
Як приготувати татарські чебуреки Янтик — рецепти і поради
Ситний, соковитий і ароматний Янтик дуже легко приготувати, а результат обов'язково сподобається всій родині.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Янтик — це татарський чебурек з різними начинками, що смажиться на сухій сковороді. Ситний, соковитий і ароматний Янтик дуже легко приготувати, а результат обов'язково сподобається всій родині.
Чебурек Янтик з м'ясом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2,5 ст. борошна
- 2/3 ст. окропу
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст. л. горілки
- 0.3 ч. л. солі
- 1 яйце
Для начинки:
- 300 г фаршу
- 200 г ріпчастої цибулі
- Сіль і перець — за смаком
- Вершкове масло — для змазування
Візьміть невелику ємність і пересипте туди пів склянки борошна. Помішуючи, влийте окріп, а потім додайте горілку. Її також можна замінити розпушувачем. Коли тісто трохи охолоне, додайте рослинну олію, сіль і борошно, що залишилось. Замісіть тісто. Воно повинно вийти крутим, але еластичним. Потім накрийте його і залиште на пів години.
Тим часом приготуйте фарш. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з цибулею. Додайте сіль і перець. Перемішайте.
Тісто перекладіть на робочу поверхню і розділіть на 9-12 шматочків. Кожен з них розкачайте качалкою в тонкий корж. На одну половину викладіть начинку, а другий накрийте і защипніть краю.
Обсмажте чебуреки на сухій сковороді з обох сторін по 2-3 хвилини. Змастіть їх розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу.
Готово!
Янтик з сиром і помідорами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 80 мл води
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ч. л. рослинної олії
- 200 г пшеничного борошна
Для начинки вам знадобиться:
- 100 г твердого сиру
- 1 помідор
- 2 гілочки кропу
- Вершкове масло — для подачі
У невелику ємність влийте воду кімнатної температури. Додайте сіль і перемішайте. Потім влийте рослинну олію і знову перемішайте. Поступово додайте борошно і замішуйте тісто. Воно повинно бути гладким і пружним. Оберніть тісто в харчову плівку і залиште на 10-15 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Для цього натріть твердий сир на тертці, подрібніть кріп і наріжте помідори кубиками. Перемішайте всі інгредієнти.
Тісто розділіть на 7 частин і кожну з них розкатайте в тонкий пласт. На одну половину викладіть начинку, а другою накрийте і сформуйте чебурек. Обсмажте на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Змастіть вершковим маслом, поки вони ще гарячі і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Що таке манти і як їх приготувати — поради і рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття