Зустрічаємо весну – цікаві ідеї для страви з сезонних овочів
Пиріг зі шпинатом та сиром, весняний салат з черемші, суп з кропивою – в цій статті ми розповімо, як з сезонних овочів приготувати корисну і смачну страву.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Весна – це пора відродження та змін, а ще сезон свіжих овочів і першої зелені. В цій статті ми розповімо, як отримати максимальну користь від весняних продуктів і зміцнити свій організм корисними речовинами за допомогою простих рецептів.
Пиріг зі шпинатом та сиром – рецепт
Список найкорисніших для організму продуктів з легкістю може очолити шпинат. Це цілий ряд корисних вітамінів і компонентів: A, С, Е, Н, РР, К, кальцій, натрій, магній, цинк, фосфор, мідь, а також бета-каротин і вітаміни групи B. Особливістю шпинату є і те, що при тепловій обробці вітаміни А і С не руйнуються. Ми розповімо, як зробити корисний пиріг зі шпинатом та сиром, використовуючи тільки свіжі, сезонні продукти. Вам знадобяться такі інгредієнти:
- Свіжий шпинат – 300 г
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 3 шт.
- Твердий сир – 250 г
- Листкове тісто – 500 г
- Сіль – 0,3 ч. л.
Подрібніть зелену цибулю, кріп і тонко наріжте шпинат. Всю зелень з'єднайте і посоліть. Найкраще в пиріг додавати більше шпинату, а зелену цибулю та кріп використовувати тільки для аромату. Твердий сир слід натерти на тертці і всипати в зелень. Вбийте яйця і добре перемішайте, щоб зелень пустила сік. Розморозте листкове тісто і розкачайте його до розмірів дека. Деко застеліть фольгою і перекладіть листкове тісто. Начинку рівномірно розподіліть по тісту, залишивши 2 см вільних по краях. Відправте на 20 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Пиріг буде готовий, як тільки бортики тіста і сир стануть рум'яними. Перш ніж подавати пиріг, накрийте його фольгою і залиште на півгодини, щоб тісто стало м'яким і не кришилось при нарізанні.
Більше про користь шпинату читайте в статті Чим корисний шпинат та що з ним приготувати — просто, смачно, корисно
Як швидко приготувати весняний салат з черемші – рецепт
Черемша, або як її ще називають – дика цибуля, дуже корисний продукт, як для дорослих, так і для маленьких діток. Завдяки багатому мінеральному складу і високому вмісту вітамінів черемшу використовують як профілактичний і лікарський засіб при авітамінозах і респіраторних захворюваннях. Пропонуємо вашій увазі вітамінний та свіжий салат з черемші, який в перші весняні дні зміцнить ваш організм і не дасть захворіти. Для його приготування вам знадобиться:
- Черемша – пучок
- Яйця – 4 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка
Для початку дрібно наріжте черемшу, петрушку і перекладіть в окрему миску. Яйця відварити і порізати на дрібні кубики. Салат посоліть і заправте сметаною. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і салат з черемшою готовий!
Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату
Суп з кропивою – рецепт
Кропива містить більше аскорбінової кислоти, ніж яблука і лимони, а вітаміну А у кропиви не менше, ніж у моркві. Молода кропива також дуже корисна та поживна. У 100 грам міститься 5,4 грама вуглеводів та 3,7 грама білка, пектин і клітковина, що допомагають гарному травленню. Щоб приготувати суп з кропивою вам знадобиться:
- Картопля – 2 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 цибулина
- Сметана – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Кропива – 100 г (1 пучок)
- Петрушка – 2-3 гілочки
- Кріп – 2-3 гілочки
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Олія рослинна
- Сіль, перець – за смаком
Картоплю очистіть та варіть в 0,5 л підсоленої води. Готову картоплю слід розтерти зі сметаною, повернути в каструлю з відваром та перемішати. Продовжуємо готувати на середньому вогні. Тим часом, моркву і цибулю обсмажити в олії близько 5 хвилин і додати в каструлю. Зелень і кропиву слід вимити і дати підсушитися. Тонко наріжте і облийте окропом, після чого додайте в каструлю. Влийте сік лимона, поперчіть та посоліть за смаком. Через 2 хвилини можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!
Читайте також: Здорове харчування — готуємо смачний овочевий суп нашвидкуруч
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття