
Готуємо полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — секрети і рецепт
Готуємо полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — секрети і рецепт
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Торт "Фрезьє" — це справжній витвір кондитерського мистецтва, який винайшли французи. Ніжний фісташковий крем і соковита полуниця створюють приголомшливо красивий і смачний десерт, який ідеально підійде для особливого випадку.
Полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г яєць (3 яйця)
- 150 г цукру
- 60 г вершкового масла
- 150 г борошна
Для фісташки крему вам знадобиться:
- 250 г молока
- 5 г листового желатину
- 60 г жовтків
- 50 г цукру
- 25 г борошна
- 30 г горіхової пасти
- 70 г вершків 33%
Для полуничної начинки візьміть:
- 5 г пектину
- 15 г цукру
- 100 г полуничного пюре
- 100 г ягід
У глибокій чаші з'єднайте яйця і цукор. Встановіть чашу на водяну баню і збийте масу, поки цукор повністю не розчиниться. Потім приберіть чашу з водяної бані і продовжуйте збивати масу до стану стрічки.
В окремій ємність розтопіть вершкове масло. Просійте борошно і введіть три чверті в яєчну масу. Акуратно перемішайте і перекладіть 2-3 столових ложки в розтоплене масло. Потім отриману масу поверніть в загальну чашу і додайте борошно, що залишилося.
Замісити однорідне тісто. Після цього вилийте його на деко, застелене пергаментом. Вирівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути. Тим часом приготуйте фісташковий крем.
В першу чергу слід приготувати заварний крем. Для цього перелийте молоко в сотейник і додайте стручок ванілі. В окремій ємності замочіть листової желатин.
Поставте молоко на плиту і доведіть до кипіння. Тим часом з'єднайте жовтки і цукор та збийте до світлої піни. Потім додайте просіяне борошно. Акуратно перемішайте і влийте кипляче молоко, при цьому постійно помішуючи віночком. Отриману масу перелийте назад в сотейник і поставте на середній вогонь, постійно помішуючи. Повинна вийде кремоподібна консистенція. Потім зніміть з вогню і додайте фісташковий пасту. Перемішайте масу і додайте віджатий желатин. Знову перемішайте до однорідної консистенції. Потім дайте крему охолонути, а тим часом збийте вершки. Додайте в крем і акуратно перемішайте. Накрийте крем в контакт і відправте в холодильник, щоб він загус.
Готуємо полуничну начинку. В окремій ємності з'єднайте пектин і цукор. Перемішайте до однорідності.
Полуничне пюре доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і поступово введіть цукор з пектином, постійно перемішуючи. Відправте пюре на плиту на 1-2 хвилини, потім додайте шматочки ягід. Начина готова!
Приступаємо до складання торта. З готових коржів виріжте коло. Поставте пекарський кільце і викладіть всередині плівку, щоб було простіше отримати готовий торт.
Наріжте полуницю на половинки і розставте по периметру форми, трохи придавлюючи кожну ягідку до плівці. Потім візьміть кільце меншим діаметром і виріжте ще одне кільце. У торт вилийте крем, наповнюючи на третину і заповніть всі порожнечі, розподіляючи крем між ягодами. У центрі зробіть невелике заглиблення і вилийте полуничну начинку. Накрийте меншим коржем і вилийте крем, що залишився. Відправте торт в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце і плівку.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати ідеальний вершковий крем для тортів — рецепти і секрети
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття