
Готуємо простий та ніжний сметанник – рецепти ідеального десерту
Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та доступні кожній господині, а приготувати цей десерт не складе труднощів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та доступні кожній господині, а приготувати цей десерт не складе труднощів.
А щоб ваш сметанник вийшов смачнішим – радимо дотримуватися таких рекомендацій:
- Щоб сметана не розшаровувалась при збиванні – варто попередньо охолодити її.
- Під час випічки постарайтеся не відкривати духовку, щоб сметанник не осів.
- Добавляйте борошно поступово, не замішуючи занадто густе тісто, тоді воно придбає гладку й рівну консистенцію.
- Якщо у вас немає потрібної форми для випічки – візьміть чавунну товсту сковорідку.
Класичний рецепт сметанника
Не складний в приготуванні сметанник, який можна спекти навіть в мультиварці. Візьміть інгредієнти:
- борошно – 1 ст.
- цукор – 1 ст.
- сметана – 1 ст.
- яйця – 3 шт.
- лимонна цедра – за смаком
- сіль і сода – щіпка
У глибокій мисці збийте яйця. Додайте сіль і поступово підсипайте цукор, ретельно розтираючи в яєчній масі. Потім влийте стакан сметани, додайте цедру лимона і добре перемішайте до однорідної консистенції. Далі всипте борошно, дрібку солі і соди. Добре перемішайте.
Візьміть форму для випічки, застеліть дно пергаментним папером, а боки змастіть рослинною олією. Вилийте наше тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!
Сметанник з лимонним кремом
Якщо ж вам хочеться тонкої кисло-солодкої нотки – такий сметанник те, що треба. Для приготування вам знадобиться:
- яйця – 2 шт.
- пшеничне борошно – 1,5 ст.
- какао-порошок – 1 ст. л.
- лимон – 1 шт.
- сметана – 300 г
- цукор – 1 ст.
- розпушувач – 1 ч. л.
Насамперед перетріть яйця з цукром. Додайте сметану і ретельно перемішайте. Потім додайте розпушувач і поступово всипте борошно. Добре перемішайте і розділіть суміш на дві частини. В одну з них додайте какао. Обидві частини розділіть навпіл, щоб у підсумку вийшло 4 коржа і випікайте їх півгодини при 230 градусах. Тим часом збийте сметану з цукром і додайте лимонну цедру. Готові коржі змажте кремом, чергуючи шоколадні та білі шари. Залиште торт в холодильнику, щоб застиг крем. За бажанням можете прикрасити ягодами – полуницею, малиною або ожиною.
Ванільний сметанник з пісочного тіста
Цей торт неймовірно ніжний та повітряний, який буквально тане в роті. Візьміть інгредієнти:
- вершкове масло – 200 г
- сметана – 500 г
- пшеничне борошно – 2 ст.
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- ванільний цукор – 30 г
- ванілін – 1 шт.
- цукор – 4 с. л.
Охолоджене вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте яйце, цукор, просіяне з розпушувачем борошно і замісіть тісто руками. Готуємо начинку: збийте вінчиком яйця зі сметаною, ваніліном і з цукром до однорідної маси.
Візьміть роз'ємну форму для випічки і змастіть маслом. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см і перемістіть в форму, зробивши високі бортики (приблизно 6-7 см). Вилийте начинку на тісто і відправляйте в духовку при 180 градусах на 50 хвилин. Готово!
Читайте також: Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття