
Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу
Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка з солоними грибами і квашеною капустою – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачну страву, яка врятує в спекотний літній день.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка з солоними грибами і квашеною капустою – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачну страву, яка врятує в спекотний літній день.
Окрошка – одна з найпопулярніших страв літа. Прохолодна заправка і ароматна зелень – найкращий порятунок від літніх спекотних днів. Готується вона дуже просто, а поєднання користі і смаку важко переоцінити. Пропонуємо вам рецепти смачної літньої страви, яку неодмінно оцінять всі.
Важливо пам'ятати, що перед подачею окрошка має бути холодною, тому попередньо відставте страву в холодильник на півгодини.
1.Классична окрошка з ковбасою
Для приготування вам знадобиться:
- 4 відварених картоплин
- 5 варених яєць
- 8 редисок
- 2 свіжих огірка
- 300 г ковбаси (вареної або копченої)
- 1 пучок кропу
- 1 пучок зеленої цибулі
- сіль – за смаком
- сметана – за смаком
- квас – за смаком
Всі інгредієнти (яйця, картопля, редис, ковбаса і зелень) подрібніть, посоліть та ретельно перемішайте. Додайте сметану і квас, потім ще раз добре перемішайте. Готово!
2.Окрошка з копченою куркою
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 5 відварених картоплин
- 6 варених яєць
- 4 свіжих огірка
- 10 редисок
- 1 пучок зеленої цибулі
- ½ пучка кропу
- ½ пучка петрушки
- 2 копчених курячих стегенця
- сіль – за смаком
- щіпка лимонної кислоти
- сметана – за смаком
- газована мінеральна вода – за смаком
Наріжте кубиками яйця, картоплю, редис та огірки. Подрібніть зелень. З курячих стегенець зніміть шкуру і наріжте на невеликі шматочки. Перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, додайте лимонну кислоту та сметану. Заправте мінеральною водою і ретельно перемішайте. Готово!
3.Окрошка з копченою рибою
Вам знадобиться:
- 1 пучок зеленої цибулі
- ½ пучка петрушки
- ½ пучка кінзи
- 5 редисок
- 2 свіжих огірка
- 4 варених яйця
- 4 відварних картоплини
- 200 г копченої горбуші
- ½ лимона
- сіль і перець – за смаком
- щіпка меленого червоного перцю
- щіпка цукру
- сметана – за смаком
- квас – за смаком
Наріжте кубиками всі інгредієнти (редис, яйця, огірки, рибу і картоплю). Подрібніть зелень і злегка розімніть, щоб вона пустила сік. Ретельно перемішайте. Додайте спеції, лимонний сік, сметану і квас. Ще раз добре перемішайте. Смачного!
4. Окрошка з солоними грибами і квашеною капустою
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г солоних грибів
- 2 відварених картоплини
- 2 варених яйця
- 100 г квашеної капусти
- 1 пучок кропу
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 ст. л. гірчиці
- 2 ст. л. сметани
- сіль – за смаком
- квас – за смаком
Наріжте на невеликі кубики картоплю, яєчні білки і гриби. Додайте подрібнену зелень і капусту. Яєчні жовтки змішайте зі сметаною і гірчицею. Додайте до нарізаних інгредієнтів, посоліть і заправте квасом. Ретельно перемішайте. Готово!
Більше цікавих рецептів читайте в статті 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття