Як приготувати ідеальні ватрушки – рецепт смачного десерту
Хто ж не любить пишні, апетитні та ароматні ватрушки? В їх основі лежить легке і смачне тісто, яке дуже просто приготувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Хто ж не любить пишні, апетитні та ароматні ватрушки? В їх основі лежить легке і смачне тісто, яке дуже просто приготувати. Також не менш важлива начинка для ватрушок. Найпопулярніша з них – сирна. Багато хто використовує ягідну або м'ясну начинку – за смаком. Пропонуємо вам підбірку смачних і простих рецептів ватрушок, які принесуть задоволення вам і вашим близьким.
Ватрушки з ванільним кисломолочним сиром – класичний рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 200 мл молока
- 190 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 10 г сухих дріжджів
- 3 курячих яйця
- 450 г пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 500 г кисломолочного сиру
- 100 г сметани
- 2 ч. л. ванільного цукру
Готуємо тісто. Підігрійте молоко, додайте одну столову ложку цукру, 150 грам борошна, дріжджі і ретельно перемішайте. Поставте тісто в тепле місце і дайте йому піднятися. Потім додайте 2 яйця, масло та добре перемішайте. Поставте в тепле місце і дайте знову йому піднятися.
Тим часом приготуйте начинку. Змішайте сир, 90 г цукру і ванільний цукор. Додайте сметану і перемішайте. Сформуйте з тіста кульки та викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть їх злегка збитим яйцем. Потім зробіть заглиблення на кожній заготовці та викладіть начинку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!
Ватрушки з яблуками – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г пшеничного борошна
- 7 г дріжджів (швидкорозчинні)
- 130 г вершкового масла
- 3 ст. л. цукру
- 250 мл молока
- 0,5 ч. л. солі
- Для начинки вам знадобиться:
- 6 яблук (невеликих)
- 2 ст. л. меду
- 50 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 1 лимон
Підігрійте молоко. Розведіть дріжджі і додайте розм'якшене масло, сіль, цукор і ретельно перемішайте. Поступово всипте борошно і замісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук. Поставте в тепле місце підходити. Після чого помніть його і знову дайте тісту піднятися.
Тим часом приготуйте начинку. Подрібніть яблука, збризніть лимонним соком і додайте 100 г цукру. Розігрійте вершкове масло на сковороді, додайте мед і яблука. Готуйте 15 хвилин до м'якості яблук.
З тіста сформуйте кульки та зробіть заглиблення в кожній з них. Застеліть форму пергаментним папером і перекладіть наші ватрушки. Наповніть їх начинкою і змастіть краї злегка збитим яйцем. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Смачного!
Угорська ватрушка – рецепт
Вам знадобиться:
- 1,5 склянки цукру
- 500 г кисломолочного сиру
- 3 курячих яйця
- 1 пакет ванільного цукру
- 10 г розпушувача тіста
- 4 ст. л. сметани
- 0,5 банки згущеного молока
- 100 г вершкового масла
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 50 г темного шоколаду (75%)
Шматочки масла з'єднайте з 0,5 склянки борошна, цукром, розпушувачем і розітріть пальцями до отримання дрібної крихти. Окремо змішайте сир, яйця, цукор, ванільний цукор. Збийте за допомогою блендера. Візьміть роз'ємну форму, застеліть пергаментним папером і чергуючи викладіть шарами тісто і сирну масу. Зверху повинно залишитися тісто. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.
Тим часом приготуйте заливку. З'єднайте сметану зі згущеним молоком і перемішайте з допомогою міксера до однорідності. Розламайте шоколад на шматочки, додайте сметану і розтопіть на водяній бані. Дістаньте з духовки готову ватрушку і, не виймаючи з форми, залийте згущеним молоком зі сметаною, а зверху викладіть розтоплений шоколад, роблячи розводи зубочисткою. Дайте ватрушкам охолонути і виймайте з форми. Смачного!
Більше про те, як приготувати смачні ватрушки – читайте в статті Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття