Menu
Як приготувати торт «Медовик» – рецепт смачного десерту

Як приготувати торт «Медовик» – рецепт смачного десерту

Медовик – ще одна класика кондитерського мистецтва і найулюбленіший десерт всіх ласунів. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Медовик – ще одна класика кондитерського мистецтва і найулюбленіший десерт всіх ласунів. Рецепт цього виробу відомий вже 200 років – від моменту, коли кухар імператора Олександра I приготував цей чудовий десерт для його дружини і по цей день.

Мед

Головний інгредієнт торта – мед. Тому дуже важливо підібрати якісний мед для вашого десерту. Також цей торт дуже легко приготувати в домашніх умовах, пропонуємо вам в цьому переконатися.

Готуємо класичний торт «Медовик»

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 280 г меду
  • 64 г вершкового масла

Масло

  • 4 яйця
  • 60 г цукру
  • 268 г пшеничного борошна
  • 8 г соди
  • 300 г сметани

Сметана

  • 75 г цукрової пудри

 Торт «Медовик»

Приготуйте коржі. Поставте мед на водяну баню і як тільки він стане рідким – додайте шматочок масла. Ретельно перемішайте і залиште на маленькому вогні. Тим часом збийте цукор з яйцями до стану міцного білого крему. Як тільки медова маса придбає коричневий відтінок – зніміть з вогню і введіть крем, перемішуючи вінчиком зверху вниз. Потім додайте просіяне борошно з содою і знову перемішайте, але вже знизу вгору.

Для нашого торта знадобиться 6 коржів діаметром 20 см і товщиною 2 мм кожен. Відставте невелику частину тіста для єдиного коржа. Він знадобиться пізніше, щоб прикрасити торт. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте наші коржі 3-4 хвилини. Вони повинні придбати колір гречаного меду і залишитися м'якими. Потім відправте коржі в холодильник, щоб вони охолонули.

Приготуйте сметанний крем: змішайте вінчиком цукрову пудру і сметану, щоб вийшла однорідна консистенція.

Тепер приступаємо до етапу формування торта. Перший корж кладемо запеченою стороною вгору, промазуємо кремом, а наступні – запеченою стороною вниз і знову промажте кремом. Той корж, який ми відставили подрібніть в блендері і прикрасьте ним наш торт з усіх боків. Потім можете прикрасити цукровою пудрою та медом, після чого відправити на ніч в холодильник. Таким чином торт пропитається ніжним кремом. Приємного чаювання!

Читайте також: Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття