Menu
Як приготувати грецький салат — смачні та оригінальні рецепти

Як приготувати грецький салат — смачні та оригінальні рецепти

Грецький салат став колосально популярним в усьому світі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Грецький салат став колосально популярним в усьому світі. І не дарма, адже його можна швидко приготувати, а неймовірний смак досить швидко дарує відчуття ситості.

Пропонуємо приготувати цю страву як за класичним рецептом, так і у найбільш незвичайних його варіаціях.

Класичний грецький салат — рецепт

Класичний грецький салат

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 1 огірок
  • 1 невелика цибулина
  • 8 оливок
  • 100 г сиру фета
  • 2 ч. л. сушеного орегано
  • Оливкова олія

Інгредієнти в салаті повинні бути нарізані на великі шматочки. Саме така особливість визначає справжній грецький салат.

Помідори наріжте великими часточками. Огірок — товстими кружечками або напівкруглими шматочками. Потім очистіть цибулю і наріжте його великими півкільцями. Викладіть огірки і помідори в глибоку тарілку. Полийте олією і викладіть цибулю і оливки. Важливо не перемішувати салат. При цьому в традиційний варіант салату фету не подрібнюють, а викладають на овочі невеликий шматочок. Трохи посоліть і подавайте до столу.

Готово!

Паста «Грецький салат» у вершковому соусі — рецепт

Паста «Грецький салат» у вершковому соусі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г макаронів (найкраще підійдуть пенне)
  • 350 г філе курячої грудки
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 2 зуб. часнику
  • 180 мл вершків

Вершки

  • 220 г вершкового сиру

Вершковий сир

  • 80 г сиру фета
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. тертої лимонної цедри
  • 200 г помідорів чері
  • 100 г оливок
  • 1 огірок
  • 1/4 пучка кропу
  • Петрушка
  • Сіль і перець — за смаком
  • Оливкова олія

В першу чергу відваріть макарони відповідно до інструкції. Курку слід обсмажити на сковороді з обох боків до золотистого кольору. Потім перекладіть її на тарілку. Додайте до неї сіль, перець і орегано.

Подрібніть часник і обсмажте близько хвилини маслі. Додайте вершки, подрібнену фету і вершковий сир. Готуйте до тих пір, поки сири не розплавляться і не вийде однорідна консистенція. Потім додайте цедру і сік лимона, подрібнений огірок, помідори, оливки, зелень і макарони.

Добре перемішайте і подавайте до столу.

Смачного!

Грецький салат з креветками, авокадо і каперсами - рецепт

Грецький салат з креветками, авокадо і каперсами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1/2 консервованого печеного перцю
  • 200 мл оливкової олії
  • 1/2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 2 білі цибулини
  • 100 г консервованих каперсів
  • 80 мл червоного винного оцту
  • 400 г невеликих очищених креветок
  • 250 г сиру фета
  • 10 невеликих помідорів
  • 1 качан салату ромен
  • 3 авокадо
  • Сіль і перець — за смаком

Відваріть яйця. І дрібно подрібніть їх. Печений перець також подрібніть. Отримані інгредієнти змішайте з петрушкою, оцтом, гірчицею, олією і подрібненим каперсами. Відправте заправку в холодильник на кілька годин.

Тим часом відваріть креветки в киплячій воді протягом 2-4 хвилин. Помідори слід нарізати великими часточками, а цибулю подрібніть.

Порвіть листя салату і викладіть на дно миски. Додайте авокадо і охолоджену заправку. Присипте спеціями і перемішайте суміш.

Готово!

Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття