Menu
Готуємо лазанью з баклажанами — 3 неперевершених рецепти

Готуємо лазанью з баклажанами — 3 неперевершених рецепти

Ці рецепти — ідеальний варіант для любителів баклажанів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ці рецепти — ідеальний варіант для любителів баклажанів. Лазанью можна приготувати з баклажанами в начинці, а можна і зовсім замінити ними листя для лазаньї. Замість соусу бешамель використовуємо твердий сир і отримуємо неймовірно смачну і соковиту страву.

Лазанья з баклажанів і сиром — рецепт

Лазанья з баклажанів і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 баклажана
  • 300 г помідорів
  • 125 г моцарелли
  • 125 г твердого сиру

Твердий сир

  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія
  • Прованські трави — за смаком

Добре промийте баклажани і розріжте на пластини. Посоліть заготовки і відставте в сторону на 15 хвилин. Тим часом бланшуйте помідори. Таким чином буде легше скинути з них шкірку. Потім подрібніть помідори.

Баклажани обсушіть від вологи за допомогою паперових рушників і обсмажте на олії з обох сторін.

Натріть твердий сир, а моцареллу наріжте пластинками.

Візьміть глибоку форму для випічки і викладіть на дно баклажани. Потім покладіть шар томатів, сіль і прованські трави. Далі — скибочки моцарелли. Повторюйте процедуру, поки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар присипте тертим сиром.

Відправте лазанью в духовку при 200 градусах на 25 хвилин.

Смачного!

Лазанья з баклажанів з фаршем — рецепт

Лазанья з баклажанів з фаршем

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 7 помідорів
  • 150 г твердого сиру

Твердий сир

  • 500 г фаршу (яловичина + свинина)
  • 2 цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 4 листа базиліка
  • Орегано, майоран — за смаком
  • Сіль і перець — за смаком
  • Рослинна олія

Розріжте баклажани тонкими слайсами, посоліть і відставте в сторону. Через пів години приберіть вологу і обсмажте на олії до готовності.

Зробіть невеликі надрізи на помідорах і бланшувати їх, щоб легко можна було зняти шкірку. Сир натріть на дрібній тертці.

Готуємо соус. Для цього подрібніть за допомогою блендера помідори, базилік, орегано, майоран, сіль, перець і нарізаний часник.

Перекладіть цибулю і фарш на сковороду і смажте на рослинній олії. Готуйте, поки не випаруватися вся рідина. Потім протушкуйте ще 2-3 хвилини і вимкніть газ. Посоліть і поперчіть фарш і добре перемішайте.

Візьміть форму для випічки і застеліть пергаментним папером. Змастіть поверхню маслом. На дно викладіть баклажани, потім фарш, 3-4 столових ложки соусу і тертий сир. Повторіть процедуру кілька разів.

Прикрийте лазанью фольгою і відправте в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Готово!

Класична лазанья з баклажанами — рецепт

Класична лазанья з баклажанами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 9 листів для лазаньї
  • 2 середніх баклажана
  • 800 г консервованих помідорів у власному соку
  • 2 цибулі
  • 6 гілочок базиліка
  • 250 г твердого сиру
  • Сіль
  • Рослинна олія

Розріжте баклажани на пластини і присипте сіллю. Відставте на пів години, потім промийте та висушіть паперовими рушниками. Далі обсмажте баклажани на рослинній олії до готовності. Перекладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Тим часом наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть базилік. Натріть сир на крупній тертці. Листи для лазаньї відваріть відповідно до інструкції на упаковці.

Візьміть форму для запікання і змастіть рослинною олією. Потім крок за кроком викладіть 1/3 нарізаних помідорів і 2 ст. л. рідини від помідорів, на помідори викласти 3 листи лазаньї, потім половину цибулі, половину баклажанів, посипте базиліком і 1/3 натертого сиру. Далі викладіть 1/3 помідорів і 2 ст. л. томатної рідини, потім 3-го листка лазаньї, цибулю, що залишилась, баклажани, базилік, 1/3 сиру, помідори, що залишилися і 2 ст. л. томатної рідини. Накрийте помідори 3 листами для лазаньї і посипте сиром, що залишився.

Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Не витягуйте готову лазанью відразу. Дайте їй постояти ще 20 хвилин і потім подавайте.

Смачного!

Читайте також: Корисно і просто — готуємо пасту із цукіні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття