
Для тих, хто на дієті – 3 рецепти дієтичних десертів
Низькокалорійне вівсяне печиво, фруктово-желейний торт, мус із сиру – в цій статті ми розповімо, як приготувати низькокалорійний та смачний десерт для тих людей, що худнуть.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Низькокалорійне вівсяне печиво, фруктово-желейний торт, мус із сиру – в цій статті ми розповімо, як приготувати низькокалорійний та смачний десерт для тих людей, що худнуть.
Щоб організм не волав про солодке – існує безліч прекрасних дієтичних десертів для тих, хто худне. Адже дуже складно выдмовитися від смачного шматочка тортика або апетитного кексу. А якщо навчиться готувати їх самостійно – можна ласувати солодощами в будь-який момент і ніякі зайві калорії вам не страшні.
Низькокалорійне вівсяне печиво – рецепт
Калорійність 100 г такого печива всього 87 ккал. Для приготування вам знадобиться:
- 500 г вівсяних пластівців екстра
- 200 мл кефіру
- півсклянки суміші горіхів з сухофруктами
- 60 мл меду
- ванілін і кориця – за смаком
Насамперед залийте пластівці кефіром і залиште на годину. Важливо взяти екстра, варіант швидкого приготування не підійде. Додайте подрібнені горішки, сухофрукти і мед. Добре перемішайте та всипте ванілін з корицею. Зліпыть з тіста невелике печиво. Візьміть деко для запікання і застеліть пергаментним папером. Перекладіть наше печиво на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Мус із кисломолочного сиру
- На 100 г мусу припадає 115 ккал. Вам знадобиться:
- 170 г кисломолочного сиру
- 50 г меду
- 15 г желатину
- 2 яєчних білка
- 20 мл лимонного соку
Акуратно збийте сир з медом до однорідної консистенції. Розчиніть желатин в теплій воді з лимонним соком. Як тільки желатин набухає – поставте на вогонь, щоб той розчинився. Дайте желатину трохи охолонути і додайте в сирну масу, також добре збивши в блендері. Збийте білки до стійкої піни і акуратно введіть їх в сир. Перелийте готовий мус в силіконові стаканчики і відправте в холодильник, щоб остудити. Можете прикрасити улюбленими ягодами або листочками м'яти. Смачного!
Фруктово-желейний торт
- Калорійність страви на 100 г становить 92 ккал. Візьміть інгредієнти:
- 1 банка консервованого персика
- 4 середніх апельсина
- 100 г свіжої або мороженої вишні без кісточок
- 1 л мультифруктові соку
- 100 г мигдальних пелюсток
- 20 г желатину
Апельсини і персики почистіть і поділіть на дольки. Розчиніть в теплому соку желатин. Потім вилийте сік через ситечко назад і додайте мед – за смаком.
Візьміть відповідну форму для торта, обдайте холодною водою. Розкладіть в центрі апельсини, навколо вишні, а по краю – персики (фрукти можете розподіляти на свій розсуд). Залийте все соком. Обсмажте на сковороді мигдальні пелюстки і розсипте в формі. Відправте десерт в холодильник на ніч. А щоб легко було діставати його з форми – занурте в гарячу воду і переверніть. Смачного!
Читайте також: ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття