Як приготувати сочники з сиром — секрети та рецепти сирних сочників
Кисломолочний сир, сметана, борошно, цукор, вершкове масло, курячі яйця, розпушувач або сода — ось і всі інгредієнти, які знадобляться для того, щоб приготувати справжні сочники з сирною начинкою.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви любите солодке, то напевно не раз їли сочники з кисломолочним сиром — смачні, ніжні, поживні. У цій статті ми розповімо, як приготувати сочники з солодкою сирною начинкою.
Сочники з кисломолочним сиром — інгредієнти
Умовно, приготування сочників можна розділити на кілька етапів: приготування тіста, приготування сирної начинки, ліплення сочників та запікання в духовці. Згідно з класичним рецептом, для приготування солодких сочників з сиром вам знадобляться інгредієнти:
- Кисломолочний сир — сухий, без сироватки, без грудочок. Якщо в сирі багато рідини, його потрібно попередньо віджати. Щоб сир вийшов однорідним, а начинка для сочників — ніжною, сир потрібно перетерти через сито або перемішати всі інгредієнти для начинки за допомогою блендера або кухонного комбайна.
Звичайне борошно — для приготування тіста та для начинки. Борошно додають в начинку, щоб вона вийшла більш густою. Замість борошна, в начинку можна додавати манну крупу (1–2 столові ложки).
- Сметана та кефір. Тісто для сочників готують на сметані або кефірі. Також, трохи сметани додають в сирну начинку, щоб вона вийшла смачнішою.
- Вершкове масло — його додають в тісто. У деяких рецептах, вершкове масло має бути кімнатної температури, в інших — з холодильника.
- Курячі яйця — одне яйце додають в тісто, в начинку додають білок, а жовтком змащують сочники перед тим, як поставити їх в духовку або в середині приготування.
- Цукор — додають і в тісто, і в начинку. Кількість цукру можна зменшувати або збільшувати — в залежності від того, наскільки солодкі ви хочете приготувати сочники.
- Дрібка солі, розпушувач або харчова сода, ваніль.
- Ізюм, курага, ягоди, цукати — за бажанням
Читайте також: Що приготувати на десерт — 7 ідей для смачної випічки
Як приготувати тісто для сочників на сметані — рецепт
Перш за все, для сочників потрібно приготувати тісто. Щоб приготувати тісто для сочників на сметані, знадобляться інгредієнти:
- 2 склянки борошна (склянка на 250 мл)
- 100 грамів вершкового масла
- 3 столові ложки сметани
- Півсклянки цукру (або за смаком)
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача
- Дрібка солі
Борошно, сіль та розпушувач добре перемішайте. Вершкове масло дрібно порубайте та перетріть з борошном в дрібну крихту. Окремо перемішайте яйце, сметану та цукор. З'єднайте інгредієнти та добре вимішайте тісто. Поставте в холодильник на 30–60 хвилин.
Як приготувати тісто для сочників на кефірі — рецепт
Смачними виходять сочники з тістом на кефірі. Щоб приготувати тісто для сочників на кефірі, вам знадобляться інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- 1 яйце
- 3 столові ложки кефіру
- 50 грамів м'якого вершкового масла
- Півсклянки цукру
- Дрібка соди та солі
Яйце збийте з цукром. Додайте кефір, сіль та масло, збийте. Продовжуючи вимішувати, додавайте борошно з содою, щоб вийшло м'яке еластичне тісто. Після цього тісто поставте в холодильник (на 10 хвилин), а тим часом можна приготувати начинку для сочників.
Як приготувати сирну начинку для сочників — рецепт
Приготувати сирну начинку для сочників — досить просто. Для цього знадобляться інгредієнти:
- 200 грамів кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка сметани
- 1 столова ложка борошна
- Сухофрукти, ягоди — за бажанням
Білок та жовток розділіть. Жовток відставте в сторону — щоб змастити сочники перед тим, як ставити в духовку. Білок збийте. Добре перемішайте сир, збитий білок, цукор, сметану, борошно (або манну крупу) — це краще робити блендером, щоб сирна начинка вийшла ніжною та без грудочок. За бажанням, в начинку можна додати трохи ягід, родзинок, цукатів.
Як приготувати сочники
Коли тісто та начинка готові, можна починати ліпити сочники. Для цього тісто розкачайте в пласт товщиною 5–7 міліметрів та видавіть в тісті круги (чашкою, склянкою, пластиковою пляшкою). Також, можна розкачати тісто у вигляді ковбаски, нарізати її однаковими шматочками, з кожного шматочка зробити кульку, кожну кульку розкачати.
На половинку кожного круга викладіть чайну ложку сирної начинки, накрийте другою половиною та защипніть по краях. Повторіть стільки разів, скільки у вас вийшло кругів тіста.
Сочники викладіть на деко з пекарським папером (якщо немає пекарського паперу, можна просто змастити деко маслом). Жовток (який ви відставили раніше) збийте з ложкою води. Змастіть сочники збитим жовтком.
Запікайте сочники в духовці при температурі 180–200 градусів протягом 20-30 хвилин. Коли сочники будуть готові, дайте їм постояти кілька годин і можна подавати на стіл. Смачного!
За матеріалами forum.say7.info, recept-menu.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття