Menu
Яблучний Спас 2019 – смачні рецепти пирогів з яблуками

Яблучний Спас 2019 – смачні рецепти пирогів з яблуками

Другий Спас після Маковея – Яблучний Спас, ще його називають Великим Спасом. Він настає через п'ять днів після Першого Спасу. У 2019 році це свято припадає на понеділок 19 серпня. До цього часу вже достигали яблука та інші фрукти і починався активний збір врожаю. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Другий Спас після Маковея – Яблучний Спас, ще його називають Великим Спасом. Він настає через п'ять днів після Першого Спасу. У 2019 році це свято припадає на понеділок 19 серпня. До цього часу вже достигали яблука та інші фрукти і починався активний збір врожаю.

Головною традицією у православних було освячення яблук в храмі. Вважалося, що до Другого Спасу їх не можна було їсти, і тільки після святкової церковної служби, коли вони окроплялися святою водою, дозволялося куштувати яблука та інші фрукти. А ще з цього дня починалися проводи літа і поворот до осені. Пропонуємо вам не відступати від традицій і приготувати смачну випічку з яблуками.

Як приготувати яблучний пиріг з родзинками – рецепт

Яблучний пиріг з родзинками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • борошно грубого помелу – 1,5 ст.
  • молоко – 100 мл

Молоко

  • цукор – 2 ст. л.
  • яйця – 1 шт.
  • яблучний сік – 100 мл
  • рослинну олію – 80 мл
  • банан – 1 шт.
  • родзинки – 0,5 ст.
  • яблука – 3-4 шт.
  • мед – 1 ст. л.
  • ванільний цукор – за смаком

Замісіть тісто: змішайте банан, сік, яйце, молоко і олію, постійно помішуючи і додаючи просіяне борошно. Добре вимісіть його.
Приготуйте начинку: змішайте замочені і обсушені родзинки з нарізаними яблуками і розтопленим медом. Ретельно перемішайте.
Розкачайте тісто і викладіть на змащену олією форму. Викладіть зверху нашу начинку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Читайте також: Поживний сніданок, перекус чи навіть солодкий десерт — запашні печені яблука з гранолою

Готуємо шоколадний пиріг з яблуками – рецепт

Шоколадний пиріг з яблуками

Візьміть інгредієнти:

  • волоські горіхи – 100 г
  • яблука – 500 г
  • лимон – 1 шт. (сік і цедра)
  • яйця – 4 шт.
  • цукровий пісок – 150 г
  • розпушувач – 0,5 пакетика
  • порошок какао – 2 ст. л.
  • борошно – 150 г
  • вершки – 150 г

Вершки

  • цукрова пудра – 70 г
  • листочки м'яти – для прикраси

Подрібніть і обсмажте на сухій сковороді горіхи. Дайте охолонути. Вимийте яблука і очистіть їх від насіння. Наріжте на кубики і перемішайте з цедрою лимона і соком.
Збийте яйця і цукровий пісок за допомогою міксера. Просійте какао-порошок і розпушувач на яєчну масу разом з борошном і швидко перемішайте. Змішайте горіхи з яблуками і додайте до тіста. Перемішайте.

Прямокутну форму для випічки застеліть пергаментним папером. Тісто викладіть у форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готовому пирогу дайте охолонути. Потім наріжте його на великі квадратики. Збийте вершки з цукровою пудрою і прикрасьте цим кремом кожен шматочок пирога. Покладіть м'яту зверху і можна подавати. Смачного!

Як приготувати яблучний пиріг з варенням – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • борошно – 1,5 ст.
  • вершкове масло – 100 г

Масло

  • цукрова пудра – 0,5 ст.
  • яйця – 1 шт.
  • розпушувач – 0,5 ч. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • яблука – 2 шт.
  • абрикосовий джем – 300 г
  • рослинна олія – для випікання

Яблучний пиріг з варенням

Змішайте борошно з розм'якшеним вершковим маслом. Всипте цукрову пудру і додайте яйце та розпушувач. Замісіть тісто. Відправте в холодильник на 20 хвилин.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть тісто у форму і сформуйте бортики. Наріжте яблука однаковими дольками і викладіть на тісто по колу.

Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Потім підігрійте джем і гарячим розподіліть на пирозі. Готовий пиріг остудіть і наріжте порціями. Смачного!

Більше смачних рецептів на свято Яблучного Спаса – в статті Що приготувати на Яблучний Спас — найкращі рецепти яблучних пирогів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття