Menu
Джерело: pexels.com

Здорове харчування вашої дитини — 10 ідей, як цього досягнути

У цій статті ми підібрали 10 ідей — що робити, щоб привчити дитину до здорового харчування.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кожна мама знає: нагодувати маленьку дитину — не так просто, як здається. Ще більш непросто зробити так, щоб дитина їла здорову їжу і не їла шкідливі продукти. У цій статті ми підібрали 10 ідей — що робити, щоб привчити дитину до здорового харчування.

Звичка харчуватися здоровою їжею закладається в ранньому дитинстві, тому кожна мама намагається зробити так, що її дитина їла корисну здорову їжу. У той же час, привчити дитину до здорового харчування — не так просто, як здається на перший погляд.

Пропонуємо вам 10 ідей, як цього досягнути.

1. Поважайте бажання вашої дитини

Якщо дитина не хоче доїдати все, що на тарілці, то справа може бути в тому, що вона просто не голодна. І якщо у дитини нормальна для її віку вага, а останній прийом їжі був не так давно, то, швидше за все, дитина просто недостатньо зголодніла. В цьому випадку, вам варто подумати, чи потрібно змушувати дитину їсти те, що їй не хочеться.

2. Різні продукти — різні підходи

Хочете вірте, хочете ні, але іноді дитина не їсть якийсь продукт, тому що просто не знає, що це за продукт та як його їсти. Наприклад, якщо дитина зовсім маленька і ніколи не бачила, як дорослий їсть моркву, то звідки їй знати, що це смачно?

Як привчити дитину до здорового харчування

3. Будьте послідовні

Маленькі діти люблять випробовувати терпіння дорослих. Тому, будьте послідовні. Якщо ви встановлюєте якесь правило, то дотримуйтеся його і не відступайте ні на крок. Якщо ви пообіцяли дитині десерт за те, що вона з'їсть овочі, і дитина не хоче їсти овочі, виконуйте обіцянку. Якщо ви сказали, що залишите дитину без десерту, то так і робіть. Інакше, привчити дитину до дисципліни буде важко.

4. Під час їжі — тільки їжа

Під час їжі дитина не повинна відволікатися на телевізор, телефон або планшет. Під час прийому їжі — тільки прийом їжі. Привчайте дитину до того, що перед обідом всі пристрої потрібно відкласти в сторону, щоб зосередитися на їжі.

5. Створюйте хороші асоціації

Якщо кожного разу раз, коли ви сідаєте за стіл, у вас починаються баталії, то з часом прийом їжі почне асоціюватися у дитини з негативними емоціями. Якщо дитина зовсім не хоче їсти під час обіду, дозвольте їй вийти з-за столу — за умови, що наступного разу можна буде поїсти тільки тоді, коли буде наступний прийом їжі.

Як привчити дитину до здорового харчування

6. Найкращий перекус — фрукти і овочі

Якщо дитина просить солодощі між прийомами їжі, не піддавайтеся на вмовляння. Замість цього, запропонуйте дитині фрукти, овочі або дитячий сирок. Такий перекус не тільки вгамує голод, але й буде корисний для здоров'я дитини.

Як привчити дитину до здорового харчування

7. Беріть дитину з собою в супермаркет

Прислухайтеся до побажань дитини і дозвольте їй вибрати кілька натуральних продуктів на свій смак.

8. Обмежуйте солодощі та солодкі напої

Діти люблять солодке, однак багато солодкого — шкідливо для зубів і здоров'я в цілому. Крім того, солодке повинно приносити радість, а якщо солодкого занадто багато, то це вже не радість, а буденність.

9. Зробіть так, щоб дитині було цікаво

Розкладіть їжу на тарілці так, щоб дитині було цікаво. Зробіть якийсь незвичайний бутерброд — наприклад, виріжте хліб у формі сердечка. Придбайте для дитини її особисту тарілку і чашку — таку, щоб подобалася самій дитині.

Як привчити дитину до здорового харчування

10. Станьте прикладом для своєї дитини

Привчити дитину до здорової їжі, якщо ви самі харчуєтеся фаст-фудом і запиваєте солодкою газованою водою, навряд чи вийде. Якщо ж ви любите сиру моркву і кисломолочний сир, то велика ймовірність, що і ваші діти будуть любити ці прості та корисні продукти. Діти беруть приклад з батьків. Тому, почніть з себе: проаналізуйте свій раціон і подумайте, як його змінити, щоб стати гідним прикладом для своєї дитини.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття