Menu
Як смачно і правильно приготувати мідії — поради і рецепти

Як смачно і правильно приготувати мідії — поради і рецепти

Мідії — це не тільки смачно і незвично, але й корисно, оскільки в них міститься багато білка і йоду.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Мідії — це не тільки смачно і незвично, але й корисно, оскільки в них міститься багато білка і йоду. Хоча вони вважаються делікатесом, заморожені мідії можна купити в будь-якому гіпермаркеті за доступною ціною. Залишається їх тільки смачно і правильно приготувати. Про це детальніше розповідаємо в нашій статті.

Для початку слід знати кілька правил, перед їх приготуванням:

— ніколи не використовуйте пошкоджені або відкриті мідії. Швидше за все, вони вже зіпсовані;

— ретельно промивайте і очищайте жорсткою щіткою. Потім промийте їх у холодній воді кілька разів, щоб в кінцевій страві не попався пісок;

— мідії, які в процесі приготування так і не відкрилися самостійно слід викинути — вони непридатні до їжі.

Мідії з вершками і зеленою цибулею — рецепт

Мідії з вершками і зеленою цибулею

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 900 г міді
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 8 пір'я зеленої цибулі
  • 250 мл сидру
  • 150 мл вершків
  • 2 зуб. часнику

У першу чергу очистіть і вимийте мідії. Візьміть каструлю і розігрійте в ній вершкове масло. Додайте подрібнену цибулю і часник. Трохи обсмажте їх.

Потім влийте сидр і вершки. Перемішайте і додайте мідії. Накрийте кришкою і готуйте їх 4-5 хвилин на середньому вогні.

Готово!

Мідії з томатами і шпинатом в духовці — рецепт

Мідії з томатами і шпинатом в духовці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5 кг мідій
  • 500 г помідорів
  • 400-500 г шпинату
  • 2-4 зуб. часнику
  • 1/4 пучка петрушки
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
  • Сіль і перець — за смаком

Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів.

Мідії слід ретельно промити. Наріжте помідори невеликими шматочками і подрібніть часник.

В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, помідори, часник, петрушку, червоний перець і вино. Перекладіть сюди мідії і відправте їх в холодильник на 10 хвилин. Потім перекладіть їх у форму для випічки і полийте соусом. Відправте в духовку на 10 хвилин. Мідії повинні розкритися.

Тим часом приготуйте шпинат. Для цього їх слід відварити на пару або без олії обсмажити на сковороді. Перекладіть його на тарілку, посоліть і поперчіть. Потім перекладіть в тарілку мідії, що відкрилися. Полийте соусом і подавайте до столу.

Готово!

Мідії з волоськими горіхами і петрушкою — рецепт

Мідії з волоськими горіхами і петрушкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 24 великих мідій
  • 25 г горіхів
  • 20 г вершкового масла
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 50 г сиру пармезан

Парменталь

  • 1 пучок петрушки

Ретельно промийте мідії і перекладіть в каструлю з водою. Поставте їх на плиту і варіть близько 5-7 хвилин, додавши лимонний сік. Потім відкиньте мідії на друшляк і дайте трохи охолонути.

Тим часом подрібніть часник з горіхами і перемішайте з олією, сиром і петрушкою. Отриману начинку перекладіть до кожної мідії і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Готуємо смачні і незвичайні страви з гребінцями — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття