
Чим корисний щавель і що з нього приготувати — рецепти і поради
Чим корисний щавель і що з нього приготувати — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Щавель — це одна з перших рослин, яка з'являється на грядках ранньою весною. Він має кислуватий смак і безліч корисних властивостей. Це такі вітаміни, як С, K, E, вітаміни ряду B, біотин, β-каротин, ефірні масла, дубильні, щавлеві, пирогалловою та іншими кислотами. Також в щавлі присутні магній, кальцій, фосфор, залізо та інші.
Щавель використовують для лікування і профілактики багатьох хвороб, а також готують смачні і корисні страви. Про те, як їх приготувати — розповімо в цій статті.
Щи із щавлю — рецепт
Вам знадобляться:
- 3 середніх пучка щавлю
- 7 середніх картоплин
- 1,5 л курячого або овочевого бульйону
- 3 курячих яйця
- 1 ст. л. вершкового масла
- невеликий пучок кропу
- великий пучок зеленої цибулі
- сіль і перець — за смаком
- сметана — для подачі
Очистіть і варіть картоплю в підігрітому бульйоні протягом 15 хвилин. Тим часом розігрієте вершкове масло і просушіть щавель, додавши сіль і перець. Перекладіть в бульйон. Подрібніть зелень і додайте в суп разом з нарізаними і відвареними яйцями. Подавайте зі сметаною!
Запіканка з щавлю з грибами — рецепт
Вам знадобляться:
- 1 кг щавлю
- 400 мл жирних вершків
- 500 г свіжих грибів
- 3 ріпчасті цибулі
- 3 ст. л. борошна
- 3 ст. л. тертого сиру
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль і перець — за смаком
Гриби і цибулю наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі протягом 5 хвилин.
Додайте борошно сіль і перець. Влийте вершки і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
Наріжте щавель смужками і викладіть половину на дно форми. Залийте соусом і викладіть зверху щавель, що залишився. Посипте сиром і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на пів години.
Готово!
Кисіль з щавлю — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 20 г крохмалю
- 300 г щавлю
- 50 г цукру
- сіль — за смаком
Промийте щавель і дрібно наріжте. Перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на невеликий вогонь і тримайте протягом 5-6 хвилин. Процідіть відвар. Протріть через сито щавель і поверніть у відвар. Крохмаль розведіть в половині стакана холодної води і добре розмішайте. У каструлю зі щавлем влийте 0,75 л холодної води, додайте цукор і доведіть до кипіння. Варіть протягом 3 хвилин. Поступово додавайте крохмаль і, помішуючи, ще раз доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть і розлийте по склянках. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з капусти - смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття