Menu
Готуємо французький ніжний десерт – рецепт макаронс з вершково-шоколадним кремом

Готуємо французький ніжний десерт – рецепт макаронс з вершково-шоколадним кремом

Макаронс – ніжний, витончений і повітряний десерт, який ви можете приготувати вдома.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Макаронс – ніжний, витончений і повітряний десерт. Спробувавши ці дивовижні тістечка одного разу – ви точно закохаєтеся. Існує легенда, за якою макаронси з’явилися у Венеції в епоху Відродження, а до Франції їх привезла Катерина Медичі. Вірніше, Катерина на своє весілля з Генріхом II привезла з Італії власного кондитера, а вже той укорінив макаронси у французькій культурі. З тих пір ці смаколики користувалися й користуються неабиякими любов’ю та популярністю. До слова, Марія-Антуанетта навіть назвала на честь улюбленого тістечка власного кота!

Макаронс

Францію складно уявити без макаронс, адже їх подають до кави й чаю, ними прикрашають торти й подарунки, і власне, їх самих дарують на різноманітні свята! Сьогодні кольорові макаронси готують у багатьох країнах, додаючи різну начинку та прикрашаючи за власною фантазією.

Проте, багато хто опускає руки ще до того, як спробує приготувати їх вдома, адже побутує думка, що технологія приготування макаронс піддається лише досвідченим кондитерам. Ми ж сьогодні поділимося з вами рецептом приготування цієї смакоти і розвінчаємо усі ваші сумніви!

Читайте також: Що таке крамбл та як його готувати — три рецепти смачного десерту

Рецепт макаронс із вершково-шоколадним кремом

Інгредієнти:

  • 3 яєчні білки
  • 30 г цукру
  • 200 г цукрової пудри
  • 125 г мигдалевого борошна
  • харчовий барвник за бажання

    Для начинки:
  • 200 г улюбленого шоколаду
  • 40 г вершкового масла (можна кокосове)
  • 40 мл вершків 15% жирності
Сливки

Приготування:
Крем для начинки краще готувати заздалегідь. На водяній бані розтоплюємо шоколад, додаємо масло й вершки, перемішуємо до однорідності. Готову масу в посудині накриваємо харчовою плівкою і відправляємо на годинку до холодильника, а самі займаємося тістом для печива.
Цукрову пудру змішуємо з мигдалевим борошном і просіюємо через сито. Далі, збиваємо міксером (або блендером з насадкою-вінчиком) яєчні білки на середній швидкості, додавши 10 г цукру, щойно маса почне гуснути -- досипаємо решту цукру, вмикаємо максимальну швидкість і збиваємо до утворення міцної піни.
*Щоб перевірити, чи білки збиті достатньо, варто перевернути миску з білками догори дном: якщо білки залишаться на місці – все ідеально.
Тепер нам знадобиться силіконова лопатка, за допомогою якої нам потрібно дуже акуратно змішати готові білки з цукрово-мигдалевою сумішшю й барвником, щоб вона стала глянцевою й однорідною.

Далі, беремо 2 дека і застеляємо їх пергаментом (або ж можна використати силіконові килимки). Беремо кондитерський мішок, наповнюємо готовою масою і витискаємо на деко кружечки діаметром 2,5-3 см, залишаючи між ними невеличку відстань.

*Лайфхак: для зручності, можна взяти трафарет і заздалегідь на пергаменті обвести олівцем кружечки.

Залишаємо наші дека на столі на 40-60 хв, щоб маса трішки підсохла і вкрилася легкою скоринкою. Після цього – відправляємо все в духовку і випікаємо наші половинки 12-15 хвилин за температури 160 градусів. Дверцята духовки можна залишити злегка привідкритими, щоб уся волога добре випарувалася. Готове печиво дістаємо, і залишаємо на деках охолоджуватися до кімнатної температури, а тільки потім знімаємо, чайною ложечкою намащуємо начинку, склеюємо половинки і відправляємо до холодильника на кілька годин.
Насолоджуйтеся!
Макаронс

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття