Menu
Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно

Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно

Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Французький торт "Мілфей" з'явився ще в XVII-XVIII століттях. При цьому точного місця походження десерту невідомо. Хрустка основа і ніжний крем припали до смаку багатьом ласунам, тому він швидко набрав популярності у всьому світі.

Листкове тісто можна купити готове, а крем приготувати не тільки з вершків, а й сиру в поєднанні зі сметаною і цукровою пудрою і згущувачем.

Розповідаємо традиційний рецепт приготування французького "Мілфея".

Класичний французький десерт "Мілфей" — рецепт

Класичний французький десерт "Мілфей"

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 5,5 ст. борошна
  • 600 г вершкового масла 82,5%


Вершкове масло

  • 3 яйця
  • 1 ст. води
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • Дрібка солі

Для крему вам знадобиться:

  • 1 л вершків 33%
  • 4 ст. л. цукрової пудри
  • 1 п. згущувачу для сметани
  • 1 п. ванільного цукру
  • Свіжі фрукти — за смаком

Візьміть невелику ємність і всипте туди 4 склянки просіяного борошна. Потім зробіть невелике заглиблення і вбийте яйця. У склянці води розчиніть сіль і лимонну кислоту. Додайте в миску і вимісіть тісто. В результаті маємо отримати еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Візьміть склянку з м'яким вершковим маслом і з’єднайте з борошном, що залишилася. Відправте в холодильник на пів години. Масло має "схопитися".

Робочу поверхню присипте борошном розкачайте тісто. Зверху викладіть масло і складіть тісто конвертиком. Розкачайте і знову складіть тісто. Повторіть цю процедуру кілька разів.

Готове тісто оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин. Зберігати листкове тісто в холодильнику можна до кількох місяців.

Потім тісто розкачайте на робочій поверхні в тонкий шар і розріжте на кілька шматочків. Викладіть їх на деко, накритий пергаментним папером. Відправте заготовки в духовку при 180 градусах на 5 хвилин.

Приготуємо крем. Для цього ретельно збийте вершки за допомогою міксера, додаючи цукрову пудру і загущувач.

Оформляємо десерт. На кожну заготовку викладіть крем і свіжі фрукти.

Рецепт Мілфея

 

Зверху викладіть ще одну заготовку і повторіть процедуру. Накрийте третьою заготівлею, присипте цукровою пудрою і прикрасьте ягодами.

Готово!

Читайте також: Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

953

Як приготувати грецький салат — смачні та оригінальні рецепти

Грецький салат став колосально популярним в усьому світі.
734

Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради

Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради
681

Як приготувати різдвяний пиріг "Паннетоне" — незвично і смачно

Різдвяний пиріг "Паннетоне" — це традиційний міланський пиріг із солодкого дріжджового…
649

Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради

Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради
618

Як приготувати печиво «Горішки» — смачні рецепти

Цей десерт — один з найпопулярніший як в нашому дитинстві, так і зараз.
595

Від класичної до незвичайної — смачні рецепти приготування карбонари

Карбонара — одна з найпопулярніших паст у всьому світі.
580

Готуємо незвичайний і смачний морквяний торт — рецепти і поради

Готуємо незвичайний і смачний морквяний торт — рецепти і поради
579

Швидко і просто — готуємо смачні та ароматні сирні кекси

Сирні кекси — це відмінна ідея, якщо хочеться чогось солодкого, а вільного часу не так…