-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Біляші – це традиційна страва татарської кухні. Пиріжки мають форму трикутника або ватрушки з невеликим отвором посередині. Ніжне тісто і соковита ароматна м'ясна начинка, засмажені в олії до хрусткої скоринки, не залишать нікого байдужим.
Біляші з м’ясом – рецепт
Для приготування тіста вам знадобляться:
- 480 г борошна
- 320 г молока
- 50 мл рослинної олії
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 5 г дріжджів швидкодіючих
Для начинки:
- 800 г свинини
- 250 г ріпчастої цибулі
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. перцю
- 450 мл рослинної олії для смаження
Приготуйте дріжджове тісто: з'єднайте просіяне борошно і дріжджі, сіль, цукор і добре перемішайте. Влийте тепле молоко і знову перемішайте за допомогою ложки або руками. Потім додайте рослинну олію і замішуйте тісто руками на присипаній борошном поверхні протягом 10 хвилин. Тісто має бути гладким і однорідним. Потім відправте його в тепле місце на 1 годину.
Тим часом приготуйте начинку: пропустіть через м'ясорубку свинину і цибулю. Додайте сіль і перець – за смаком. Перемішайте і добре відбийте фарш. Тоді воно буде м'яким, еластичним і соковитим. Відправте начинку в холодильник.
Коли тісто підійшло удвічі – обомніть його і знову відправте в тепле місце на годину. Потім поділіть тісто на невеликі кульки. Накрийте їх рушником і дайте трохи відпочити (хвилин 7). Тим часом дістаньте фарш і зробіть таку ж кількість кульок. Візьміть тісто, розімніть в круглий пласт, покладіть кульку фаршу і розподіліть його тильною стороною долоні. Потім підтягуйте тісто по колу вгору і защипніть таким чином, щоб вийшов отвір посередині.
Розігрійте в глибокій сковороді рослинну олію і покладіть заготовки відкритою стороною вниз. Готувати біляші слід на середньому вогні, щоб вони рівномірно присмажився. Коли нижня сторона добре підрум'яниться, переверніть їх. Викладіть готові біляші на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло.
Подавайте гарячими, смачного!
Біляші з капустою – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 мл молока
- 1/4 пачки дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 1/2 ст. л. солі
- 1 цибулина
- 500 г борошна
Для начинки:
- 1/2 капустини
- 1 цибулина
- 1 морква
- сіль, спеції, томатний соус
Приготуйте начинку: наріжте капусту, моркву натріть на тертці і подрібніть цибулю. Перекладіть овочі в сотейник, додайте рослинне масло і трохи води. Гасіть під кришкою протягом півгодини. Потім додайте спеції, сіль і томатний соус і продовжуйте тушкувати ще 10 хвилин.
Приготуйте тісто: з'єднайте дрібно натерту цибулю, тепле молоко, дріжджі, сіль і цукор. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто. Потім відправте його в тепле місце на 1 годину. Після того, як тісто підніметься – обомніте його два рази.
Мокрою ложкою викладіть тісто на розігріту сковороду з рослинною олією. Зверху викладіть начинку і накрийте ще однією ложкою тіста. Смажте з обох боків до золотистого кольору.
Готово!
Читайте також: Швидко, просто і смачно – готуємо домашні чебуреки
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття