
Готуємо популярний «суперфуд» – 5 ідей страв з нуту
Ділимося добіркою смачних і корисних рецептів такого популярного «суперфуду», як нут.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Тільки ледачий не чув про такий чудовий продукт, як нут. У різних кулінарних гідах зустрічаються найрізноманітніші назви – нохут, турецький горох, волоський горох, баранячий горох, але популярний він завдяки своїм корисним властивостям.
Нут містить клітковину і має низьку калорійність при високих поживних якостях. Цей продукт забезпечує нас енергією, завдяки кальцію, калію, магнію та інших вітамінів, що входять до складу нуту.
Ділимося добіркою смачних і корисних рецептів такого популярного «суперфуду», як нут.
Суп з нутом та шпинатом – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 л курячого бульйону
- 1 стакан нуту
- 2 великих пучка шпинату
- 1 цибулю
- 6-8 зуб. часнику
- 2 помідори
- 5 гілочок зеленого базиліка
- 6 ст. л. натертого сиру
- оливкова олія
- сіль і перець – за смаком
Заздалегідь замочіть нут на 7-8 годин у холодній воді. Потім пересипте горох в бульйон і доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати на середньому вогні півтори години.
Подрібніть часник і цибулю та обсмажте на оливковій олії. Зніміть шкірку з помідорів і також подрібніть м'якоть. Коли нут стане м'яким, додайте помідори і обсмажену цибулю з часником. Проваріть суп ще 30 хвилин. Додайте шпинат за 15 хвилин до готовності, а подрібнений базилік – за 5 хвилин. Приправте сіллю, перцем, а перед подачею посипте тертим сиром.
Смачного!
Смажений нут з часником – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 банки консервованого нуту
- 1 стакан оливкової олії
- 4 зуб. часнику
- 1 ст. л. лимонної цедри
- 1 ст. л. копченої паприки
- 1 гілочка чебрецю
- 1 ч. л. солі
Просушіть нут на паперових рушниках. Потім пасеруйте нут, чебрець і лимонну цедру на оливковій олії близько 5 хвилин. Після чого знову просушіть нут на паперових рушниках. Подрібніть часник і окремо обсмажте в тій же олії. З'єднайте з нутом і приправте сіллю і паприкою. Готово!
Морквяний хумус з кедровими горіхами – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 250 г готового хумуса
- 2 моркви
- 1 лимон
- 30 г кедрових горіхів
- листя кінзи
- тости з цільнозернового хліба
Покладіть розрізану вздовж моркву на 3 хвилини в киплячу воду. Потім натріть на крупній тертці.
З'єднайте в салатниці хумус, моркву, лимонний сік, подрібнену кінзу і горіхи.
Підготуйте гарячі тости і подавайте з хумусом.
Смачного!
Шоколадний хумус – рецепт
Вам знадобиться:
- 100 г арахісу
- 4 сушених фініків
- 1 ст. л. какао
- 1/2 ч. л. кориці
- 200 г вареного нуту
- 1 ст. л. меду
За допомогою блендера подрібніть фініки, горіхи, какао і корицю. Невеликими порціями додавайте нут і збийте до однорідної маси. За потреби, додайте трохи води, де варився нут. Потім додайте мед і ретельно перемішайте. Готово!
Крем-суп з нуту і шпината – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 200 г консервованого нуту
- 100 г шпинату
- 3 зуб. часнику
- 200 мл бульйону
- 100 мл вершків
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
- 20 мл. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
На розігрітій оливковій олії обсмажте подрібнений часник. Потім додайте промитий нут і смажте ще дві хвилини. Далі влийте бульйон і готуйте ще 10 хвилин. Дайте трохи охолонути і подрібніть суміш за допомогою блендера. Потім влийте вершки, бальзамічний оцет, посоліть і поперчіть суп. Шпинат наріжте на смужки і додайте до супу. Добре перемішайте і подавайте до столу. Смачного!
Читайте також: У чому користь кіноа та як її правильно готувати – 5 смачних рецептів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття