Menu
Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант ідеально підійде, якщо потрібно приготувати лакомство на швидку руку.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Напевно, не знайти більш простого і смачного торту, ніж «Мурашник», який знайомий всім нам з дитинства.

Цікаво, що це лакомство походить на популярний в США «торт з воронки», який з'явився в Пенсільванії серед німецько-голландських колоністів і став популярною стравою на ярмарках, карнавалах, спортивних фестивалях і курортах. Посипати його можна цукровою пудрою, мускатним горіхом, корицею або варенням. У США в якості прикраси використовуються свіжі фрукти. Страва також відома в ряді інших кухонь. В Австрії торт носить назву «штраубен», в Словенії – «фланцаті», у фінській кухні – «тіппалейпя». В Індії аналогічний десерт відомий під назвою «джалебі», однак він має більш густу і тягучу консистенцію і посипається цукром.

торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант ідеально підійде, якщо потрібно приготувати лакомство на швидку руку. Цей по праву ностальгічний десерт чудово підходить як для святкового столу, так і для домашнього чаювання.

Готуємо класичний торт «Мурашник»

Для приготування тіста вам знадобиться:

  • вершкове масло – 200 г
  • борошно – 3,5 ст.
  • цукор – 1 ст.
  • сметана – 200 мл

Сметана

  • сода – 1/2 ч. л.
  • сіль – щіпка

Для приготування крему візьміть інгредієнти:

  • згущене молоко – 1 банка
  • вершкове масло – 200 г

Масло

  • волоські горіхи – 50 г
  • шоколад для прикраси – 50 г

Тісто

Готуємо тісто. Візьміть відповідну миску і додайте сметану, розм'якшене вершкове масло і цукор. Ретельно перемішайте. Додайте просіяне борошно, соду і замісіть тісто. Пропустіть його через м'ясорубку і викладіть на деко, застелене пергаментом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте до готовності. Тісто має придбати золотистий колір. Після чого дайте йому охолонути. Готуємо крем. У великій мисці збийте до однорідності згущене молоко з вершковим маслом.

Готове тісто подрібніть на невеликі шматочки і додайте крем. Потім додайте волоські горіхи і ретельно перемішайте. Отриману масу викладіть на тарілку у вигляді гірки. Присипте тертим шоколадом і відправте в холодильник на 4 години (а краще на ніч). Смачного!

Ви можете змінювати склад або додавати улюблені інгредієнти – за бажанням. Звичайне загущене молоко легко замінити вареним, а волоські горіхи – цукатами і маком. Полити можна шоколадним топінгом або стружкою. Також важливо стежити за процесом готування тіста, адже в кожного різні духовки. Тому впевнено випікайте до золотистого кольору. У будь-якому випадку торт виходить неймовірно смачним і апетитним.

Читайте також: Смачно і незвичайно – цікаві ідеї для лимонного пирога

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття