Готуємо французькі пончики Беньє — смачні рецепти і поради
Пончики Беньє — популярні ласощі у французькій кухні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Пончики Беньє — популярні ласощі у французькій кухні. Багато місцевих жителів не уявляють ранку без апетитних пончиків і ароматної кави. До того ж, їх рецепт дуже простий і неймовірно смачний. Пропонуємо кілька варіантів найніжніших пончиків Бенье, які стануть одними із улюблених ласощі всієї родини.
Французькі пончики Бенье — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2/3 склянки теплої води
- 1/4 склянки цукрового піску
- 1/4 ч. л. солі
- 2,5 ч. л. сухих дріжджів
- 4 склянки борошна
- 1/3 склянки жирних вершків
- 1 яйце
- Соняшникова олія — для фритюру
- Цукрова пудра — для присипки
Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній воду, цукровий пісок, сіль і дріжджі. Відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
У кухонний комбайн пересипте 3,5 склянки борошна. Поступово додайте дріжджову суміш і замішуйте тісто. Потім додайте вершки, яйця і сформуйте м'яке тісто. Після цього всипте ще трохи борошна і продовжуйте вимішувати тісто. Воно повинно відлипати від поверхні чаші комбайна.
Готове тісто загорніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на ніч. Потім присипте робочу поверхню борошном і викладіть тісто. Розкачайте його за допомогою качалки товщиною близько 2 см. Потім розріжте тісто на 6 квадратів, а квадрати розріжте по діагоналі, щоб сформувати 32 трикутника.
Присипте деко борошном і викладіть заготовки. Залиште на 45 хвилин, щоб вони піднялися.
Налийте олію в каструлю з товстим дном або у фритюрницю. Розігрійте її до 190 градусів. Обсмажте шматочки тіста з обох сторін по 1 хвилині.
Перекладіть пончики на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!
Пончики Беньє з начинкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2/3 ст. молока
- 2 і 1/4 ч. л. швидкодіючих сухих дріжджів
- 1/3 ст. цукру
- 3 яйця
- 3,5 ст. борошна
- 1 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- 0,5 ст. шматочків вершкового масла
- Рослинна олія — для фритюру
Для начинки візьміть:
- 0,5 ст. жирних вершків
- 120 г нарубаного темного шоколаду
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. кукурудзяного сиропу
Візьміть ємність і з'єднайте в ній молоко, дріжджі, цукор і яйця. Перемішайте і додайте мускатний горіх, сіль і борошно. Замісіть тісто. Поступово додайте масло кімнатної температури і продовжуйте замішувати тісто в ком. Воно повинно стати гладким і еластичним.
Візьміть миску і змастіть її маслом. Перекладіть тісто і накрийте харчовою плівкою. Залиште на дві години, щоб воно піднялося.
Тим часом приготуйте начинку. Влийте вершки в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте шоколад і перемішуйте, поки він не розтане. Після цього влийте кукурудзяний сироп і рослинну олію. Перемішайте і залиште остигати до кімнатної температури. Потім відправте холодильник до повного застигання.
Тим часом перекладіть тісто на робочу поверхню розкачайте в прямокутник товщиною 0,5 см, розміром приблизно 45х37 см. Розділіть тісто уздовж на дві частини. На одну з них викладіть 18 ч. л. ганаша на відстані приблизно 2,5 см. один від одного, по 6 ложок в 3 ряди. Зверху накрийте другим шматком тісту і натисніть між начинкою. Потім виріжте 18 пончиків.
Деко для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть пончики. Накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин, щоб вони трохи піднялися.
У фритюрницю або глибоку каструлю налийте олію і розігрійте до 175 градусів. Обсмажте Беньє близько 3-х хвилин з кожного боку. Потім перекладіть їх на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Готово!
Читайте також: Готуємо французький десерт "Мілфей" — незвично і дуже смачно
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття