
Десерт з червоним буряком — оладки, манник, мафіни та смузі
Панкейки на молоці, манник з кисломолочним сиром, мафіни, смузі — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний десерт з червоним буряком.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Червоний буряк — корисний та доступний овоч, з яким традиційного готують перші страви (такі як червоний борщ, солянка, буряковий крем-суп) та другі страви (наприклад, салат з буряком, чорносливом і горіхами).
Більше — читайте в статті Чим корисний червоний буряк і що з ним приготувати — 5 рецептів
Крім того, з червоним буряком готують і солодкі десерти, наприклад, тонкі млинці з буряком — вони виходять незвичайного яскравого кольору. У цій статті розповідаємо, як приготувати з буряком смачні оладки на молоці, манник, мафіни та буряково-банановий смузі.
Як приготувати оладки з червоним буряком — рецепт
- Оладки — смачна страва, яку готують з фруктовою, ягідною, овочевою або сирною начинкою. Щоб приготувати бурякові оладки, візьміть інгредієнти:
- 2 невеликі червоні буряки
- 1,5 склянки борошна
- 1 чайну ложку розпушувача
- 2 яйця
- 3 столові ложки меду
- 1 чайну ложку ваніліну
- 1 склянку молока
- Вершкове масло або рослинну олію для смаження
Буряк очистіть від шкірки й розріжте на 4–6 частин. Викладіть буряк у форму для запікання, додайте кілька столових ложок води, накрийте форму кришкою або фольгою й поставте в гарячу духовку на 20–30 хвилин. Періодично перевіряйте готовність і, якщо потрібно, додайте ще трохи води.
Тим часом в одній мисці перемішайте борошно з розпушувачем, в іншій — збийте яйця, мед та ванілін. Коли буряк буде готовий, складіть його в блендер, додайте молоко та добре подрібніть. З'єднайте всі інгредієнти і добре вимішайте тісто. Підсмажте оладки на сковороді з вершковим маслом або рослинною олією на середньому вогні. Подавайте зі сметаною, турецьким йогуртом або ряжанкою. Смачного!
З червоним буряком також можна приготувати тонкі млинці на молоці — як це зробити, читайте в статті Бурякові, морквяні, шпинатні, томатні — готуємо незвичайні млинці
Манник з червоним буряком — рецепт
Смачний пиріг, який просто приготувати і який сподобається як дорослим, так і дітям — це манник. Готується він, як можна здогадатися вже з назви, з манної крупи. Класичний манник готують на молоці, хоча можна приготувати його і на кефірі, ряжанці або сметані. Начинка для манника буває якою завгодно: яблучна, грушева, ягідна, морквяна, гарбузова. Щоб приготувати манник з червоним буряком, знадобляться інгредієнти:
- 2 невеликі буряки
- 200 грамів кисломолочного сиру
- 4 яйця
- 3 столові ложки манної крупи
- 1 склянка молока
- 1 столова ложка цукру
- Дрібка солі
- Вершкове масло та панірувальні сухарі для форми
Буряк очистіть від шкірки, розріжте на кілька частин та запечіть у духовці. Готовий буряк охолодіть та подрібніть в блендері або м'ясорубці. Тим часом молоко закип'ятіть, тоненькою цівкою всипте манну крупу, додайте цукор та варіть, помішуючи, щоб вийшла густа каша. Кашу трохи охолодіть. У великій мисці перемішайте бурякове пюре, кашу, сир, яйця, сіль. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, посипте панірувальними сухарями і у форму вилийте тісто. Зверху посипте пиріг панірувальними сухарями й поставте в гарячу духовку. Коли пиріг буде готовий, охолодіть та подавайте зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Гарбузовий сезон — яку випічку приготувати з м'якушем гарбуза
Мафіни з морквою та червоним буряком — як приготувати
Ще один смачний десерт, який нескладно приготувати — це мафіни. Мафіни готують з яблучною, грушевою, банановою, морквяною, гарбузовою, буряковою начинкою. Пропонуємо вам рецепт морквяно-бурякових мафінів. Складові:
- 2 чашки подрібненого на тертці сирого буряка
- 2 чашки подрібненої на тертці сирої моркви
- 1,5 чашки звичайного борошна
- 0,5 чашки цільнозернового борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 2 столові ложки меленого насіння льону — за бажанням
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1 чайна ложка ваніліну
- Чверть чашки білого цукру
- 0,5 чашки коричневого цукру
- Третина чашки рослинної олії
- 2 яйця
- Цедра половинки лимона або апельсина
В окремій мисці перемішайте два види борошна, мелене насіння льону, розпушувач, соду, корицю, сіль. В іншій мисці збийте два види цукру з рослинною олією. Продовжуючи збивати, по одному додайте яйця. Додайте ванілін, моркву, буряк, цедру. Додайте сипучі інгредієнти та злегка перемішайте міксером. Столовою ложкою викладіть тісто в формочки для мафінів та поставте в гарячу духовку на 20–25 хвилин або до готовності. Трохи охолодіть, подавайте з йогуртом! Смачного!
Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою
Корисний смузі з червоним буряком — рецепт
І, звичайно ж, з червоним буряком варто приготувати смачний, корисний та поживний смузі. Візьміть кілька шматочків свіжого буряка, м'якуш одного банана, трошки насіння чіа та ваніліну, 1 склянку молока та трошки меду. Складіть всі інгредієнти в блендер, добре подрібніть — і смачного!
А які незвичайні страви готуєте з червоним буряком Ви?
За матеріалами myfussyeater.com, lady-kulinar.ru, hiddenponies.com, watchwhatueat.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття