
Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти
Ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ця страва поширена по всьому світу, але найкраще прижилася в українській столиці, від чого і пішла її назва. Популярну ресторанну страву не часто готують вдома, але ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї.
Відрізнити котлети по-київськи від традиційних дуже просто. Перші готуються з відбитого курячого філе, а не з фаршу. А покуштувавши смачну і соковиту начинку – ви назавжди закохаєтесь в цю страву. У цій статті ми розповімо, як приготувати ідеальні котлети по-київськи з підсмаженою скоринкою і ніжною соковитою м'якоттю всередині.
Класична котлета по-київськи
У такому варіанті завжди повинна бути маленька куряча кісточка, на яку зазвичай надягають папільйотку, щоб не обпекти руки. Для приготування класичної котлети по-київськи вам знадобиться:
- вершкове масло – 140 г
- петрушка – 20 г
- курка – 1,2 кг
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- молоко – 100 мл
- пшеничне борошно – 60 г
- рослинна олія – 300 мл
- панірувальні сухарі – 140 г
Розділіть курку таким чином, щоб отримати дві грудки. Збоку обов'язково повинна бути плечова кістка на ніжці. Зробіть надріз на внутрішній стороні філе від середини вздовж в обидві сторони. Акуратно відбийте половинки молотком.
Наріжте петрушку і змішайте її з маслом та сіллю. Розділіть суміш на дві частини і надайте їм зручну форму для начинки філе. Покладіть в морозилку на 5 хвилин. Після чого начиніть підготовлене м'ясо та щільно загорніть його. Потім знову приберіть в морозилку на 5 хвилин. Збийте яйця з молоком. Обваляйте котлети в борошні, потім в яєчно-молочної суміші, а потім в паніровці. Після чого знову обваляйте в яєчно-молочної суміші і паніровці.
Підсмажте котлети в попередньо розігрітій фритюрниці до 200 °C (приблизно 5 хвилин). Потім доведіть до готовності в розігрітій до 200 °C духовці (приблизно 10 хвилин). Готово!
Котлета по-київськи зі свинини
Іноді можна відійти від класичного варіанту котлет і додати щось нове. Пропонуємо приготувати котлету зі свинини. Вам знадобиться:
- свиняча вирізка – 400 г
- вершкове масло – 100 г
- подрібнений часник – 2 зуб.
- яйця – 2 шт.
- петрушка і кріп – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Приготуйте начинку: ретельно перемішайте розм'якшене вершкове масло, дрібно порізані петрушку та кріп, подрібнений часник і дрібку солі. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаски і відправте в морозильник. Свинячу вирізку наріжте пластами і акуратно відбийте молотком. Посоліть і поперчіть його.
Змішайте яйця зі спеціями. Поріжте начинку для котлет на шматочки, викладіть на м'ясо і скрутіть в щільні рулети. Спочатку обваляйте котлети в борошні, вмочіть в яєчну суміш, а потім – в панірувальних сухарях, змішаних з прянощами для м'яса. Повторіть процес два або три рази, після чого обсмажте котлети в маслі. За бажанням можете дати запектися в духовці або подавати відразу.
Котлета по-київськи – мексиканський рецепт
Такий варіант котлет більше підійде тим, хто любить щось гостреньке, завдяки перцю чилі. Візьміть інгредієнти:
- вершкове масло – 5 ст. л.
- тертий твердий сир – 3 ст. л.
- сушену цибулю – 2 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- сирні крекери – 1 ст.
- приправа «Тако» – 1/2 ч.л.
- куряча грудка – 6 шт.
- консервований перець чилі – за смаком
Приготуйте начинку: ретельно перемішайте вершкове масло, сир, консервований перець чилі, сушену цибулю і сіль. Скачайте в кульки і відправте в холодильнику. Для панірування вам знадобляться крекери і приправа «Тако», яку найчастіше люблять використовувати в Латинській Америці. Таку приправу можна приготувати самостійно. До складу входять чилі, паприка, кмин, орегано, кайенский перець, часник, базилік і сушена цибуля.
Акуратно відбийте шість курячих грудок. На кожен зі шматочків покладіть заздалегідь заготовлену начинку. Згорніть в рулетик, обмокніть в розтопленому маслі і обваляйте в паніровці. Закріпіть котлети зубочистками, покладіть в посуд для випікання і відправте на високу потужність в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Після чого приберіть зубочистки і можна подавати. До нього можна приготувати будь-який соус, наприклад, грибний, молочний або томатний, який тільки підкреслить смак цієї вишуканої страви. Смачного!
Читайте також: Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття