Для тих, хто на дієті – готуємо низькокалорійний обід
Для тих, хто на дієті – готуємо низькокалорійний обід
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У бажанні позбутися зайвих кілограмів ми завжди шукаємо правильні низькокалорійні страви для схуднення. І це вірний вчинок, адже смачну та корисну їжу можна приготувати з простих продуктів. Радимо вам дотримуватися таких правил в приготуванні низькокалорійних обідів:
- використовуйте тільки свіжі та екологічно чисті продукти. Відмовтесь від напівфабрикатів або синтетичних добавок;
- у правильному раціоні не повинна міститися сіль, тому намагайтеся звести її використання до мінімуму;
- страви для схуднення ні в якому разі не повинні піддаватися тривалому варінні, оскільки так продукти можуть втратити свої корисні властивості;
- уникайте обсмажування та жирних продуктів. Це тільки збільшить калорійність вашої страви;
- намагайтеся підбирати рецепти за принципом роздільного харчування. Тоді ви побачите видимий ефект.
Пропонуємо вам кілька варіантів для низькокалорійного обіду, де ви обов'язково знайдете щось своє.
Суп-пюре з цвітної капусти
Цвітна капуста містить вітаміни В6, В1, А, РР, а в суцвіттях містяться необхідні організму магній, натрій, калій, фосфор, кальцій і залізо. Для приготування корисної страви візьміть інгредієнти:
- вода – 1 л
- цвітна капуста – 600 г
- цибуля порей – 1 шт.
- чилійський червоний перець – 1 стручок
- петрушка – 1 пучок
- сіль та перець – за смаком
Капусту розберіть на суцвіття і перекладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на вогонь. Потім додайте нарізану соломкою цибулю і очищений перець. Через 5 хвилин дістаньте перець і продовжуйте варити капусту до готовності. Після чого подрібніть овочі за допомогою блендера. Отриману суміш посоліть і поперчіть. Посипте рубаною петрушкою і можете подавати.
Смачного!
Кіш зі шпинатом і артишоком
Шпинат – дуже корисний та низькокалорійний продукт. Він нормалізує рівень цукру в крові, знижує ризик розвитку раку і зміцнює кістки. Артишок багатий на клітковину, залізо, вітамін К та інші корисні речовини. Для приготування страви вам знадобляться:
- консервовані серцевини артишоку – 1 банка
- шпинат – 1 упаковка (заморожений)
- яйця – 5 шт.
- моцарела – 170 г
- молоко – 150 г
- біла цибуля – 75 г
- пармезан – 55 г
- часник – 2 зуб.
- сіль та перець – за смаком
Подрібніть часник, цибулю, поріжте артишоки та збийте яйця. Натріть моцарелу і пармезан. Змішайте всі інгредієнти. Підготуйте 12 невеликих формочок і змастіть кожну маслом або викладіть папір для запікання. Перемістіть нашу суміш у формочки. Відправте їх в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин. Смачного!
Риба на овочевій подушці
Неймовірно корисна низькокалорійна страва, яка відмінно підійде під час дієти. Риба минтай, яка використовується в цьому рецепті, багата на вітаміни Е, А, РР, групи В, мінеральні солі – магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, марганець, цинк, кобальт, а також Омега-3 і Омега-6. Для приготування корисної страви візьміть інгредієнти:
- філе минтая – 1 кг
- соєвий соус – 125 мл
- пшеничне борошно – 1 ст. л.
- сметана – 350 г
- кисломолочний сир – 150 г
- розмарин – щіпка
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- морква – 3 шт.
- приправи – за смаком
- оливкова олія (для обсмажування)
Рибу поріжте на порції і замочіть в соєвому соусі. Тим часом приготуйте білий соус. Обсмажте борошно на сухій сковороді. Постійно помішуючи, додайте півсклянки води, сметану і кисломолочний сир. Доведіть до кипіння, всипте розмарин і вимикайте.
Готуємо овочеву подушку. Наріжте соломкою цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Потім обсмажте на оливковій олії з приправами за смаком. Додайте 3 ст. л. води і тушкуйте ще три хвилини.
Застеліть пергаментним папером деко і викладіть спочатку морквяно-цибульну засмажку, потім рибу і залийте все соусом. Відправте в духовку на 50 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Яблучно-огірковий салат
Цей салат надзвичайно смачний і корисний, а також стане ідеальним гарніром до риби з попереднього рецепта. Візьміть інгредієнти:
- червонокачанна капуста – 300 г
- червона цибуля – 1 шт.
- солоний огірок – 1 шт.
- яблука – 1 шт.
- зелений горошок – 100 г
- оливкова олія – 1 ст. л.
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- сіль та перець – за смаком
Наріжте тонкою соломкою капусту і цибулю. Ретельно перемішайте з сіллю. Тонкими брусками наріжте огірок та яблуко і додайте до цибулі з капустою. Всипте горошок.
Приготуйте заправку. Змішайте оливкову олію, яблучний оцет, цукор, сіль та перець. Заправте наш салат і добре перемішайте. Готово!
Більше цікавих рецептів – в статті Для тих, хто на дієті – 3 рецепти дієтичних десертів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття