Menu
Як приготувати капустяний пиріг – три рецепти смачної випічки

Як приготувати капустяний пиріг – три рецепти смачної випічки

Приготування такого пирогу не займає багато часу, а результат перевищує очікування.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Капуста – знайомий всім продукт. Важко уявити дитинство без смачного капустяного пирога, який готували нам наші мами або бабусі. У цій статті ми підібрали три рецепти пирогів, які неодмінно сподобаються усім.

Приготування такого пирогу не займає багато часу, а результат перевищує очікування. Капуста ж є і дуже корисним продуктом. У ній міститься рідкісні вітаміни U і K, перший з яких допомагає боротися з виразкою шлунку. Також капуста багата на вітаміни С, В1, В2, В3, каротин А, провітамін D і такі мінерали, як калій, кальцій, магній, залізо, які необхідні нашому організму. Пропонуємо вам приготувати апетитний і корисний капустяний пиріг.

Капустяний пиріг на кефірі

Капустяний пиріг – відмінний варіант на вечерю, оскільки він виходить досить ситним і дуже смачним. Більш того – страва повністю дієтична і не зашкодить вашій фігурі. Для приготування вам знадобляться:

  • яйця – 3 шт.
  • кефір – 1 ст.

Кефір

  • борошно – ¾ ст.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • невеликий качан молодої капусти – 1 шт.
  • сіль і перець – за смаком
  • зелень кропу – за смаком

Капуста

Дрібно наріжте капусту і протушкуйте в сковороді до напівготовності. Додайте зелень, сіль і перець за смаком. Змішайте в мисці кефір, борошно, одне яйце, розпушувач і дрібку солі. В окремій мисці збийте яйця, що залишилися.

Форму для випікання змастіть рослинною олією. Вилийте половину тіста, потім викладіть капусту, залийте її збитими яйцями і потім залийте тістом, що залишилося. Відправляйте в духовно при 200 °C на півгодини. Готово!

Пиріг з червонокачанної капустою і яблуками

Приготувати цей пиріг не складе труднощів, а його вишуканий смак порадує всіх без винятку. Візьміть інгредієнти:

  • борошно – 240 г
  • вершкове масло – 120 г
  • вершковий сир – 240 г

Крем сир

  • червонокачанна капуста – 750 г
  • яблуко – 2 шт.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • свіжий тмин – 2 гілочки
  • волоські горіхи – 10 шт.
  • мед – 1 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • сіль і перець – за смаком

Капуста

Перемішайте в мисці борошно, вершкове масло і вершковий сир. Посоліть і вимісіть тісто. Скачайте в шар і відправте в холодильник на 1 годину. Тим часом приготуйте начинку. Наріжте яблука, цибулю і обсмажте на оливковій олії близько 5 хвилин. Додайте нашатковану капусту, поперчіть, посоліть і тушкуйте ще 15 хвилин. В кінці додайте чебрець, оцет, мед і подрібнені горіхи. Ретельно перемішайте.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Розкачайте тісто і викладіть у форму. Потім висипте начинку і прикрасьте зверху смужками з тіста. Розігрійте духовку до 180 °C і відправте пиріг випікатися на 35 хвилин. Смачного!

Відкритий пиріг з капустою і фаршем

  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • вода – 2 ст. л.
  • яйця – 4 шт.
  • фарш – 250 г
  • рослинна олія – 2-3 ст.
  • качан капусти – ¼ частина
  • вершки – 200 мл

Вершки

  • 50 г – твердий сир
  • сіль і перець – за смаком

Борошно

Масло, борошно, одне яйце, щіпку солі і воду змішайте до однорідної консистенції. Отримане тісто оберніть в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини. Тим часом на розігрітій олії обсмажте фарш (можна взяти будь-який – за смаком). Дрібно наріжте капусту і додайте до фаршу, перемішавши і посоливши його. Тушкуйте ще 10 хвилин. Решту яєць та вершки збийте вінчиком. Додайте тертий сир, сіль, перець і добре перемішайте.

Охолоджене тісто викладіть на дно форми для випічки, притиснувши до бортиків. Викладіть готову начинку і залийте сирною сумішшю. Відправте в духовку при 180 °C на 40 хвилин. Готово!
Більшк цікавих рецептів – в статті Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття