Menu
Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів

Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів

Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Третій Спас — Горіховий Спас або Хлібний, який завершує низку літніх свят. У цей день наші пращури пекли хліб, збирали достиглі горіхи і торгували на ярмарках лляним полотном.

Пропонуємо вам підтримати традиції і приготувати що-небудь смачне в це свято з нашої добірки.

Хліб з яблуками і горіхами — рецепт

Хліб з яблуками і горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 300 г суміші для випічки
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 30 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 7 г сухих дріжджів
  • 1,5 шт. яблука
  • 70 г смажених горіхів
  • 1 ст. л. молока

Візьміть велику миску і з'єднайте борошно, сіль, цукор, масло, дріжджі і 300 мл теплої води. Замісіть тісто. Залиште його в теплому місці, щоб воно двічі підійшло.

Подрібніть 1 яблуко, видаливши серцевину. Також подрібніть горіхи на дрібну і велику крихту.

Робочу поверхню присипте борошном і вимішуйте тісто ще 2 хвилини. Додайте яблука і горіхи та знову добре вимісіть тісто, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Форму для випікання змастіть маслом і перекладіть тісто. Змастіть зверху тісто молоком. Відправте в розігріту до 180-200 градусів на 30-35 хвилин. Потім накрийте хліб фольгою і випікайте ще 15 хвилин.

Готово!

Пиріг з волоськими горіхами — рецепт

Пиріг з волоськими горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 170 г вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 2 яйця
  • 100 г цукру-піску
  • 10 г ваніліну
  • 100 г крупно подрібнених волоських горіхів + для подачі
  • кленовий сироп — за смаком

З'єднайте просіяне борошно з розм'якшеним вершковим маслом і сіллю. Перемішайте. Потім влийте воду і замісіть тісто. Відправте в холодильник на пів години.

Холодне тісто розділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну з них викладіть на дно форми.

Приготуйте начинку. Для цього з'єднаєте яйця з цукром, ваніліном, ягідним джемом і рубаними волоськими горіхами. Викладіть начинку в форму і накрийте другим шаром тіста.

Відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще пів години.

Готовий пиріг полийте кленовим сиропом і присипте подрібненими горіхами.

Готово!

Запечені яблука з вершковим сиром і горіхами — рецепт

Запечені яблука з вершковим сиром і горіхами

Вам знадобляться:

  • 6 яблук середнього розміру
  • 220 г вершкового сиру

вершковий сир

  • 1/4 ст. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 печива для посипання
  • жменю горіхів
  • 2 ст. л. меду
  • щіпка ваніліну

Зріжте верхівки яблук і видаліть серцевину і трохи м'якоті за допомогою ложки.

В окремій мисці з'єднайте сир, цукор, яйце, корицю і ванілін до однорідної консистенції. Подрібніть печиво в крихту.

Перемістіть яблука на деко і заповніть їх начинкою. Зверху прикрасьте горіхами, крихтою печива і медом.

Відправте яблука в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Потім охолодіть до кімнатної температури і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття