Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів
Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети, бурякові котлети, котлети з кабачків та картоплі – в цій статті ми розповімо, як приготувати апетитні та ситні овочеві котлети.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети, бурякові котлети, котлети з кабачків та картоплі – в цій статті ми розповімо, як приготувати апетитні та ситні овочеві котлети.
Овочеві котлети – відмінна альтернатива м'ясним. Більш того – це низькокалорійні та дієтичні страви, які можна готувати з найрізноманітніших інгредієнтів (моркви, буряка, капусти, кабачків і т. д.), не боячись експериментувати.
1. Морквяні котлети
Ці хрусткі, ароматні і смачні котлети відмінно підійдуть як для дієтичного раціону, так і для дитячого. Для приготування вам знадобиться:
- морква – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зуб.
- порошок карі – 3 ст. л.
- нутове борошно – 100 г
- петрушка – 1/2 ст.
- лляне насіння – 1 ст. л.
- коріандр – 1/2 ч. л.
- імбир – 1/4 ч. л.
- кумін – 1/2 ч. л.
- сіль та перець – за смаком
Подрібніть цибулю, моркву, часник і перемішайте у великій мисці. Додайте всі інші інгредієнти і ретельно перемішайте. Сформуйте котлети і перекладіть у форму для запікання, застелений пергаментним папером. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці по 20 хвилин з кожного боку. Потім злегка підрум'яньте на сухій сковороді і можете подавати. Смачного!
2. Котлети зі шпинату, кіноа та сиру чеддер
Користь шпинату важко переоцінити. У ньому міститься вітамін С, який дуже добре впливає на метаболізм. Кіноа ж, в свою чергу, багате на вітаміни і мінерали, корисних для нашого організму. Для приготування вам знадобиться:
- кіноа – 1/4 ст.
- перлова крупа – 1/4 ст.
- вода – 1 ст.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- цибулю-шалот – 1 шт.
- часник – 1 шт.
- шпинат свіжий – 3 ст.
- яйце – 2 шт.
- молоко – 2 ст. л.
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- сир чеддер – 2 ст.
- сіль та перець – за смаком
У підходящої каструлі змішайте перловку та кіноа, додайте 1 склянку води і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні до тих пір, поки вода не вбереться. Перекладіть масу в окрему миску. Подрібніть цибулю-шалот та часник і обсмажте на оливковій олії до м'якості. Додайте шпинат і смажте ще кілька хвилин. Перекладіть суміш в перловку з кіноа. В окремій мисці змішайте молоко з яйцями. Додайте тертий сир, панірувальні сухарі, сіль та перець. Ретельно перемішайте і з'єднайте з основною сумішшю. Знову перемішайте до однорідної консистенції. Сформуйте невеликі котлетки і обсмажте на оливковій олії. Готово!
3. Капустно-горохові котлети
Це низькокалорійна страва відмінно підійде для тих, хто на дієті. А щоб приготувати його за 10 хвилин – замочіть горох на 12 годин у холодній воді. В такому випадку вам не доведеться його варити і він збереже всі свої корисні властивості. Для приготування візьміть інгредієнти:
- горохова крупа – 300 м
- капуста – 350 г.
- вода – 240 мл.
- карі порошок – 3 ч. л.
- борошно (вівсяне або пшеничне) – 150 г.
- цибуля – 1 шт.
- сіль та перець – за смаком
Подрібніть в блендері капусту, горох, сіль, перець, карі і воду. Додайте подрібнену цибулю і борошно. Ретельно перемішайте. Сформуйте котлети розміром з долоню і обсмажте в невеликій кількості рослинного масла. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!
4. Бурякові котлети
Така страва ідеально підійде як за основну, так і для гарніру. Для приготування візьміть інгредієнти:
- буряк – 800 г
- часник – 2 зуб.
- манна крупа – 100 г
- яйця – 2 шт.
- рослинна олія – 60 мл
- сіль – за смаком
Зваріть буряк до готовності (можна запекти – за бажанням). Натріть на крупній тертці, посоліть і додайте подрібнений часник та яйця. Всипте манну крупу і добре перемішайте. За допомогою столової ложки сформуйте на сковороді котлети і обсмажте їх по 2-3 хвилини з кожного боку. Готово!
5. Котлети з кабачків і картоплі
Картопля і кабачки відмінно поєднуються разом, а котлети виходять неймовірно смачними та ситними. Для приготування вам знадобиться:
- молоді кабачки – 2 шт.
- картопля – 2 шт.
- сир твердий – 50 г
- яйце – 1 шт.
- зелень, сіль, перець, часник – за смаком
- борошно – 1 ст. л.
- рослинна олія (для обсмажування)
Натріть картоплю на дрібній тертці, а кабачки – на крупній. Посоліть і відставте, щоб суміш пустила сік, після чого відіжміть його. Перекладіть кабачки з картоплею в миску, додайте борошно, яйця, натертий сир і подрібнену зелень. Ретельно перемішайте. Сформуйте котлети і обсмажте на олії до готовності. Смачного!
Читайте також: Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття