
Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно
Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Французький торт "Мілфей" з'явився ще в XVII-XVIII століттях. При цьому точного місця походження десерту невідомо. Хрустка основа і ніжний крем припали до смаку багатьом ласунам, тому він швидко набрав популярності у всьому світі.
Листкове тісто можна купити готове, а крем приготувати не тільки з вершків, а й сиру в поєднанні зі сметаною і цукровою пудрою і згущувачем.
Розповідаємо традиційний рецепт приготування французького "Мілфея".
Класичний французький десерт "Мілфей" — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 5,5 ст. борошна
- 600 г вершкового масла 82,5%
- 3 яйця
- 1 ст. води
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- Дрібка солі
Для крему вам знадобиться:
- 1 л вершків 33%
- 4 ст. л. цукрової пудри
- 1 п. згущувачу для сметани
- 1 п. ванільного цукру
- Свіжі фрукти — за смаком
Візьміть невелику ємність і всипте туди 4 склянки просіяного борошна. Потім зробіть невелике заглиблення і вбийте яйця. У склянці води розчиніть сіль і лимонну кислоту. Додайте в миску і вимісіть тісто. В результаті маємо отримати еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.
Візьміть склянку з м'яким вершковим маслом і з’єднайте з борошном, що залишилася. Відправте в холодильник на пів години. Масло має "схопитися".
Робочу поверхню присипте борошном розкачайте тісто. Зверху викладіть масло і складіть тісто конвертиком. Розкачайте і знову складіть тісто. Повторіть цю процедуру кілька разів.
Готове тісто оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин. Зберігати листкове тісто в холодильнику можна до кількох місяців.
Потім тісто розкачайте на робочій поверхні в тонкий шар і розріжте на кілька шматочків. Викладіть їх на деко, накритий пергаментним папером. Відправте заготовки в духовку при 180 градусах на 5 хвилин.
Приготуємо крем. Для цього ретельно збийте вершки за допомогою міксера, додаючи цукрову пудру і загущувач.
Оформляємо десерт. На кожну заготовку викладіть крем і свіжі фрукти.
Зверху викладіть ще одну заготовку і повторіть процедуру. Накрийте третьою заготівлею, присипте цукровою пудрою і прикрасьте ягодами.
Готово!
Читайте також: Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття