
Як приготувати домашній майонез — рецепти і секрети
Пропонуємо швидкі, смачні і найкорисніші варіанти домашніх майонезів, після яких у вас відпаде бажання купувати їх в магазині.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Пропонуємо швидкі, смачні і найкорисніші варіанти домашніх майонезів, після яких у вас відпаде бажання купувати їх в магазині. До того ж, ділимося невеликими секретами, які зроблять цей соус ідеальним.
- Інгредієнти для приготування майонезу повинні бути кімнатної температури.
- Домашній майонез можна зберігати в холодильнику не більше 5 днів.
- За допомогою олії можна регулювати густоту майонезу. Додавши більше, отримаєте дуже густу консистенцію і навпаки.
- Крім основних інгредієнтів, можна додавати перець, часник, кріп, паприку. Вони урізноманітнюють смак.
- З домашніх яєць виходить майонез насиченого жовтого кольору, а з покупних — світлого.
Приступимо до приготування домашнього майонезу.
Домашній майонез зі сметаною і вареними жовтками — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 варені жовтки
- 300 г сметани
- 2 ч. л. гірчиці
- 1/2 ч. л. солі
У глибокій чаші з'єднайте гірчицю і жовтки. Добре перемішайте масу. Додайте сметану і сіль. Добре перемішайте соус, щоб не було грудочок. Готово!
Домашній майонез з гірчицею і лимонним соком — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 сирих яйця
- 250 мл рослинної олії
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ч. л. гірчиці
- 1/2 ч. л. цукру
- 1 ст. л. лимонного соку
Візьміть високу склянку або чашу для блендера, де будете збивати майонез. Акуратно вбийте туди яйця. Жовтки не повинні розтікатися по всій ємності. Можна додати окремо білок і окремо жовток. Потім додайте гірчицю, цукор і сіль. За допомогою блендера збийте суміш до однорідної консистенції. Далі слід тонкою цівкою влити рослинну олію. Як тільки майонез стане густим, влийте лимонний сік. Збийте ще трохи. Готово!
Домашній майонез без яєць — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 мл молока
- 300 мл рослинної олії
- 2 ст. л. лимонного соку
- 3 ч. л. гірчиці
- 1/2 ч. л. солі
Візьміть високу чашу, де будемо готувати майонез. Додайте туди рослинну олію і молоко. За допомогою блендера збийте масу протягом декількох секунд. Повинна вийде густа консистенція. Потім покладіть в чашу гірчицю, лимонний сік і сіль. Ще раз добре збийте суміш, щоб вийшла однорідна маса. Готово!
Читайте також: Чим заправити салат — соуси і заправки для салатів на сметані та йогурті
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття