецепт

Запечені баклажани з ковбасою і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 70 г моццарелою

Моцарелла

  • 50 г ковбаси
  • 6 черрі
  • Сіль — за смаком

Промийте і наріжте баклажан товстими кружечками. Посоліть їх залиште на 10-15 хвилин.

Натріть моццарелою на дрібній тертці. Помідори розріжте навпіл і подрібніть ковбасу.

Відіжміть трохи баклажани і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. На кожен шматочок викладіть трохи ковбаси і половину помідора. Посипте сиром і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.

Готово!

Суп-пюре із баклажанів — рецепт

Суп-пюре із баклажанів

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 1,5 кг баклажанів
  • 1 цибуля
  • 6 зуб. часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сушеного тім'яну
  • 1 л курячого бульйону
  • Сіль — за смаком

Промийте і наріжте великими шматочками баклажан і помідор. Очистіть часник. Цибулю також очистіть і розріжте навпіл.

Викладіть овочі на деко і збризніть олією. Відпрате деко в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім вийміть часник і продовжуйте запікати овочі ще 25 хвилин.

Готові овочі остудіть і зніміть шкірку з баклажанів і помідорів. Потім перекладіть їх у велику каструлю разом з часником, цибулею, чебрецем і влийте бульйон. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте готувати ще 30-40 хвилин. Потім збийте масу за допомогою блендера, посоліть і поперчіть суп.

Готово!

Запечені рулетики з баклажанів і куркою — рецепт

Запечені рулетики з баклажанів і куркою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 баклажана
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 морква
  • 1 болгарський перець
  • 2 цибулі
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 100 мл води
  • 300 г курячого фаршу
  • 80 г твердого сиру

Твердий сир

  • Сіль і перець — за смаком

Промийте і наріжте баклажани тонкими пластинами. Потім посоліть і залиште на 10-15 хвилин. Після цього ще раз промийте і висушіть за допомогою паперових рушників.

Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте баклажани з обох сторін по 2-3 хвилини.

Натріть моркву, подрібніть перець і одну цибулину. Обсмажте овочі на рослинній олії протягом 4-5 хвилин, додайте сіль і перець. Потім додайте томатну пасту і воду. Перемішайте і остудіть соус.

Тим часом подрібніть другу цибулину і з'єднайте її з фаршем. Посоліть і поперчіть. Викладіть фарш на баклажани і загорніть в рулетики. Потім викладіть їх в форму для випічки. Залийте соусом і випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви посипте тертим сиром.

Готово!

Читайте також: Готуємо незвичайні і смачні страви з кабачків — 3 рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття