Menu
Джерело: pexels.com

Дбайливий догляд за шкірою рук — прості рецепти ефективних засобів

Для того щоб наситити шкіру рук корисними речовинами, можна приготувати прості домашні засоби — маски зі сметаною, кисломолочним сиром, кефіром, молоком.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сухість шкіри рук — проблема, з якою час від часу стикається кожна жінка. Для того щоб наситити шкіру рук корисними речовинами, можна приготувати прості домашні засоби — маски зі сметаною, кисломолочним сиром, кефіром, молоком. Розповідаємо, як це зробити.

У шкірі рук міститься менше вологи, ніж у шкірі обличчя. Шкіра рук постійно обвітрюється, контактує з миючими засобами і піддається температурним перепадам. Тому, шкірі рук потрібен особливий догляд, і один із способів такий догляд забезпечити — це робити домашні маски для рук, з натуральних інгредієнтів.

Маски для рук — що потрібно знати

Для того щоб отримати максимальний ефект від домашніх косметичних процедур, слід дотримуватися кількох правил:

  • Перед тим як наносити маску на шкіру рук, руки слід добре вимити і висушити рушником.
  • Маски для шкіри рук найкраще робити ввечері, перед сном.
  • Бажано робити маски не разово, а по кілька сеансів з інтервалом в декілька днів.
  • Як правило, маска для шкіри рук наноситься на 15-20 хвилин. У деяких випадках маску залишають на ніч.
  • Після того як змиєте маску, нанесіть на шкіру рук живильний або зволожуючий крем для рук.

Найпростіша маска для шкіри рук

Для того щоб зробити цю маску, вам знадобиться трохи жирної сметани і бавовняні рукавички. Добре змастіть шкіру рук сметаною, надягніть рукавички і залиште на ніч.

Маски для рук

Маска на ніч — з вівсяним борошном

Ця маска готується трохи складніше, але результат того вартий. Візьміть 1 чайну ложку меду, по 1 столовій ложці молока і оливкової олії, а також 3 столових ложки вівсяної муки. Інгредієнти добре перемішайте і нанесіть на шкіру рук. Надягніть рукавички і лягайте спати.

15 хвилин для рук — молоко і вівсянка

Візьміть 1 склянку вівсяних пластівців та подрібніть їх блендером. Додайте трохи гарячої води і добре перемішайте (щоб вийшла густа каша). Потім додайте 1 склянку молока і знову перемішайте. Опустіть руки в суміш і потримайте не менше 15 хвилин. Вимийте руки теплою водою і нанесіть крем.

Експрес-маска з медом і сметаною

Мед використовується в багатьох косметичних процедурах, в тому числі для зволоження шкіри рук. Візьміть 2 столові ложки сметани, 1 чайну ложку меду і декілька столових ложок теплої води, все добре перемішайте. Нанесіть маску на шкіру рук і змийте теплою водою через 20 хвилин.

Читайте також: Косметичний рай для обличчя прості рецепти з молоком і медом

Маски для рук

Для сухої шкіри рук

Ось ще одна маска з медом, яка добре зволожить шкіру рук. Візьміть 2 столові ложки сметани, 1 чайну ложку меду та 1 яєчний жовток, все добре перемішайте. Нанесіть маску на шкіру рук і змийте теплою водою через 15-20 хвилин.

Маска з молоком

Відваріть картоплину в мундирі та добре її розімніть. Додайте трохи молока, перемішайте. Нанесіть маску на шкіру рук і змийте через 20 хвилин.

Маски для рук

Проста сирна маска для рук

Візьміть 3 столові ложки кисломолочного сиру та 1 чайну ложку нерафінованої соняшникової олії, добре перемішайте. Нанесіть маску на чисту шкіру рук, змийте через 20 хвилин.

Ще одна сирна маска для рук

Ця маска для рук готується трохи складніше, але результат того вартий. Подрібніть кілька гілочок зелені петрушки (щоб вийшло 1-2 чайних ложки суміші), змішайте її з кисломолочним сиром (1-2 столових ложки) і 0,5 чайної ложки риб'ячого жиру. Маску нанесіть на шкіру рук і змийте через 20 хвилин.

Маски для рук

Морквяно-сметанна маска

У блендері подрібніть свіжу моркву (вам потрібно 3 столових ложки моркви). Додайте 1 столову ложку сметани та 1 столову ложку оливкової олії. Нанесіть на шкіру рук і змийте через 20 хвилин.

Засіб для нігтів — домашній рецепт

У блендері подрібніть один капустяний лист. Додайте м'якоть половинки банана, чайну ложку меду і столову ложку густої сметани. Добре все перемішайте. У готову маску додайте 5 крапель йоду і нанесіть маску на нігті (або опустіть нігті в мисочку з маскою). Змийте теплою водою через 20 хвилин.

Читайте також: Кефір для ідеальної шкіри і розкішного волосся прості рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття