
Готуємо закуску бабагануш – рецепти смачної страви
Готуємо смачну закуску бабагануш – рецепти смачної страви
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Бабагануш – це східна страва, яка нагадує хумус, але з баклажанів замість бобів. Ця страва прийшла до нас з країн Близького Сходу (Єгипет, Ізраїль, Ліван, Палестина, Сирія) і має дуже цікавий смак. Бабагануш часто подають як закуску разом з лавашем і свіжими овочами.
Пропонуємо декілька рецептів, які стануть відмінним доповненням до інших страв.
Традиційний бабагануш – рецепт
Вам знадобляться:
- 1 середній баклажан
- 2 зуб. часнику
- 2-3 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. тахіні
- 2 ст. л. свіжої кінзи, петрушки або базиліку
- морська сіль – за смаком
- оливкова олія – за смаком
Розігрійте духовку до високої температури. Наріжте баклажани кружечками, посипте морською сіллю і злийте зайву рідину. Через 10 хвилин трохи промийте, а потім просушіть паперовими рушниками.
Викладіть на деко і збризніть оливковою олією і щіпкою морської солі. Смажте протягом 5-10 хвилин, перевертаючи один або два рази, поки баклажан не стане м'яким і не придбає золотаво-коричневий колір. Дістаньте з духовки, і загорніть шматочки в фольгу на 5 хвилин.
Очистіть баклажан від шкірки і додайте м'якоть у кухонний комбайн або блендер. Він повинен бути м'яким і ніжним, а шкірка повинна легко відділятися. Додайте лимонний сік, часник, тахіні, дрібку солі і перемішайте, в кінці додайте кінзу і базилік, а потім ще раз збийте.
Подавайте з лавашем або овочами. Готово!
Бабагануш з помідорами – рецепт
Вам знадобляться:
- 1 баклажан
- 2 помідори
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. грецького йогурту
- 2 ст. л. тахіні
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль і перець – за смаком
- кінза – за смаком
Розігрійте духовку до високої температури. Розріжте баклажан навпіл і разом з помідорами покладіть на деко. Запікайте 20-25 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
Після запікання очистіть шкірку і помістіть усе в кухонний комбайн. Додайте всі інгредієнти, крім кінзи і збийте до однорідної маси. Готову страву прикрасьте кінзою.
Смачного!
Бабагануш з гранатом – рецепт
Вам знадобляться:
- 3 баклажана
- 120 г тахіні
- 1 лимон
- 4 зубчики часнику
- 25 мл оливкової олії
- 12 г петрушки
- 10 г солі
- 1 г меленого перцю
- 40 г граната
Розігрійте духовку до 200 градусів. Проткніть кілька разів баклажани виделкою. Випікайте їх близько 50 хвилин. Після духовки дайте охолонути їм протягом 10 хвилин. Коли баклажани охолонуть, відріжте верхівку і зніміть шкірку.
Помістіть м'якоть баклажанів у кухонний комбайн або блендер. Додайте лимонний сік, тахіні, зубчики часнику, оливкову олію, петрушку, сіль і перець. Перемішуйте 1-2 хвилини, поки суміш не стане кремовою. Прикрасьте петрушкою, оливковою олією і зернами граната.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати смачний хумус – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття