
Як приготувати грецький салат — смачні та оригінальні рецепти
Грецький салат став колосально популярним в усьому світі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Грецький салат став колосально популярним в усьому світі. І не дарма, адже його можна швидко приготувати, а неймовірний смак досить швидко дарує відчуття ситості.
Пропонуємо приготувати цю страву як за класичним рецептом, так і у найбільш незвичайних його варіаціях.
Класичний грецький салат — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 помідори
- 1 огірок
- 1 невелика цибулина
- 8 оливок
- 100 г сиру фета
- 2 ч. л. сушеного орегано
- Оливкова олія
Інгредієнти в салаті повинні бути нарізані на великі шматочки. Саме така особливість визначає справжній грецький салат.
Помідори наріжте великими часточками. Огірок — товстими кружечками або напівкруглими шматочками. Потім очистіть цибулю і наріжте його великими півкільцями. Викладіть огірки і помідори в глибоку тарілку. Полийте олією і викладіть цибулю і оливки. Важливо не перемішувати салат. При цьому в традиційний варіант салату фету не подрібнюють, а викладають на овочі невеликий шматочок. Трохи посоліть і подавайте до столу.
Готово!
Паста «Грецький салат» у вершковому соусі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г макаронів (найкраще підійдуть пенне)
- 350 г філе курячої грудки
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 2 зуб. часнику
- 180 мл вершків
- 220 г вершкового сиру
- 80 г сиру фета
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. тертої лимонної цедри
- 200 г помідорів чері
- 100 г оливок
- 1 огірок
- 1/4 пучка кропу
- Петрушка
- Сіль і перець — за смаком
- Оливкова олія
В першу чергу відваріть макарони відповідно до інструкції. Курку слід обсмажити на сковороді з обох боків до золотистого кольору. Потім перекладіть її на тарілку. Додайте до неї сіль, перець і орегано.
Подрібніть часник і обсмажте близько хвилини маслі. Додайте вершки, подрібнену фету і вершковий сир. Готуйте до тих пір, поки сири не розплавляться і не вийде однорідна консистенція. Потім додайте цедру і сік лимона, подрібнений огірок, помідори, оливки, зелень і макарони.
Добре перемішайте і подавайте до столу.
Смачного!
Грецький салат з креветками, авокадо і каперсами - рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 яйця
- 1/2 консервованого печеного перцю
- 200 мл оливкової олії
- 1/2 ч. л. діжонської гірчиці
- 2 білі цибулини
- 100 г консервованих каперсів
- 80 мл червоного винного оцту
- 400 г невеликих очищених креветок
- 250 г сиру фета
- 10 невеликих помідорів
- 1 качан салату ромен
- 3 авокадо
- Сіль і перець — за смаком
Відваріть яйця. І дрібно подрібніть їх. Печений перець також подрібніть. Отримані інгредієнти змішайте з петрушкою, оцтом, гірчицею, олією і подрібненим каперсами. Відправте заправку в холодильник на кілька годин.
Тим часом відваріть креветки в киплячій воді протягом 2-4 хвилин. Помідори слід нарізати великими часточками, а цибулю подрібніть.
Порвіть листя салату і викладіть на дно миски. Додайте авокадо і охолоджену заправку. Присипте спеціями і перемішайте суміш.
Готово!
Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття