Menu
Все, що ви хотіли знати про продукцію ГК «Молочний Альянс» — відповідають власники і керівники

Все, що ви хотіли знати про продукцію ГК «Молочний Альянс» — відповідають власники і керівники

Власники "Молочного Альянсу" відповідають на питання з соціальних мереж1.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Все, що ви хотіли знати про продукцію ГК «Молочний Альянс» — відповідають власники і керівники

На питання, які споживачі задають у соціальних мережах, відповіли Олександр Деркач і Сергій Вовченко (власники групи компаній «Молочний Альянс», до якого входить «Яготинське»), Сергій Каліберов (Голова Ради Директорів групи компаній «Молочний Альянс»), Олександр Сіренко (Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»), Ольга Степаненко (головний технолог групи компаній «Молочний альянс»).

1. Про смак магазинного молока.

Чому молоко різних виробників — різне на смак?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Думаю, це залежить від якості і смаку сировини, а також технології. Я сам практично не вживаю молоко у сирому вигляді, мені важко сказати. Кисломолочні продукти залежать сильно від заквасок і технології.

Чому мій кіт не хоче пити магазинне молоко?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Котов нельзя молоком поить. У них отсутствует фермент, перерабатывающий лактозу.

Чому в останні роки погіршилися смакові якості молока ТМ «Яготинське»?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Якщо говорити чесно і об'єктивно, то якість продукції за останні 3-5 років кардинально покращилась. Були зроблені значні капітальні вкладення. Якщо говорити про смак, то він у кожного свій. Мені теж деякі наші продукти не смакують, а маркетологи наші говорять, що вони найкраще продаються.

Чому молоко з різних упаковок (пластика, картону, поліетилену) — різне на смак? Чим відрізняється продукція, розлита в різні упаковки?

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Стосовно смаку — об'єктивно він однаковий, а суб'єктивно — може бути різний. Одне і те ж пиво по-різному сприймається з пляшки і з фірмової пивної кружки.

Читайте статью: Чем отличается молочная продукция, разлитая в разные упаковки.

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Продукт одинаков.

Чому «дитяче» молоко смачніше, ніж доросле?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Молоко, которое идет на детское питание — намного лучше, чем то, которое идет на Яготинское взрослое. Хотя и второе очень хорошее. Для поставок молока, из которого производится детского питание, отобрано всего несколько ферм. Практически с полным отсутствием бактериального загрязнения. В 30-100 раз ниже норматива. С соответствующими показателями по белку и жирности. Оно дорогое. Поэтому из него такие продукты получаются.

Чому один і той же молочний продукт подобається одним споживачам і не подобається іншим?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Одни продукты выходят такими, другие такими. Мне тоже не все наши нравятся по вкусу на 100 процентов. Тут очень сложно угодить. Вообще молочные продукты всеми воспринимаются по-разному. И у всех разное количество ферментов, которые их расщепляют.

2. Про терміни зберігання молока.

За рахунок чого досягається такий тривалий термін зберігання молока, особливо — дитячого молока?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Две недели — обычное, ультрапастеризованное — полгода. Первое — просто за счет качества и чистоты молока, второе — за счет ультрапастеризации (нагревания до определенной температуры без кипячения и поэтому — без потери ценных веществ).

Сергій Каліберов,
Голова Ради Директорів групи компаній «Молочний Альянс»

Современные технологии, в том числе UHT-обработка и инновационные упаковочные материалы позволяют сохранять натуральное молоко и 180 дней.

Яке молоко краще пити - пастеризоване або ультрапастеризоване?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Оно в принципе, абсолютно одинаковое по своим качествам. Наше ультрапастеризованное лучше чем пастеризованное, потому что оно все производится на заводе детского питания из более дорогого и качественного молока.

Читайте також: Що таке ультрапастеризація і чому це найважливіше відкриття ХХ століття

Чи може «дитяче» молоко стояти два тижні відкритим і не скиснути?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Это молоко, в котором отсутствуют бактерии. Что там может киснуть, если с горлышка не пили?

Чому молоко не скисає?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

А чого воно повинно скисати само? Після пастеризації воно спокійно витримує два тижні. Бо не забруднене бактеріями. Реально витримує і більше. Навіть відкрите у холодильнику, я думаю днів 10 простоїть. Якщо ви введете закваску, воно у вас скисне.

3. Про консерванти, антибіотики, рослинні або пальмові жири.

Чи додаються в молочну продукції рослинні або пальмові жири?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Скажу вам «по секрету». В творог, сметану, молоко никто ни растительных, ни пальмовых жиров никогда не добавляет. Добавляют в плавленые сыры, обычные сыры, масло. Но в этом случае масло называется спредом, а сыр — сырным продуктом. Обратите внимание на этикетки. Ни один крупный производитель давно в эти вещи не играется (мы никогда не игрались). Не покупайте на рынках, не будете есть фальсификат.

По закону необходимо указывать наличие растительных жиров. Производители давно в эти игры не играются. Хотя можно вполне допустить, что кто-то может делать фальсификат от имени известных брендов и продавать его по базарам. Если покупать в супермаркетах, вероятность купить не то, что указано на упаковке, нулевая. Магазины никогда на это не пойдут.

У нас (ні на Яготинському заводі, ні на Баштанському) навіть немає обладнання для введення рослинних жирів.

Чи можуть виробники додавати в молоко антибіотики?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Немає сенсу. Молоко після пастеризації тримається 2 тижні. Після ультрапастеризації у відповідній упаковці — півроку. Антибіотики зазвичай додають ті, хто тримає корів вдома. Щоб воно не скисало. Вони додають все що завгодно. Соду, крейду, воду, рослинні жири. Тому нормальні заводи у них молоко не купують для цільно- і кисломолочки.

Чи додаються в молочні продукти стабілізатори, консерванти та інші штучні добавки?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

В нашем молоке и других продуктах нет никаких «улучшителей» и стабилизаторов. Они в этом не нуждаются. Поэтому, например, когда вы берете с полки бутылочку детского йогурта, вы видите, что он слегка расслоился.

Чи правда, що Яготинський маслозавод додає в продукцію антибіотики та інші речовини? Про це розповідали в передачі «Життя без обману» на телеканалі 1+1.

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Никакие вредные вещества, а тем более антибиотики, в готовую продукцию на заводе не добавляются. В этом нет никакого смысла и нет необходимости. Заявление неизвестного мне до сей поры пана Душки с «плюсов» о том, что завод добавляет антибиотики в молоко и использует фосфаты(?) в производстве повергло в ступор не только меня, но и наших технологов. Зачем, объясните, добавлять на заводе антибиотики, и в каком технологическом процессе там используются фосфаты? С какой целью? В молочку у нас даже не добавляются никакие консерванты. Никогда. Все продукты и так прекрасно выдерживают две недели хранения, а ультрапастеризованные — так и вообще полгода. Только поваренная соль, сахар и натуральные фрукты. Там, где они положены по рецептуре. Поступившее от коровы молочное сырьё просто очищается и обрабатывается термически. На очень дорогом и продвинутом, кстати, оборудовании. Часть его потом разливается и продается в виде цельного молока, а в оставшуюся часть вводятся соответствующие органические закваски, под воздействием которых получается йогурт, кефир и тд.

Чи додається в молоко на виробництві вода?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Не додається.

Чи можна виробляти какао «Яготинське» без додавання каррагінану (продукт рослинного походження)?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Ми перед початком виробництва теж дискутували на цю тему. Є висновки і дозволи МОЗ, є світова практика його використання. І у нас також є батьки, діти, внуки — вони п'ють какао «Яготинське»!

4. Про якість сировини для виробництва молока і молочних продуктів.

З яких джерел отримує сировину Яготинський маслозавод? Чи купуєте ви молоко у населення?

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Я, як директор підприємства, з повною відповідальністю заявляю що Яготинський маслозавод не проводить закупку молока від господарств населення і не співпрацює з посередниками (підприємцями, які закуповують молоко у населення). На завод щоденно надходить 300-400 тонн молока — 100% з великотоварних молочних ферм Київської, Полтавської,Черкаської та Чернігівської області.

Чи можливо таке, що антибіотики потрапляють в молоко з сировиною, яка поставляється на завод?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Антибиотиков нет и быть не может. Они там не нужны. Об этом сто раз писали и на странице Молочного альянса есть все анализы.

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Ми з А. Деркач вже сто разів розповідали про це. Кожна цистерна молока, що приходить на завод, проходить ретельні лабораторні дослідження до того, як буде приєднана до прийомного трубопроводу. В тому числі — і на присутність антибіотиків. Щотижня ми повертаємо назад постачальникам від 15 до 45 тон молока, яке не відповідає вимогам по якості та безпечності. Довідково: за тиждень Яготинський завод переробляє в середньому 2,3 тис. тон молока.

Чи оснащені молоковози пересувними лабораторіями, які дозволяють зробити висновок про наявність антибіотиків, продуктів життєдіяльності тварин ще до закачування молока в цистерну? Такий підхід зняв би всі питання про якість сировини.

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Оскільки Яготинський завод не використовує молоко населення взагалі, то йому немає сенсу залучати ці лабораторії для контролю. Молоко доставляється прямо з господарств, які його контролюють, а потім іде контроль на прийомці заводу. Але такі мінілабораторіі у нас є. Вони використовуються при закупівлі молока у населення для переробки на інших заводах.

Можливо, виробникам молочної продукції варто направити зразки готової продукції в незалежні лабораторії Європи і опублікувати повний текст звітів?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Не нужно никуда отправлять. У нас есть лаборатории, сертифицированные ЕС.

Ольга Степаненко,
головний технолог групи компаній «Молочний альянс»

Таких лабораторій є чотири в Україні. Дві в м. Києві — Укрметрстандарт та інститут ветеринарної медицини. А також лабораторії Укрметрстандарт в містах Полтава та Черкаси. Ці лабораторії сертифіковані на вимоги ЄС згідно ISO 17025.

Які етапи обробки проходить молоко на підприємстві перед тим, як потрапити на полиці магазинів?

Ольга Степаненко,
головний технолог групи компаній «Молочний альянс»

На підприємстві встановлено три ступені очистки молока. Перша ступінь — очистка через фільтри, друга ступінь очистки — через сепаратор-очисник, що зменшує до 40/ сторонньої мікрофлори, третя ступінь очистки — через бактофугу, що дає можливість зменшити до 80/ сторонньої мікрофлори. Потім молоко пастеризується при температурі 85-90 з витримкою при цій температурі до 5 хвилин і моментально охолоджується до температури 3-4 градуси. Такі технологічні операції дають можливість подовжити термін «нескисання» молока, так як сторонньої мікрофлори залишилося дуже мало. А для того, щоб молоко нормально сквашувалося, в нього потрібно додати закваску термофільних або мезофільних культур при відповідних температурних режимах.

5. Про терміни придатності молочної продукції.

Чому молочна продукція торгової марки псується раніше, ніж закінчується термін придатності?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Основна причина — недотримання температурного режиму зберігання в магазині.

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Про якість продукції можна сперечатися вічно, і у кожного будуть свої аргументи. Але варто зауважити, що завод не реалізує свою молочку прямо споживачу — між нами є ще торгівля. Відповідальність заводу по контракту з конкретною торговою мережею закінчується на рампі магазину. Прийняли фургон, перевірили документи, упаковку, поміряли температуру — і далі вже за збереження відповідає торгівля. Недавно з однієї великої торгової точки почали надходити скарги споживачів, що Яготинська молочка не витримує встановлений строк зберігання. Наші специ в кінці робочого дня таємно заклали в продукцію на холодильній вітрині фіксатор температури (такі ми кладемо в фури з сиром, які йдуть на Казахстан — щоб водії компресори не відключали). А вранці тихенько вийняли та й побачили — вночі температура піднімалася вдвічі. У продавця випитали — керівництво на електроенергії економить, холодильники на ніч відключає. Був скандал... А що вже говорити про невеличкі магазинчики? І ще — певна кількість екземплярів кожної партії кожного продукту зберігається в спеціальному холодильному опечатаному шкафу — до закінчення терміну реалізації плюс кілька днів. З обмеженим доступом і суворим обліком. Не дай, звичайно, Боже, але якщо з ким щось трапиться — завжди можна перевірити, чия там вина.

Чому міг скиснути сирок з непростроченим терміном придатності?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Причина как правило, одна. Неправильный режим хранения в магазине. Внимание в любом случае обратим.

6. Про упаковку, в якій продається молоко.

Чому немає молочної продукції в скляній тарі?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

В мире сейчас другая тенденция. Вы в супермаркете не встретите продуктов в стекле. Только картон и пластик. У нас стереотип из советских времен о стекле. Тогда просто в СССР ничего другого не было. Современные упаковки как минимум ни в чем ему не уступают.

Падают продажи у всех в стекле. Народу дорого. Рассматривали, потом отказались. Детское все в стекле.

Читайте статью: Чем отличается молочная продукция, разлитая в разные упаковки.

Чому ультрапастеризоване молоко в упаковці «ТетраПак» дорожче, ніж звичайне молоко в поліетилені?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Є три причини, чому відрізняєтья ціна. По-перше, сама упаковка дорожча, оскільки пакети «ТетраПак» забезпечують стерильність, виготовляються з покриттям внутрішньої сторони тонкою фольгою і, відповідно, є дорожчими. По-друге, для ультрапастеризації потрібне молоко високої термостійкості, щоб не пригорало при стерилізації. Таку якість має молоко (від господарств) сорту екстра, а воно дорожче за вищий і перший сорт. І по-третє, сам техпроцес: при ультрапастеризації, тобто стерилізації, молоко нагрівається до температури 125-130 град. С, відповідно, затрати енергії вищі, ніж при звичайній пастеризації.

Чи є пункти прийому склотари, в якій продається дитяча продукція ТМ?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Ні, ми не приймаємо скляні пляшечки — повторне їх використання для дитячого харчування заборонено. Тому потрібно здавати на загальні пункти прийому склотари (склобою).

Чи планує «Молочний Альянс» займатися переробкою пластикових пляшок?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Мы платим налог на переработку продукции. Она вся перерабатываема и есть сертификат. Мы не перерабатываем. Есть компании, которые собирают ее. Это проблема фасовки мусора.

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Насправді, пляшка, в яку ми розливаємо продукцію, підлягає переробці, і нічого шкідливого (а тим більше забороненого) в ній немає, і виробляється вона компанією «Дніпропласт» з сертифікованої сировини, яка завозиться з Європи від компанії REPI — показуємо документи з сертифікатами і висновками.

Яка з упаковок вашої продукції переробляється?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Абсолютно вся.

7. Про кефір.

Чому відрізняється густота приготованого вдома кефіру і готового кефіру від виробників? У першому випадку кефір має консистенцію згустку, магазинний кефір — не такий густий.

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Стосовно кефіру — ми виробляємо промисловими партіями по 18-30 тонн в день. При сквашуванні в танках по 6 тонн він також має консинстенцію згустка, як у Вашому випадку. Але потім з танка готовий кефір перекачується на лінію розливу і фасування — під час цього процесу однорідний згусток дещо руйнується при цьому якість і смак продукту незмінні. А Ви пробували нашу Ряжанку і Простоквашу з печі? Там процес сквашування проходить безпосередньо в герметичній тарі і згусток не рушиться. Рекомендую.

8. Про кисломолочний сир і сметану.

За рахунок чого збільшився термін зберігання сиру і сметани ТМ «Яготинське»? Чи використовуються для цього консерванти?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Закупили дороге імпортне обладнання, яке дозволяє практично повністю забирати з молока бактерії, що спричиняли його закисання. За рахунок цього вдалось збільшити термін реалізації. Ніяких консервантів завод не використовує.

Чому відкрита сметана «Яготинська» не псується більше двох тижнів?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Потому что в молоке, из которого она изготовлена, отсутствуют плохие бактерии, которые способствуют скисанию.

Чи може «дитяче» молоко стояти два тижні відкритим і не скиснути?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Это молоко, в котором отсутствуют бактерии. Что там может киснуть, если с горлышка не пили?

Чи відрізняється якість сметани, яка продається в пластикових стаканах і в плівці?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

З одного крану тече.

Чи відрізняється якість сиру в різній упаковці?

Ольга Степаненко,
головний технолог групи компаній «Молочний альянс»

Творог на предприятии вырабатывается по одной технологии на новой производственной линии компании «Обрам», входящая в структуру фирмы «Тетра-Пак». Качественные показатели творога идентичны во всех видах упаковок (жир, влага, сухие вещества), а структура творога для упаковки в Эколин другая, за счёт его механической обработки в процессе фасования. При этом структура творога в Эколине мажущаяся, а в пластиковой упаковке (баночка, Дой-пак) зернистая. Лаборатория предприятия исследует каждую партию выпускаемого творога на физико-химические (жир, влага, сухие вещества) и микробиологические показатели (молочно-кислые бактерии, БГКП). С территории предприятия в торговую сеть отгружается продукция только соответствующая нормативной документации.

9. Про вершкове масло.

Розкажіть, будь ласка, про вершкове масло. Чи справді все, що менше 82,5% — це вже не масло?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Масло сливочное — это не молочный жир. Это продукт. Смесь жира с водой. С физической точки зрения — эмульсия, в которой вода является дисперсной фазой, а жир — дисперсионной средой. В зависимости от соотношения жира и воды, бывает масло 82.5, 72, 63 и т.д. Топленое масло состоит из жира на 99 процентов. Никаких других составляющих, кроме жира и воды, масло не имеет.

Які добавки є у вершковому маслі торгової марки?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Мы не добавляем в животное масло ничего. Никаких растительных масел. Кстати, много масла отправляем на экспорт. В Голландию, например.

Чи можуть торговельні мережі продавати під виглядом вершкового масла спред?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

У нас пару больших компаний игрались в эти игры лет 10 назад. Добавляли растительный жир. Сегодня, когда рынок очень структурирован и конкурентен, никто спред в торговле под видом масла продавать не будет. Если где-то и есть по базарам, это фальсификат. Зная специфику работы крупных сетей, никогда не поверю в то, что они будут его продавать.

Чи використовуються у виробництві вершкового масла тваринні жири?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Не знаю, про що йде мова. Нiколи про таке не чув.

10. Про айран.

Чому айран ТМ «Яготинське» не схожий на той айран, який я пробував у Туреччині? Чи правда, що ваш айран схожий на кефір?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

У айрана (и нашего, и турецкого) совсем другие закваски, чем у кефира. Он делается по классической технологии — как в Турции. В производстве используется вода и 0.35 процента соли. В Турции, правда, он чуть более соленый. 0.40-0.45 проц.

В айран обычно добавляют воду (иногда минеральную) и зелень. Перед употреблением. Особенно в Турции летом. Мы посчитали, что зелень по вкусу может добавить каждый, как и воды из-под крана. Не каждый захочет платить за воду. Но по составу он аналогичен. Турецкий очень соленый. Мы сделали меньше соли. Попробуйте добавить воды, бросьте льда и зелени — и узнаете вкус.

Кстати, задача с айраном оказалась не такой простой, как виделась изначально. Во-первых, у каждого свои воспоминания вкуса. Во-вторых, в самой Турции его сто видов, которые отличаются кардинально. Надо было выбирать что-то среднее.

За рахунок чого айран ТМ «Яготинське» може зберігатися цілий місяць?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

В складі продукту (на етикетці про це написано) є сіль кухонна. Саме вона і подовжує термін зберігання.

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

До речі, в рецептуру айрану повинні входити сіль і вода. Тут одне допомагає іншому.

Чи буде випускатися айран у літровій пляшці?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Будет.

11. Про плани по виробництву нової продукції.

Чи можна у вигляді обмежених партій виробляти молоко з жирністю від 3,2%?

Сергій Каліберов,
Голова Ради Директорів групи компаній «Молочний Альянс»

Производственные мощности не позволяют производить продукцию меньше определённого объёма, увы. Так что limited edition в «молочке» — технологически сложно для серьёзного производителя.

Чому знизили жирність пряженого молока «Яготинське»? (Раніше було 4,5% жирності, тепер — 2,6%)

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Значна частина споживачів хочуть споживати продукт з меншим % жиру. Йдучи їм назустріч, а також розуміючи, що ціна пряженого молока жирністю 2.6% нижча, ніж 4.5% (а це досить важливо з огляду на статки значної частини споживачів), було прийняте рішення про перехід на жирність 2.6%.

Чому зняли з виробництва сиркові десерти для дорослих з вишнею, абрикосом, лимоном? Дуже смачні!

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Дякую за відгук по творожних десертах. Робимо реконструкцію цеха (розширяємося). Думаю, що місяців через 5 зможемо Вас порадувати новим асортиментом.

По дитячим молочним кашам: чи буде трубочка ширше або просто кришка? Трубочка, яка є зараз, занадто тонка.

Сергій Каліберов,
Голова Ради Директорів групи компаній «Молочний Альянс»

Будет крышка! Оборудование уже делают для нас.

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Знаем. Скоро будет еще в другой упаковке. Врачи, правда, сказали, это полезно. Легкие разрабатываются.

Чи планується виробництво безлактозного молока?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Пока нет. Потенциальный спрос невысокий. Изучали.

Чи плануєте виготовляти такі продукти як сімбілакт, нарине та іншу кисломолочку лікувальної лінійки?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Лікувальні властивості (з клінічними дослідженнями) у нас має Геролакт.

12. Про цінову політику.

Чому сир жирністю більше 15% дорожче знежиреного?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Саме молочний жир є чинником розрахунку собівартості молочних продуктів — і молока, і йогуртів та кефірів, і сирів кисломолочних. За сировину ми також платимо, виходячи з жирності молока. Молоко базисної жирності має 3.4% жиру. Якщо надходить молоко з жирністю, наприклад, 3.8%, то за нього платиться більше по коефіцієнту.

Чому продукція торгової марки така дорога?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Используем самое дорогое сырье. Поэтому хорошее качество. Цена высокая, но не самая высокая. И зависит от упаковки.

13. Про експорт і сертифікати.

Чи експортується продукція «Молочного Альянсу» в інші країни?

Александр Деркач,
совладелец группы компаний «Молочный Альянс»

Поставляем более чем в 40 стран. В основном масло, ультрапастеризованное молоко и сухие продукты. Кисломолочку не поставляем, малый срок хранения (2 недели).

За четыре месяца этого года уже отправили 340 тонн сливочного масла в Голландию и 3000 тонн сухой сыворотки в Китай. Оба контракта продолжают действовать.

Яким умовам має відповідати підприємство для того, щоб отримати сертифікат на постачання продукції у арабські країни?

Ольга Степаненко,
головний технолог групи компаній «Молочний альянс»

Сертифікат Халяль видається тим підприємствам, які відповідають канонам Ісламу і продукція яких виготовляється тільки з натуральної сировини.

Чи буде кошерний сертифікат? Халяльний вже є.

Олександр Сіренко,
Голова Правління ПАТ «Яготинський маслозавод»

Буде, але не можу сьогодні сказати точну дату. В 2016 році ми розпочали цю роботу і продовжуємо її тепер.

14. Про представленість у торгових мережах.

Чому не у всіх супермаркетах представлена продукція ТМ, особливо нова продукція (така як айран, дитячий сирок з ваніліном, турецький йогурт)?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Щоб було зрозуміло — поставити на полиці супер/гіпермаркетів нові продукти серед кварталу дуже непросто. Часто нам пропонують зробити ротацію, тобто щось забрати, щоб поставити нове. Часто — підняти плату/бонус/ретробонус... Та й разовий тариф за введення в мережу не маленький. У однієї з відомих мереж це коштує від 120 до 150 тис. гривень за одну позицію!

15. Про заводи.

Чи є дегустаційна зала на Яготинському маслозаводі?

Сергій Вовченко,
Голова Наглядової Ради, співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

На заводі такий є, правда, не дуже великий. Але для гостей і комісій — поміщаємось.

Як і чим миють обладнання на заводі?

Олександр Деркач,
співвласник групи компаній «Молочний Альянс»

Оборудование моется специальными моющими средствами после каждой закладки продукта. За этим следит компьютерная программа. Если произойдет сбой и химия попадет в продукт, вся партия автоматически сольётся в канализацию. Пока такого не было.

Як часто на підприємстві проводиться дезінсекція та дератизація?

Сергій Каліберов,
Голова Ради Директорів групи компаній «Молочний Альянс»

Три раза в месяц проводится дератизация и два раза в месяц проводится дезинсекция.

Задайте своє питання власникам та керівникам "Молочного Альянсу"

Як вас звати:
Неверный ввод

E-mail:
Неверный ввод

Ваше питання:(*)
Неверный ввод

(*)

Неверный ввод

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття