Menu
Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка з солоними грибами і квашеною капустою – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачну страву, яка врятує в спекотний літній день.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка з солоними грибами і квашеною капустою – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачну страву, яка врятує в спекотний літній день.

Окрошка – одна з найпопулярніших страв літа. Прохолодна заправка і ароматна зелень – найкращий порятунок від літніх спекотних днів. Готується вона дуже просто, а поєднання користі і смаку важко переоцінити. Пропонуємо вам рецепти смачної літньої страви, яку неодмінно оцінять всі.

Важливо пам'ятати, що перед подачею окрошка має бути холодною, тому попередньо відставте страву в холодильник на півгодини.

1.Классична окрошка з ковбасою

Для приготування вам знадобиться:

  • 4 відварених картоплин
  • 5 варених яєць
  • 8 редисок
  • 2 свіжих огірка
  • 300 г ковбаси (вареної або копченої)
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль – за смаком
  • сметана – за смаком

Сметана

  • квас – за смаком

Классична окрошка з ковбасою

Всі інгредієнти (яйця, картопля, редис, ковбаса і зелень) подрібніть, посоліть та ретельно перемішайте. Додайте сметану і квас, потім ще раз добре перемішайте. Готово!

2.Окрошка з копченою куркою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 5 відварених картоплин
  • 6 варених яєць
  • 4 свіжих огірка
  • 10 редисок
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • ½ пучка кропу
  • ½ пучка петрушки
  • 2 копчених курячих стегенця
  • сіль – за смаком
  • щіпка лимонної кислоти
  • сметана – за смаком
  • газована мінеральна вода – за смаком

Окрошка з копченою куркою

Наріжте кубиками яйця, картоплю, редис та огірки. Подрібніть зелень. З курячих стегенець зніміть шкуру і наріжте на невеликі шматочки. Перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, додайте лимонну кислоту та сметану. Заправте мінеральною водою і ретельно перемішайте. Готово!

3.Окрошка з копченою рибою

Вам знадобиться:

  • 1 пучок зеленої цибулі
  • ½ пучка петрушки
  • ½ пучка кінзи
  • 5 редисок
  • 2 свіжих огірка
  • 4 варених яйця
  • 4 відварних картоплини
  • 200 г копченої горбуші
  • ½ лимона
  • сіль і перець – за смаком
  • щіпка меленого червоного перцю
  • щіпка цукру
  • сметана – за смаком
  • квас – за смаком

Окрошка з копченою рибою

Наріжте кубиками всі інгредієнти (редис, яйця, огірки, рибу і картоплю). Подрібніть зелень і злегка розімніть, щоб вона пустила сік. Ретельно перемішайте. Додайте спеції, лимонний сік, сметану і квас. Ще раз добре перемішайте. Смачного!

4. Окрошка з солоними грибами і квашеною капустою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г солоних грибів
  • 2 відварених картоплини
  • 2 варених яйця
  • 100 г квашеної капусти
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 2 ст. л. сметани
  • Сметана
  • сіль – за смаком
  • квас – за смаком

Окрошка з солоними грибами і квашеною капустою

Наріжте на невеликі кубики картоплю, яєчні білки і гриби. Додайте подрібнену зелень і капусту. Яєчні жовтки змішайте зі сметаною і гірчицею. Додайте до нарізаних інгредієнтів, посоліть і заправте квасом. Ретельно перемішайте. Готово!

Більше цікавих рецептів читайте в статті 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття