Menu
Як приготувати ідеальні ватрушки – рецепт смачного десерту

Як приготувати ідеальні ватрушки – рецепт смачного десерту

Хто ж не любить пишні, апетитні та ароматні ватрушки? В їх основі лежить легке і смачне тісто, яке дуже просто приготувати. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Хто ж не любить пишні, апетитні та ароматні ватрушки? В їх основі лежить легке і смачне тісто, яке дуже просто приготувати. Також не менш важлива начинка для ватрушок. Найпопулярніша з них – сирна. Багато хто використовує ягідну або м'ясну начинку – за смаком. Пропонуємо вам підбірку смачних і простих рецептів ватрушок, які принесуть задоволення вам і вашим близьким.

Ватрушки з ванільним кисломолочним сиром – класичний рецепт

Для приготування вам знадобиться:

  • 200 мл молока
  • 190 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г сухих дріжджів
  • 3 курячих яйця
  • 450 г пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 500 г кисломолочного сиру

Сир

Готуємо тісто. Підігрійте молоко, додайте одну столову ложку цукру, 150 грам борошна, дріжджі і ретельно перемішайте. Поставте тісто в тепле місце і дайте йому піднятися. Потім додайте 2 яйця, масло та добре перемішайте. Поставте в тепле місце і дайте знову йому піднятися.

Тісто

Тим часом приготуйте начинку. Змішайте сир, 90 г цукру і ванільний цукор. Додайте сметану і перемішайте. Сформуйте з тіста кульки та викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть їх злегка збитим яйцем. Потім зробіть заглиблення на кожній заготовці та викладіть начинку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!

Ватрушки з яблуками – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г пшеничного борошна
  • 7 г дріжджів (швидкорозчинні)
  • 130 г вершкового масла
  • 3 ст. л. цукру
  • 250 мл молока

Молоко

  • 0,5 ч. л. солі
  • Для начинки вам знадобиться:
  • 6 яблук (невеликих)
  • 2 ст. л. меду
  • 50 г вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 1 лимон

Ватрушки з яблуками

Підігрійте молоко. Розведіть дріжджі і додайте розм'якшене масло, сіль, цукор і ретельно перемішайте. Поступово всипте борошно і замісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук. Поставте в тепле місце підходити. Після чого помніть його і знову дайте тісту піднятися.
Тим часом приготуйте начинку. Подрібніть яблука, збризніть лимонним соком і додайте 100 г цукру. Розігрійте вершкове масло на сковороді, додайте мед і яблука. Готуйте 15 хвилин до м'якості яблук.

З тіста сформуйте кульки та зробіть заглиблення в кожній з них. Застеліть форму пергаментним папером і перекладіть наші ватрушки. Наповніть їх начинкою і змастіть краї злегка збитим яйцем. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Смачного!

Угорська ватрушка – рецепт

Вам знадобиться:

  • 1,5 склянки цукру
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 3 курячих яйця
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 10 г розпушувача тіста
  • 4 ст. л. сметани
  • 0,5 банки згущеного молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 50 г темного шоколаду (75%)

Борошно

Шматочки масла з'єднайте з 0,5 склянки борошна, цукром, розпушувачем і розітріть пальцями до отримання дрібної крихти. Окремо змішайте сир, яйця, цукор, ванільний цукор. Збийте за допомогою блендера. Візьміть роз'ємну форму, застеліть пергаментним папером і чергуючи викладіть шарами тісто і сирну масу. Зверху повинно залишитися тісто. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.

Тим часом приготуйте заливку. З'єднайте сметану зі згущеним молоком і перемішайте з допомогою міксера до однорідності. Розламайте шоколад на шматочки, додайте сметану і розтопіть на водяній бані. Дістаньте з духовки готову ватрушку і, не виймаючи з форми, залийте згущеним молоком зі сметаною, а зверху викладіть розтоплений шоколад, роблячи розводи зубочисткою. Дайте ватрушкам охолонути і виймайте з форми. Смачного!

Більше про те, як приготувати смачні ватрушки – читайте в статті Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття