Menu
Готуємо полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — секрети і рецепт

Готуємо полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — секрети і рецепт

Готуємо полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — секрети і рецепт

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Торт "Фрезьє" — це справжній витвір кондитерського мистецтва, який винайшли французи. Ніжний фісташковий крем і соковита полуниця створюють приголомшливо красивий і смачний десерт, який ідеально підійде для особливого випадку.

Полунично-фісташковий торт "Фрезьє" — рецепт

Полунично-фісташковий торт "Фрезьє"

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г яєць (3 яйця)
  • 150 г цукру
  • 60 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 150 г борошна

Для фісташки крему вам знадобиться:

  • 250 г молока

Молоко

  • 5 г листового желатину
  • 60 г жовтків
  • 50 г цукру
  • 25 г борошна
  • 30 г горіхової пасти
  • 70 г вершків 33%

Для полуничної начинки візьміть:

  • 5 г пектину
  • 15 г цукру
  • 100 г полуничного пюре
  • 100 г ягід

У глибокій чаші з'єднайте яйця і цукор. Встановіть чашу на водяну баню і збийте масу, поки цукор повністю не розчиниться. Потім приберіть чашу з водяної бані і продовжуйте збивати масу до стану стрічки.

В окремій ємність розтопіть вершкове масло. Просійте борошно і введіть три чверті в яєчну масу. Акуратно перемішайте і перекладіть 2-3 столових ложки в розтоплене масло. Потім отриману масу поверніть в загальну чашу і додайте борошно, що залишилося.

Замісити однорідне тісто. Після цього вилийте його на деко, застелене пергаментом. Вирівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.

Готовому бісквіту дайте трохи охолонути. Тим часом приготуйте фісташковий крем.

В першу чергу слід приготувати заварний крем. Для цього перелийте молоко в сотейник і додайте стручок ванілі. В окремій ємності замочіть листової желатин.

Поставте молоко на плиту і доведіть до кипіння. Тим часом з'єднайте жовтки і цукор та збийте до світлої піни. Потім додайте просіяне борошно. Акуратно перемішайте і влийте кипляче молоко, при цьому постійно помішуючи віночком. Отриману масу перелийте назад в сотейник і поставте на середній вогонь, постійно помішуючи. Повинна вийде кремоподібна консистенція. Потім зніміть з вогню і додайте фісташковий пасту. Перемішайте масу і додайте віджатий желатин. Знову перемішайте до однорідної консистенції. Потім дайте крему охолонути, а тим часом збийте вершки. Додайте в крем і акуратно перемішайте. Накрийте крем в контакт і відправте в холодильник, щоб він загус.

Готуємо полуничну начинку. В окремій ємності з'єднайте пектин і цукор. Перемішайте до однорідності.

Полуничне пюре доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і поступово введіть цукор з пектином, постійно перемішуючи. Відправте пюре на плиту на 1-2 хвилини, потім додайте шматочки ягід. Начина готова!

Приступаємо до складання торта. З готових коржів виріжте коло. Поставте пекарський кільце і викладіть всередині плівку, щоб було простіше отримати готовий торт.

Наріжте полуницю на половинки і розставте по периметру форми, трохи придавлюючи кожну ягідку до плівці. Потім візьміть кільце меншим діаметром і виріжте ще одне кільце. У торт вилийте крем, наповнюючи на третину і заповніть всі порожнечі, розподіляючи крем між ягодами. У центрі зробіть невелике заглиблення і вилийте полуничну начинку. Накрийте меншим коржем і вилийте крем, що залишився. Відправте торт в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце і плівку.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати ідеальний вершковий крем для тортів — рецепти і секрети

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття