Готуємо апетитні тефтелі – 5 рецептів м'ясної страви
Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом, курячі тефтелі з прянощами, м'ясні тефтелі з сиром, курячі тефтелі в вершковому соусі, тефтелі в сметанному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати соковиті та смачні тефтелі на будь-який смак.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом, курячі тефтелі з прянощами, м'ясні тефтелі з сиром, курячі тефтелі в вершковому соусі, тефтелі в сметанному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати соковиті та смачні тефтелі на будь-який смак.
Годі й шукати кращої альтернативи котлетам, ніж апетитні тефтелі. Вони досить соковиті, ніжні та смакуватимуть як дорослим, так і маленьким діткам. Ця страва універсальне ще тим, що її можна подавати майже з будь-якими гарнірами – за смаком.
1.Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом
Візьміть інгредієнти:
- білий хліб – 50 г
- фарш яловичий – 250 г
- фарш свинячий – 250 г
- яйця – 1 шт.
- свіжа зелень (петрушка, кріп) – на смак
- рослинна олія – 50 мл
- цибулина – 1 шт
Для соусу:
- борошно пшеничне – 1 ст. л.
- вершкове масло – 50 г
- печериці – 400 г
- вершки – 200 мл
- соус вустерширський – за смаком
- зелень – за смаком
Готуємо фарш. Насамперед слід розмолоти на крихти підсушений хліб. Додайте фарш, приправи, зелень, дрібно нарізану цибулю і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Сформуйте 16 невеликих кульок і обсмажте на вершковому маслі протягом 15 хвилин. Не забувайте постійно перевертати їх, щоб тефтелі рівномірно обсмажились.
Готуємо соус. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковороді. Печериці наріжте тонкими скибочками і відправте до цибулі. Як тільки гриби пустять сік і він випарується – поступово додайте борошно, перець, сіль, вершки, вустерширський соус і протушкуйте протягом 5 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть олією, перекладіть тефтелі і полийте соусом. Випікайте протягом 5 хвилин. Подавати можна з відвареною картоплею і салатом. Смачного!
2.Курячі тефтелі з прянощами
Для приготування вам знадобиться:
- куряче філе – 3 шт.
- білий хліб – 1 скибочка
- кокосове молоко – 1 ст. л.
- цибулю-шалот – 2 шт.
- коріандр – невеликий пучок
- кмин в порошку – 1/2 ч. л.
- сіль і перець – за смаком
- оливкова олія – за бажанням
Візьміть м'якуш з хліба і замочіть в кокосовому молоці. Куряче філе перекладіть в блендері і додайте нарізаний на невеликі шматочки цибулю, коріандр, кмин, хліб, сіль і перець. Добре подрібніть і зліпіть невеликі кульки. Форму для випічки змастіть олією і перекладіть тефтелі. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Подавати краще з відвареними або приготованими на грилі овочами. Смачного!
3.Мясние тефтелі з сиром
Візьміть інгредієнти:
- м'ясний фарш – 500 г
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
- яйця – 1 шт.
- батон – 2 шматочки
- сир – 200 г
- томатна паста – 1 ст. л.
- зелень і приправи – за смаком
У фарш додайте натертий на тертці цибулю, яйце, сіль і перець. Зліпити невеликі кульки, а всередину покладіть маленький шматочок сиру. Перекладіть тефтелі на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
Приготуйте соус. Підсмажте дрібно нарізану цибулю і додайте до нього томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажте близько трьох хвилин і потім додайте зелень. Готово! Тефтелі можна подавати з гречкою, рисом або макаронами, поливши все соусом.
Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти
4.Курячі тефтелі у вершковому соусі
Вам знадобиться:
- куряче філе – 500 г (або філе індички)
- цибуля – 150 г
- сіль і перець – за смаком
- булочка – середня
- молоко (щоб замочити хліб)
Для соусу:
- вершки – 500 мл
- сир – 300 г
- часник – 3 зуб.
- зелень – за смаком
Готуємо фарш. Замочіть булочку в молоці. Філе пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Додайте дрібно нарізану цибулю, розм’якшену булочку, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Зліпіть невеликі кульки і перекладіть їх в змащену маслом форму для запікання. Відправте в духовку при 180 градусах на 15 хвилин.
Готуємо вершковий соус. Наріжте часник і зелень, а сир натріть на дрібній тертці. Візьміть вершки і перемішайте всі ці інгредієнти.
Дістаньте тефтелі з духовки, залийте готовим соусом і знову відправте в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Готово!
5. Тефтели в сметанному соусі
Візьміть інгредієнти:
- фарш - 800 г (можна будь-який – за смаком)
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1-2 зуб.
- рис – 0,75 ст.
- яйця – 1 шт.
- сіль і перець – за смаком
Для соусу:
- сметана – 500 мл
- борошно – 1 ст. л.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- рослинна олія - на смак
Промийте та відваріть рис до напівготовності. М'ясо, цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку. Додайте яйце, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Додайте рис і ще раз перемішайте до однорідності. Зліпіть невеликі кульки і перекладіть їх в змащену олією форму для запікання.
Готуємо соус. Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю. Додайте моркву, натерту на крупній тертці і смажте 3-4 хвилин. Потім додайте борошно і тушкуйте ще 1-2 хвилини. Поступово додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння.
Залийте тефтелі готовим соусом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного!
Читайте також: М'ясне меню — 7 м'ясних страв, які можна приготувати на цих вихідних
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття