
Готуємо оригінальну і смачну шаурму — овочева, з гуакамоле або з лососем
Готуємо оригінальну і смачну шаурму — овочева, з гуакамоле або з лососем
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Домашня соковита і апетитна шаурма володіє настільки приголомшливим і насиченим смаком, що приготувавши її одного разу, ви однозначно будете готувати її знову і знову. У цій статті ділимося найоригінальнішими рецептами домашньої шаурми.
Овочева шаурма — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 буряки
- 2 моркви
- 150 г білокачанної капусти
- 1 груша
- 1/2 пучка м'яти
- 1/2 пучка петрушки
- 6 цільнозернової тортильї або бездріжджового лаваша
- 50 г фети
- 5 ст. л. натурального йогурту
- 1/2 ч. л. гірчиці
- 3 ч. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. оливкової олії
Очистіть і натріть моркву. Наріжте капусту і натріть грушу з буряком. Перекладіть все в миску. Додайте подрібнені м'яту і петрушку.
В окремій ємності з'єднайте йогурт, гірчицю, оцет і оливкову олію. Перемішайте до однорідного стану. Отриманою масою збризніть овочеву суміш.
Викладіть начинку на бездріжджовий лаваш або тортилью.
Готово!
Шаурма з м'ясом і соусом гуакамоле — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 авокадо
- 2 помідори
- 1 зуб. часнику
- 4 щіпки меленого кмину
- 2 шт. зеленої цибулі
- 1 лайм
- 560 г яловичини
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 ст. л. солодкої паприки
- 4 цільнозернової тортильї або бездріжджового лаваша
- 4 ст. л. йогурту
- Сіль — за смаком
- Оливкова олія — за смаком
- Пучок кінзи
У першу чергу приготуйте соус гуакамоле. Для цього подрібніть за допомогою блендера нарізане авокадо, половинки помідорів, подрібнений часник, зелену цибулю, мелений тмин і майже всю кінзу. У вас повинна вийти кремоподібна консистенція. Потім додайте до смаку сік лайма, сіль, перець і оливкову олію.
М'ясо змастіть сіллю, перцем, паприкою і орегано. Збризніть їх оливковою олією і викладіть на розігріту сковроду-гриль і обсмажте з кожного боку по три хвилини. Потім викладіть його на тарілку і дайте відпочити.
Викладіть лаваш і змастіть гуакамоле. М'ясо наріжте тонкими смужками і також викладіть на лаваш. Збризніть оливковою олією і загорніть.
Зверху покладіть трохи йогурту і листочки кінзи.
Готово!
Шаурма з лососем — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 шматочки філе лосося
- 1/2 пучка кінзи
- 1/2 пучка м'яти
- 150 г йогрутом
- 1 огірок
- 2 цибулі-шалот
- 1 червоний перець чилі
- 4 цільнозернової тортильї або бездріжджового лаваша
- 1 ст. л. білого винного оцту
- Сіль і перець — за смаком
- Цукор — за смаком
- Оливкова олія — за смаком
Натріть лосось сіллю, перцем і збризніть оливковою олією.
Викладіть рибу на розігріту сковороду шкірою вниз і готуйте, поки вона не стане хрусткою. Потім переверніть рибу і відразу вимкніть вогонь.
Подрібніть кінзу і м'яту і з'єднайте з йогуртом. Перемішайте масу.
Подрібніть цибулю-шалот і перець чилі. Огірок наріжте тонкими пластинками. Перекладіть всі овочі в одну ємность і додайте оцет, цукор і сіль. Добре перемішайте.
Рибу наріжте кубиками і викладіть на лаваш. Додайте соус і овочі. Загорніть лаваш і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Як приготувати домашню шаурму – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття