
Як приготувати панна-котту в домашніх умовах — поради і рецепти
Як приготувати панна-котту в домашніх умовах — поради і рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Панна-котта — це італійський десерт, який полюбився у всьому світі. Приготувати такий ніжний, ароматний і ситний десерт не складе труднощів. Для цього вам знадобляться декілька порад:
- намагайтеся не використовувати більше 8 грам на 500 мл рідини. Це потрібно для того, щоб зберегти потрібну консистенцію і бархатистість;
- вершки мають бути досить жирними, але якщо ви стежите за фігурою, то частина вершків можна замінити молоком;
- щоб десерт було легко дістати з форми просто змастіть його попередньо вершковим маслом.
Тепер можна приступити до приготування такого чудесного десерту.
Класична панна-котта — рецепт
Вам знадобляться:
- 8 г желатину
- 500 г вершків
- 50 г цукру
- 1 стручок ванілі
Замочіть желатин в воді згідно з інструкцією. Візьміть невелику каструлю і додайте вершки, нарізаний стручок ванілі і цукор. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Відразу з'єднайте суміш з набряклим желатином, попередньо видаливши з нього зайву рідину. Добре перемішайте вінчиком. Процідіть масу через сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте по стаканчиках і відправте в холодильник на 4-5 годин. Готову панна-котту перекладіть на тарілку і подавайте до столу.
Панна-котта з вишневим желе — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 8 г желатину
- 500 г вершків
- 50 г цукру
- 1 стручок ванілі
Для желе:
- 300 г вишні (замороженої)
- 50 г цукру
- 10 г желатину
Приготуйте класичну панна-котту згідно з попереднім рецептом. Поки вона буде холонути, приготуйте желе. Залийте желатин 100 мл води і залиште, щоб він набряк. Залийте вишню 250 мл води, додайте цукор і поставте на вогонь. Прокип'ятіть масу протягом 5-7 хвилин. Потім процідіть і додайте желатин. Добре перемішайте і остудіть. На охолоджену панна-котту вилийте желе і відправте в холодильник до повного охолодження. Смачного!
Шоколадна панна-котта — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 мл вершків
- 70 г цукру
- 20 г желатину
- 150 г шоколаду 50-70%
- 1 ч. л. ванільної есенції
Залийте желатин 50 мл холодної води і відставте в сторону. З'єднайте вершки з цукром і ванільною есенцією. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Додайте тертий шоколад і добре перемішайте суміш. Потім з'єднайте з желатином і знову ретельно перемішайте. Розлийте по креманкам і дайте охолонути до кімнатної температури. Поставте в холодильник на 2-4 години. Готово!
Читайте також: 7 способів приготувати желе — найкращі рецепти улюбленого десерту
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття