Menu
Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково стояти біля плити більше години.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково стояти біля плити більше години. У цій статті ми розповімо, як за півгодини приготувати вечерю, яку оцінить вся родина.

1. Перці, фаршировані беконом і вершковим сиром

Перці, фаршировані беконом і вершковим сиром

Ніжний вершковий сир із солодким перцем готується дуже швидко, а головне – просто. За бажанням сирий бекон можна замінити копченим, а також додати будь-який твердий сир за смаком. Для приготування вам знадобиться:

  • 4 смужки сирого бекону
  • 110 г вершкового сиру
  • 1 зубчик часнику
  • кілька стебел зеленої цибулі
  • 4 болгарських перця
  • 1/4 чашки солодкого соусу чилі
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 70 г твердого сиру
  • сіль

Крем-сир

Перець слід помити, видалити плодоніжки, серцевину і розрізати уздовж на половинки. Зелену цибулю і часник дрібно порізати, а бекон поділить на невеликі шматочки. Складіть все у миску, додайте вершковий сир і перемішайте. Отриманою сумішшю заповнити половинки перців.
Деко застеліть фольгою або папером для запікання, а потім викладіть наш перець. Посипте тертим сиром і посоліть. Випікайте в духовці при температурі 185 °C 15 хвилин. В окремій посудині змішайте соус чилі та бальзамічний оцет. Готовий перець викладіть на миску та подавайте разом з соусом. Смачного!

2. Ніжний стейк з легким гарніром

Ніжний стейк з легким гарніром

Ця страва виходить дуже ситною та соковитою, а час на підготовку займає близько півгодини. Візьміть такі інгредієнти:

  • 400 г яловичої вирізки
  • 200 г салату радичі
  • 100 г невеликого шпинату
  • 20 г свіжого розмарину
  • 20 г часнику
  • 40 г цибулі-шалот
  • 60 мл бальзамічного оцту
  • 60 мл оливкової олії Extra Virgin

Подрібніть цибулю-шалот, часник і змішайте їх з листками розмарину, бальзамічним соусом і половиною оливкового масла. В отриманій суміші замаринуйте на 15 хвилин салат радичі, попередньо розрізавши його на 4 частини.
Яловичу вирізку, нарізану на стейки товщиною 3-4 см, насухо протріть сухим рушником і змастіть оливковою олією. Попередньо розігрійте на сковороді оливкове масло і смажте стейк з усіх боків по 5 хвилин до золотистої скоринки. Таким чином у вас вийде стейк середнього прожарювання з рожевою серединкою. Якщо ви хочете повністю прожарити стейки – відправте їх в попередньо розігріту духовку на 5 хвилин. Або загорніть у фольгу на деякий час, щоб дати їм відпочити. Готовий стейк подавайте разом з маринованим салатом радичі і шпинатом. Смачного!

Читайте також: Вечеря з тропічними нотками — як приготувати куряче філе у вершково-манговому соусі

3. Фарфале з копченою фореллю

Щоб приготувати таку страву набагато швидше – використовуйте копчену форель. Тоді часу на приготування відводиться до 30 хвилин. Вам знадобиться:

  • 350 г макаронів фарфале
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 3 дрібно нарізані цибулі-шалот
  • 300 г замороженого гороху
  • 300 мл сухого білого вина
  • 80 мл вершків
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 380 г копченої форелі
  • лимон і зелень для подачі

Вершки

Приготуйте макарони до готовності «аль денте». Злийте воду, залишивши тільки 60 мл рідини. На сковороді розігрійте оливкову олію і тушкуйте цибулю-шалот протягом 3 хвилин або до м'якості. Додайте горошок і готуйте, поки він не розморозиться. Потім додайте вино і готуйте, помішуючи, ще дві хвилини. Влийте вершки і також готуйте ще хвилину.
Далі, горох збийте кухонним комбайном до однорідної маси і змішайте його з готовими макаронами. Сюди додайте половину копченої форелі і лимонний сік. Другу половину форелі викладіть зверху, присипавши зеленню і прикрасивши лимоном. Смачного!

4. Тунець в паніровці з пряних спецій та броколі

Ця страва є французьким варіантом приготування тунця в паніровці з пряних спецій і займає всього 15 хвилин. Візьміть такі інгредієнти:

  • 300 г броколі
  • 12 г часнику
  • 10 г петрушки
  • 2 г чебрецю
  • 1 г перцю чилі міні
  • 2 г меленого коріандру
  • 3 г білого кунжуту
  • 6 г зерен гірчиці
  • 450 г тунця
  • 1 куряче яйце
  • 35 г панірувальних сухарів
  • 24 г пшеничного борошна
  • 10 г вершкового масла
  • 15 г білого винного оцту
  • соняшникова олія - ​​за смаком
  • сіль і перець - за смаком

Розберіть броколі: відріжте стебло і відберіть суцвіття. Дрібно наріжте петрушку і перець чилі. Часник очистіть і наріжте великими шматочками. У каструлю влийте води, доведіть до кипіння і проваріть броколі в підсоленій воді 2 хвилини. Після чого відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Підготуйте паніровку: змішайте коріандр, петрушку, сухарі, чебрець, насіння гірчиці, перець чилі, сіль, чорний молоти перець і збризніть олією.
Розігрійте вершкове масло в сковороді і обсмажте броколі на сильному вогні протягом 30 секунд. Додайте часник, оцет, посоліть і смажте на середньому вогні ще півтора хвилини, постійно помішуючи. Філе тунця просушіть серветкою, обмокніть в борошні, потім у збитому яйці і обваляйте в паніровці з усіх боків. Обсмажте на підігрітій сковороді на олії по одній хвилині зверху і знизу, а з боків – по 30 секунд. Готовий тунець посипте кунжутом і подавайте з броколі.

5. Форель, запечена в папері з картоплею

Форель, запечена в папері з картоплею

Ще одним відмінним варіантом для вечері нашвидкуруч – ніжна риба з картопляним пюре і сиром. Вам знадобиться:

  • 2 річкової форелі
  • 4 г кмину
  • 30 г твердого сиру
  • 30 г кропу
  • 500 г картоплі
  • 30 г тархуну
  • 30 г зеленої цибулі
  • 30 г петрушки
  • 20 мл оливкової олії
  • лимон
  • сіль, перець – за смаком

Король сирів

В очищену форель покладіть дольки лимону, 1/3 зелені, посоліть, поперчіть і посипте рибу кмином. Картоплю розріжте навпіл і відваріть в мундирі до готовності. Сир натріть на крупній тертці.

Папір для випікання складіть в кілька шарів, залишивши довгий край. Викладіть половину зелені, що залишилася, а зверху покладіть рибу і присипте рештою зелені так, щоб вона не торкалася паперу. Щільно закріпіть краї паперу, щоб риба виявилася в конверті. Помістіть в розігріту до 200 °C духовку на 12 хвилин.
Готову картоплю почистіть, зробіть пюре та додайте 1 столову ложку оливкової олії, 1/2 твердого сиру, посоліть і перемішайте. Відокремте філе риби і подавайте разом з картоплею, посипавши сиром, що залишився. Смачного!

Більше цікавих рецептів – в статті Як накрити вишуканий стіл за 5 хвилин — 5+1 ідея для смачної вечері

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки. 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1049

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.