
Як приготувати капустяний пиріг – три рецепти смачної випічки
Приготування такого пирогу не займає багато часу, а результат перевищує очікування.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Капуста – знайомий всім продукт. Важко уявити дитинство без смачного капустяного пирога, який готували нам наші мами або бабусі. У цій статті ми підібрали три рецепти пирогів, які неодмінно сподобаються усім.
Приготування такого пирогу не займає багато часу, а результат перевищує очікування. Капуста ж є і дуже корисним продуктом. У ній міститься рідкісні вітаміни U і K, перший з яких допомагає боротися з виразкою шлунку. Також капуста багата на вітаміни С, В1, В2, В3, каротин А, провітамін D і такі мінерали, як калій, кальцій, магній, залізо, які необхідні нашому організму. Пропонуємо вам приготувати апетитний і корисний капустяний пиріг.
Капустяний пиріг на кефірі
Капустяний пиріг – відмінний варіант на вечерю, оскільки він виходить досить ситним і дуже смачним. Більш того – страва повністю дієтична і не зашкодить вашій фігурі. Для приготування вам знадобляться:
- яйця – 3 шт.
- кефір – 1 ст.
- борошно – ¾ ст.
- розпушувач – 1 ч. л.
- невеликий качан молодої капусти – 1 шт.
- сіль і перець – за смаком
- зелень кропу – за смаком
Дрібно наріжте капусту і протушкуйте в сковороді до напівготовності. Додайте зелень, сіль і перець за смаком. Змішайте в мисці кефір, борошно, одне яйце, розпушувач і дрібку солі. В окремій мисці збийте яйця, що залишилися.
Форму для випікання змастіть рослинною олією. Вилийте половину тіста, потім викладіть капусту, залийте її збитими яйцями і потім залийте тістом, що залишилося. Відправляйте в духовно при 200 °C на півгодини. Готово!
Пиріг з червонокачанної капустою і яблуками
Приготувати цей пиріг не складе труднощів, а його вишуканий смак порадує всіх без винятку. Візьміть інгредієнти:
- борошно – 240 г
- вершкове масло – 120 г
- вершковий сир – 240 г
- червонокачанна капуста – 750 г
- яблуко – 2 шт.
- цибуля червона – 1 шт.
- свіжий тмин – 2 гілочки
- волоські горіхи – 10 шт.
- мед – 1 ст. л.
- бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль і перець – за смаком
Перемішайте в мисці борошно, вершкове масло і вершковий сир. Посоліть і вимісіть тісто. Скачайте в шар і відправте в холодильник на 1 годину. Тим часом приготуйте начинку. Наріжте яблука, цибулю і обсмажте на оливковій олії близько 5 хвилин. Додайте нашатковану капусту, поперчіть, посоліть і тушкуйте ще 15 хвилин. В кінці додайте чебрець, оцет, мед і подрібнені горіхи. Ретельно перемішайте.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Розкачайте тісто і викладіть у форму. Потім висипте начинку і прикрасьте зверху смужками з тіста. Розігрійте духовку до 180 °C і відправте пиріг випікатися на 35 хвилин. Смачного!
Відкритий пиріг з капустою і фаршем
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- вода – 2 ст. л.
- яйця – 4 шт.
- фарш – 250 г
- рослинна олія – 2-3 ст.
- качан капусти – ¼ частина
- вершки – 200 мл
- 50 г – твердий сир
- сіль і перець – за смаком
Масло, борошно, одне яйце, щіпку солі і воду змішайте до однорідної консистенції. Отримане тісто оберніть в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини. Тим часом на розігрітій олії обсмажте фарш (можна взяти будь-який – за смаком). Дрібно наріжте капусту і додайте до фаршу, перемішавши і посоливши його. Тушкуйте ще 10 хвилин. Решту яєць та вершки збийте вінчиком. Додайте тертий сир, сіль, перець і добре перемішайте.
Охолоджене тісто викладіть на дно форми для випічки, притиснувши до бортиків. Викладіть готову начинку і залийте сирною сумішшю. Відправте в духовку при 180 °C на 40 хвилин. Готово!
Більшк цікавих рецептів – в статті Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття