
Як смачно і правильно приготувати мідії — поради і рецепти
Мідії — це не тільки смачно і незвично, але й корисно, оскільки в них міститься багато білка і йоду.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мідії — це не тільки смачно і незвично, але й корисно, оскільки в них міститься багато білка і йоду. Хоча вони вважаються делікатесом, заморожені мідії можна купити в будь-якому гіпермаркеті за доступною ціною. Залишається їх тільки смачно і правильно приготувати. Про це детальніше розповідаємо в нашій статті.
Для початку слід знати кілька правил, перед їх приготуванням:
— ніколи не використовуйте пошкоджені або відкриті мідії. Швидше за все, вони вже зіпсовані;
— ретельно промивайте і очищайте жорсткою щіткою. Потім промийте їх у холодній воді кілька разів, щоб в кінцевій страві не попався пісок;
— мідії, які в процесі приготування так і не відкрилися самостійно слід викинути — вони непридатні до їжі.
Мідії з вершками і зеленою цибулею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 900 г міді
- 50 г вершкового масла
- 8 пір'я зеленої цибулі
- 250 мл сидру
- 150 мл вершків
- 2 зуб. часнику
У першу чергу очистіть і вимийте мідії. Візьміть каструлю і розігрійте в ній вершкове масло. Додайте подрібнену цибулю і часник. Трохи обсмажте їх.
Потім влийте сидр і вершки. Перемішайте і додайте мідії. Накрийте кришкою і готуйте їх 4-5 хвилин на середньому вогні.
Готово!
Мідії з томатами і шпинатом в духовці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 кг мідій
- 500 г помідорів
- 400-500 г шпинату
- 2-4 зуб. часнику
- 1/4 пучка петрушки
- 1/2 склянки білого сухого вина
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
- Сіль і перець — за смаком
Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів.
Мідії слід ретельно промити. Наріжте помідори невеликими шматочками і подрібніть часник.
В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, помідори, часник, петрушку, червоний перець і вино. Перекладіть сюди мідії і відправте їх в холодильник на 10 хвилин. Потім перекладіть їх у форму для випічки і полийте соусом. Відправте в духовку на 10 хвилин. Мідії повинні розкритися.
Тим часом приготуйте шпинат. Для цього їх слід відварити на пару або без олії обсмажити на сковороді. Перекладіть його на тарілку, посоліть і поперчіть. Потім перекладіть в тарілку мідії, що відкрилися. Полийте соусом і подавайте до столу.
Готово!
Мідії з волоськими горіхами і петрушкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 24 великих мідій
- 25 г горіхів
- 20 г вершкового масла
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. соку лимона
- 50 г сиру пармезан
- 1 пучок петрушки
Ретельно промийте мідії і перекладіть в каструлю з водою. Поставте їх на плиту і варіть близько 5-7 хвилин, додавши лимонний сік. Потім відкиньте мідії на друшляк і дайте трохи охолонути.
Тим часом подрібніть часник з горіхами і перемішайте з олією, сиром і петрушкою. Отриману начинку перекладіть до кожної мідії і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Готуємо смачні і незвичайні страви з гребінцями — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття