Menu
Готуємо французькі пончики Беньє — смачні рецепти і поради

Готуємо французькі пончики Беньє — смачні рецепти і поради

Пончики Беньє — популярні ласощі у французькій кухні.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Пончики Беньє — популярні ласощі у французькій кухні. Багато місцевих жителів не уявляють ранку без апетитних пончиків і ароматної кави. До того ж, їх рецепт дуже простий і неймовірно смачний. Пропонуємо кілька варіантів найніжніших пончиків Бенье, які стануть одними із улюблених ласощі всієї родини.

Французькі пончики Бенье — рецепт

Французькі пончики Бенье

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2/3 склянки теплої води
  • 1/4 склянки цукрового піску
  • 1/4 ч. л. солі
  • 2,5 ч. л. сухих дріжджів
  • 4 склянки борошна
  • 1/3 склянки жирних вершків
  • 1 яйце
  • Соняшникова олія — для фритюру
  • Цукрова пудра — для присипки

Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній воду, цукровий пісок, сіль і дріжджі. Відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

У кухонний комбайн пересипте 3,5 склянки борошна. Поступово додайте дріжджову суміш і замішуйте тісто. Потім додайте вершки, яйця і сформуйте м'яке тісто. Після цього всипте ще трохи борошна і продовжуйте вимішувати тісто. Воно повинно відлипати від поверхні чаші комбайна.

Готове тісто загорніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на ніч. Потім присипте робочу поверхню борошном і викладіть тісто. Розкачайте його за допомогою качалки товщиною близько 2 см. Потім розріжте тісто на 6 квадратів, а квадрати розріжте по діагоналі, щоб сформувати 32 трикутника.

Присипте деко борошном і викладіть заготовки. Залиште на 45 хвилин, щоб вони піднялися.

Налийте олію в каструлю з товстим дном або у фритюрницю. Розігрійте її до 190 градусів. Обсмажте шматочки тіста з обох сторін по 1 хвилині.

Перекладіть пончики на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Смачного!

Пончики Беньє з начинкою — рецепт

Пончики Бенье з начинкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2/3 ст. молока

Молоко

  • 2 і 1/4 ч. л. швидкодіючих сухих дріжджів
  • 1/3 ст. цукру
  • 3 яйця
  • 3,5 ст. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 0,5 ст. шматочків вершкового масла

Вершкове масло

  • Рослинна олія — для фритюру

Для начинки візьміть:

  • 0,5 ст. жирних вершків
  • 120 г нарубаного темного шоколаду
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. кукурудзяного сиропу

Візьміть ємність і з'єднайте в ній молоко, дріжджі, цукор і яйця. Перемішайте і додайте мускатний горіх, сіль і борошно. Замісіть тісто. Поступово додайте масло кімнатної температури і продовжуйте замішувати тісто в ком. Воно повинно стати гладким і еластичним.

Візьміть миску і змастіть її маслом. Перекладіть тісто і накрийте харчовою плівкою. Залиште на дві години, щоб воно піднялося.

Тим часом приготуйте начинку. Влийте вершки в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте шоколад і перемішуйте, поки він не розтане. Після цього влийте кукурудзяний сироп і рослинну олію. Перемішайте і залиште остигати до кімнатної температури. Потім відправте холодильник до повного застигання.

Тим часом перекладіть тісто на робочу поверхню розкачайте в прямокутник товщиною 0,5 см, розміром приблизно 45х37 см. Розділіть тісто уздовж на дві частини. На одну з них викладіть 18 ч. л. ганаша на відстані приблизно 2,5 см. один від одного, по 6 ложок в 3 ряди. Зверху накрийте другим шматком тісту і натисніть між начинкою. Потім виріжте 18 пончиків.

Деко для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть пончики. Накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин, щоб вони трохи піднялися.

У фритюрницю або глибоку каструлю налийте олію і розігрійте до 175 градусів. Обсмажте Беньє близько 3-х хвилин з кожного боку. Потім перекладіть їх на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Готово!

Читайте також: Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття