Menu
Готуємо апетитні тефтелі – 5 рецептів м'ясної страви

Готуємо апетитні тефтелі – 5 рецептів м'ясної страви

Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом, курячі тефтелі з прянощами, м'ясні тефтелі з сиром, курячі тефтелі в вершковому соусі, тефтелі в сметанному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати соковиті та смачні тефтелі на будь-який смак.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом, курячі тефтелі з прянощами, м'ясні тефтелі з сиром, курячі тефтелі в вершковому соусі, тефтелі в сметанному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати соковиті та смачні тефтелі на будь-який смак.

Годі й шукати кращої альтернативи котлетам, ніж апетитні тефтелі. Вони досить соковиті, ніжні та смакуватимуть як дорослим, так і маленьким діткам. Ця страва універсальне ще тим, що її можна подавати майже з будь-якими гарнірами – за смаком.

1.Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом

Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом

Візьміть інгредієнти:

  • білий хліб – 50 г
  • фарш яловичий – 250 г
  • фарш свинячий – 250 г
  • яйця – 1 шт.
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) – на смак
  • рослинна олія – 50 мл
  • цибулина – 1 шт

Для соусу:

  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • печериці – 400 г
  • вершки – 200 мл

Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом

  • соус вустерширський – за смаком
  • зелень – за смаком

Готуємо фарш. Насамперед слід розмолоти на крихти підсушений хліб. Додайте фарш, приправи, зелень, дрібно нарізану цибулю і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Сформуйте 16 невеликих кульок і обсмажте на вершковому маслі протягом 15 хвилин. Не забувайте постійно перевертати їх, щоб тефтелі рівномірно обсмажились.

Готуємо соус. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковороді. Печериці наріжте тонкими скибочками і відправте до цибулі. Як тільки гриби пустять сік і він випарується – поступово додайте борошно, перець, сіль, вершки, вустерширський соус і протушкуйте протягом 5 хвилин.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть олією, перекладіть тефтелі і полийте соусом. Випікайте протягом 5 хвилин. Подавати можна з відвареною картоплею і салатом. Смачного!

2.Курячі тефтелі з прянощами

Курячі тефтелі з прянощами

Для приготування вам знадобиться:

  • куряче філе – 3 шт.
  • білий хліб – 1 скибочка
  • кокосове молоко – 1 ст. л.
  • цибулю-шалот – 2 шт.
  • коріандр – невеликий пучок
  • кмин в порошку – 1/2 ч. л.
  • сіль і перець – за смаком
  • оливкова олія – ​​за бажанням

Візьміть м'якуш з хліба і замочіть в кокосовому молоці. Куряче філе перекладіть в блендері і додайте нарізаний на невеликі шматочки цибулю, коріандр, кмин, хліб, сіль і перець. Добре подрібніть і зліпіть невеликі кульки. Форму для випічки змастіть олією і перекладіть тефтелі. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Подавати краще з відвареними або приготованими на грилі овочами. Смачного!

3.Мясние тефтелі з сиром

Мясние тефтелі з сиром

Візьміть інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 500 г
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • яйця – 1 шт.
  • батон – 2 шматочки
  • сир – 200 г

Сыр

  • томатна паста – 1 ст. л.
  • зелень і приправи – за смаком

У фарш додайте натертий на тертці цибулю, яйце, сіль і перець. Зліпити невеликі кульки, а всередину покладіть маленький шматочок сиру. Перекладіть тефтелі на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

Приготуйте соус. Підсмажте дрібно нарізану цибулю і додайте до нього томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажте близько трьох хвилин і потім додайте зелень. Готово! Тефтелі можна подавати з гречкою, рисом або макаронами, поливши все соусом.
Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти

4.Курячі тефтелі у вершковому соусі

Курячі тефтелі у вершковому соусі

Вам знадобиться:

  • куряче філе – 500 г (або філе індички)
  • цибуля – 150 г
  • сіль і перець – за смаком
  • булочка – середня
  • молоко (щоб замочити хліб)

Молоко

Для соусу:

  • вершки – 500 мл
  • сир – 300 г
  • часник – 3 зуб.
  • зелень – за смаком

Готуємо фарш. Замочіть булочку в молоці. Філе пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Додайте дрібно нарізану цибулю, розм’якшену булочку, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Зліпіть невеликі кульки і перекладіть їх в змащену маслом форму для запікання. Відправте в духовку при 180 градусах на 15 хвилин.

Готуємо вершковий соус. Наріжте часник і зелень, а сир натріть на дрібній тертці. Візьміть вершки і перемішайте всі ці інгредієнти.

Дістаньте тефтелі з духовки, залийте готовим соусом і знову відправте в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Готово!

5. Тефтели в сметанному соусі

Тефтели в сметанному соусі

Візьміть інгредієнти:

  • фарш - 800 г (можна будь-який – за смаком)
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1-2 зуб.
  • рис – 0,75 ст.
  • яйця – 1 шт.
  • сіль і перець – за смаком

Для соусу:

  • сметана – 500 мл

Сметаны

  • борошно – 1 ст. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рослинна олія - на смак

Промийте та відваріть рис до напівготовності. М'ясо, цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку. Додайте яйце, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Додайте рис і ще раз перемішайте до однорідності. Зліпіть невеликі кульки і перекладіть їх в змащену олією форму для запікання.

Готуємо соус. Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю. Додайте моркву, натерту на крупній тертці і смажте 3-4 хвилин. Потім додайте борошно і тушкуйте ще 1-2 хвилини. Поступово додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння.

Залийте тефтелі готовим соусом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного!

Читайте також: М'ясне меню — 7 м'ясних страв, які можна приготувати на цих вихідних

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

13597

Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування

Класична сирна запіканка, дієтична сирна запіканка, запіканка з макаронами та сиром,…
8751

Готуємо страви грузинської кухні – цікаві рецепти смачного хачапурі

Якщо ви ще не пробували традиційне грузинське хачапурі – якнайшвидше виправляйте цю…
1115

3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш…
1029

Ідеальний бешамель – рецепти простого і універсального соусу

Соус бешамель популярний в європейській кухні. Традиційну італійську лазанью неможливо…
998

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного…
812

Як приготувати капустяний пиріг – три рецепти смачної випічки

Приготування такого пирогу не займає багато часу, а результат перевищує очікування.
800

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
735

Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант…