
Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради
Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Дивлячись на турецьку кухню, неможливо не звернути увагу на їх супи. Саме з супу в Туреччині може початися будь-який прийом їжі. Вони зігріють, підбадьорять або освіжать літнього дня.
Вважають, що в турецькій кухні більш 300 видів супів. Ми підібрали для вас найсмачніші і найпопулярніші.
Сочевичний суп (Mercimek Çorbası) — рецепт
Вам знадобляться:
- 1,5 л м'ясного бульйону або окропу
- 1 стакан червоної сочевиці
- 2 цибулини
- 1 зуб. часнику
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. борошна
- сіль, перець чорний — за смаком
Промийте сочевицю, залийте холодною водою і залиште на півгодини.
Тим часом подрібніть цибулю і часник та обсмажте в розігрітому вершковому маслі в глибокій каструлі з товстим дном. Додайте борошно і трохи обсмажте. Потім влийте гарячий бульйон або окріп, всипте сочевицю і готуйте, поки вона не розвариться.
Готовий суп збийте за допомогою блендера, додайте сіль і перець.
Готово!
Суп «Яйла» (Yayla Çorbası) — рецепт
Вам знадобляться:
- 250 мл йогурту турецького
- 700 мл курячого бульйону
- 75 г рису басматі
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. пшеничного борошна
- 1 жовток
- 1 ч. л. сухої м'яти
- сіль і перець — за смаком
Для заправки:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. м'яти
- 2 ч. л. червоного перцю
Процідіть бульйон і доведіть до кипіння. Всипте добре промитий рис і варіть до готовності.
В окремій мисці з'єднайте жовток, турецький йогурт, оливкову олію, пшеничне борошно. Добре перемішайте суміш. Додайте трохи рідини, у якій варитися рис і продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції. Отриману суміш перелийте в бульйон, додайте сіль, перець і м'яту. Готуйте на невеликому вогні до загусання.
Тим часом приготуйте заправку.
Розігрійте олію в сотейнику, додайте перець і м'яту. Перемішайте і прогрійте 30 секунд. Додайте половину заправки в суп. Другою половиною прикрасьте при подачі.
Готово!
Суп «Ішкембе» (İşkembe Çorbası) — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г яловичого рубця
- 1 гол. ріпчастої цибулі
- 5 зуб. часнику
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. йогурту
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- сіль і перець — за смаком
Розділіть рубець на кілька частин і залийте 4 л окропу, додавши розрізаний навпіл цибулю і часник. Поставте на середній вогонь і варіть 3 години. Потім процідіть бульйон, а рубець наріжте маленькими шматочками. Покладіть їх назад в бульйон і продовжуйте варити.
Окремо з'єднайте яйце з йогуртом і лимонний сік. Додайте трохи бульйону і перемішайте. Потім перелийте отриману суміш в бульйон і добре перемішайте його. Доведіть до кипіння і додайте розтоплене вершкове масло.
Перед подачею полийте лимонним соком і присипте червоним перцем.
Смачного!
Читайте також: Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття