Menu
Джерело: pexels.com

Дитина в супермаркеті — як правильно організувати похід за продуктами

Спільний з дитиною шопінг може виявитися стомливим — причому, для обох. У цій статті пропонуємо вам 7 ідей — як організувати спільний похід до супермаркету.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина любила корисні продукти, беріть маленького помічника з собою, коли йдете в супермаркет за фруктами, овочами та молочною продукцією. У той же час, спільний з дитиною шопінг може виявитися стомливим — причому, для обох. У цій статті пропонуємо вам 7 ідей — як організувати спільний похід до супермаркету.

Ми вже не раз писали про те, як важливо з раннього дитинства формувати у дитини здорові харчові звички, в тому числі — привчати дитину їсти фрукти та овочі. І один зі способів цього досягнути — брати маленького помічника з собою, коли йдете в супермаркет. Головне, правильно все організувати і продумати заздалегідь. Пропонуємо вам 7 ідей — що потрібно зробити, щоб спільний шопінг пройшов без проблем.

1. Складіть список і дотримуйтеся його

Батьки знають: ходити за покупками з маленьким помічником — не саме просте завдання. Дитина вимагає постійної уваги, і процес покупки також вимагає уваги. Тому, складіть заздалегідь список продуктів, які потрібно купити. Список краще складати з урахуванням того, як розташовані відділи — так ви заощадите сили та час, а крім того, зможете обійти стороною «проблемні» зони (солодощі, іграшки).

2. Ходіть за покупками до місцевого супермаркету

Перша причина, чому варто ходити в знайомий вам супермаркет, розташований недалеко від дому — ви знаєте, який там асортимент і що де розташовано (і тоді простіше скласти список покупок). Друга причина — ви витратите менше часу на дорогу і менше втомитеся (і ви самі, і дитина). Якщо ж ви вирішили вибратися в супермаркет, розташований далеко від дому, робіть це хоча б не в годину пік.

Читайте також: Здорове харчування вашої дитини — 10 ідей, як цього досягнути

3. Вибирайте правильний час

А саме час, коли в супермаркеті не дуже людно — тобто, не в годину пік і не на вихідних. Так вам буде простіше виконати обидва завдання: і доглядати за дитиною, і зробити всі необхідні покупки.

4. Поїжте заздалегідь

Перед тим як вирушати в продуктовий магазин, нагодуйте дитину. Погодьтеся, що навіть для дорослого, похід за продуктами на голодний шлунок — не саме приємне випробування. Тому, якщо ви не хочете, щоб маленький помічник з першого кроку просив то шоколадку, то що-небудь ще, нагодуйте його заздалегідь, а крім того — візьміть з собою легкий перекус (фрукти, смузі, десерт з йогуртом, сирок).

Як ходити з дитиною до супермаркету

5. Дозвольте дитині вам допомогти

Якщо ви берете дитину з собою в супермаркет, будьте готові до того, що вона захоче вам допомагати. Тому, щоб уникнути казусів, заздалегідь продумайте, де і в яких продуктових відділах вам знадобиться її допомога (в цих відділах можна затриматися довше), а в які відділи краще взагалі не заходити. Так, наприклад, ви можете затриматися у відділі фруктів та овочів або у відділі з дитячою молочною продукцією, але обійти стороною відділ з солодощами.

 Дитина в супермаркеті

Читайте також: Маленький помічник — чим і як зайняти дитину на кухні

6. Придумайте свою гру

Кожного разу, коли ви йдете разом за покупками, дитина може вибрати якийсь новий продукт (наприклад, сирок або дитячий йогурт з новим смаком), разом з вами перевірити список покупок, вибрати яблука або болгарський перець, порахувати овочі та фрукти, перекласти покупки на транспортну стрічку. Пограйте з нею в гру «корисно — не корисно» або «їстівне — не їстівне». Також, не забувайте радитися з дитиною: що їй більше подобається, скільки яблук або бананів варто взяти, і тому подібне.

Як ходити з дитиною до супермаркету

7. Пам'ятайте про головне

Коли ви з дитиною йдете за покупками, вона вчиться у вас, як правильно вибирати овочі та фрукти, як поводити себе в супермаркеті, які продукти — корисні, і багато чому іншому. А ще, не забувайте, що спільний похід в супермаркет — це не тільки виконання рутинної роботи, але й можливість провести час весело та з користю. Зберігайте позитив і хваліть маленького помічника за будь-яку допомогу — адже так важливо, щоб зусилля дитини не залишилися непоміченими.

За матеріалами momtomomnutrition.com, todaysparent.com, thekitchn.com

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття