Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами
Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Горіховий Спас відзначається щороку 29 серпня, після Медового Спаса (14 серпня) і Яблучного Спаса (19 серпня). Це свято ще називають Хлібним Спасом і Полотняним Спасом. До цього часу завершуються жнива, тому перший хліб пекли з зерна нового врожаю, після чого освячували і пригощали всю сім'ю.
Вважається, що в цей день обов'язково потрібно піти до церкви, помолитися і освятити кошик з фруктами, медом, горіхами і хлібом. Також в народі вважалося, що гілки горіхів в це свято мають особливу силу.
Пропонуємо вам в цей день приготувати смачні страви з горіхами, підтримуючи традиції.
Пиріг з горіхів і сухофруктів – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 180 г очищеного фундука
- 180 г очищеного мигдалю
- 180 г цукатів
- 180 г кураги
- 180 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. меленого мускатного горіха
- 1/2 ч. л. меленого імбиру
- 180 г меду
- 70 г цукру
- 1 ст. л. води
- 50 г чорного шоколаду 80%
Готуємо сироп: з'єднайте цукор, мед і воду та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятіть дві хвилини, додайте шоколад і тримайте на вогні, поки він не розчиниться. Дайте трохи охолонути.
Готуємо начинку: змішайте подрібнені горіхи, курагу, цукати, спеції і борошно. Залийте сиропом і перемішайте, щоб маса стала однорідної консистенції.
Візьміть круглу чавунну або керамічну форму діаметром 20 см. Застеліть папером для випічки і змастіть вершковим маслом. Добре утрамбуйте масу в форму і накрийте папером для випічки. Відправте в духовку на 45 хвилин при 150 градусах. Смачного!
Морквяний торт з горіхами і корицею – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 курячих яйця
- 250 мл рослинної олії
- 2 ст. цукру
- 2 ст. пшеничного борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 2 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ч. л. меленої кориці
- 4 моркви
- 170 г товчений волоських горіхів
- 120 г вершкового масла
- 230 г кисломолочного сиру
- 3 ч. л. ванільного екстракту
- 4 ст. цукрової пудри
Готуємо тісто: з'єднайте рослинну олію, яйця, цукор 2 ч. л. ванільного екстракту і добре перемішайте. Додайте корицю, борошно, розпушувач, соду, горіхи і терту моркву. Перемішайте. Перекладіть масу в змащену маслом форму.
Відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 40-50 хвилин. Потім дайте охолонути торту, не виймаючи з форми.
Готуємо крем: з'єднайте кисломолочний сир, вершкове масло, ваніль і цукрову пудру. Збийте. Прикрасьте кремом торт, а зверху викладіть трохи горіхів. Смачного!
Читайте також: Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни
Лимонне печиво з мигдалем – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 220 г пшеничне борошно
- 30 г рисової муки
- 100 г очищеного мигдалю
- 100 г коричневого цукру
- 1 яєчний жовток
- 3 курячих яйця
- 1 лимон
- 1 ч. л. молока
- 1,5 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Обсмажте мигдаль на сухій сковороді, щоб він трохи підрум'янився. Білки відокремити від жовтків. Збийте білки з сіллю до міцної піни. Жовтки також збийте, поступово додаючи цукор. Потім змішайте їх з дрібно натертою лимонною цедрою. З'єднайте білки і жовтки, акуратно перемішуючи лопаткою.
Просійте рисове борошно разом з пшеничним і розпушувачем. Додайте до яєчної суміші. Вкиньте сюди горіхи і ретельно перемішайте. Розділіть тісто на 4 частини і скачайте їх в невеликі батончики. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть тісто яєчним жовтком і чайною ложкою молока. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Дайте батончикам трохи охолонути і поріжте їх на печиво товщиною в пів сантиметра. Потім знову відправте їх в духовку на 25 хвилин при 150 градусах, періодично перевертаючи печиво. Готово!
Більше цікавих рецептів на свято Горіхового Спаса читайте в статті Горіховий Спас 2018 — як швидко приготувати смачну випічку з горіхами
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття