
Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів
Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Третій Спас — Горіховий Спас або Хлібний, який завершує низку літніх свят. У цей день наші пращури пекли хліб, збирали достиглі горіхи і торгували на ярмарках лляним полотном.
Пропонуємо вам підтримати традиції і приготувати що-небудь смачне в це свято з нашої добірки.
Хліб з яблуками і горіхами — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 300 г суміші для випічки
- 200 г борошна
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 30 г вершкового масла
- 7 г сухих дріжджів
- 1,5 шт. яблука
- 70 г смажених горіхів
- 1 ст. л. молока
Візьміть велику миску і з'єднайте борошно, сіль, цукор, масло, дріжджі і 300 мл теплої води. Замісіть тісто. Залиште його в теплому місці, щоб воно двічі підійшло.
Подрібніть 1 яблуко, видаливши серцевину. Також подрібніть горіхи на дрібну і велику крихту.
Робочу поверхню присипте борошном і вимішуйте тісто ще 2 хвилини. Додайте яблука і горіхи та знову добре вимісіть тісто, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Форму для випікання змастіть маслом і перекладіть тісто. Змастіть зверху тісто молоком. Відправте в розігріту до 180-200 градусів на 30-35 хвилин. Потім накрийте хліб фольгою і випікайте ще 15 хвилин.
Готово!
Пиріг з волоськими горіхами — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 300 г борошна
- 170 г вершкового масла
- 1 яєчний жовток
- 2 яйця
- 100 г цукру-піску
- 10 г ваніліну
- 100 г крупно подрібнених волоських горіхів + для подачі
- кленовий сироп — за смаком
З'єднайте просіяне борошно з розм'якшеним вершковим маслом і сіллю. Перемішайте. Потім влийте воду і замісіть тісто. Відправте в холодильник на пів години.
Холодне тісто розділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну з них викладіть на дно форми.
Приготуйте начинку. Для цього з'єднаєте яйця з цукром, ваніліном, ягідним джемом і рубаними волоськими горіхами. Викладіть начинку в форму і накрийте другим шаром тіста.
Відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще пів години.
Готовий пиріг полийте кленовим сиропом і присипте подрібненими горіхами.
Готово!
Запечені яблука з вершковим сиром і горіхами — рецепт
Вам знадобляться:
- 6 яблук середнього розміру
- 220 г вершкового сиру
- 1/4 ст. цукру
- 1 яйце
- 1 ч. л. кориці
- 2 печива для посипання
- жменю горіхів
- 2 ст. л. меду
- щіпка ваніліну
Зріжте верхівки яблук і видаліть серцевину і трохи м'якоті за допомогою ложки.
В окремій мисці з'єднайте сир, цукор, яйце, корицю і ванілін до однорідної консистенції. Подрібніть печиво в крихту.
Перемістіть яблука на деко і заповніть їх начинкою. Зверху прикрасьте горіхами, крихтою печива і медом.
Відправте яблука в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Потім охолодіть до кімнатної температури і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття