
Від класичної до незвичайної — смачні рецепти приготування карбонари
Карбонара — одна з найпопулярніших паст у всьому світі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Карбонара — одна з найпопулярніших паст у всьому світі. Існує багато версій правильного складу страви. Одні готують без вершків, інші експериментують з додатковими інгредієнтами. Однак результат завжди приголомшливий.
Пропонуємо вам рецепт класичної і улюбленої всім пасти, а для різноманітності розповімо й про найбільш незвичайні варіанти карбонари.
Класична карбонара — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г спагетті
- 100 г пармезан
- 1 зуб. часник
- 150 мл вершки
- 1 гілочка петрушка
- 100 г бекон
- 3 жовтки
- Сіль і перець — за смаком
В першу чергу готуємо вершковий соус. Для цього натріть пармезан і перекладіть в невелику ємність. Додайте вершки, жовтки, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте масу. Відкладіть і відваріть спагетті майже до готового стану.
Поки вони варяться, наріжте тонкими смужками бекон і подрібніть часник. Обсмажте на розігрітій сковороді протягом декількох хвилин. Потім додайте часник і готуйте ще дві хвилини. Перекладіть в сковороду готові макарони і влийте соус. Швидко перемішайте і зніміть з вогню. Посипте зеленню і подавайте до столу.
Готово!
Шоколадна паста карбонара — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 мл вершків
- 100 г сиров'яленої шинки
- 6 жовтків
- 100 г пармезану
- 3 ст. л. цукру
- щіпка мускатного горіха
- мелений чорний перець
Для пасти вам знадобиться:
- 1 ст. борошна
- 2 яйця
- 5 ст. л. несолодкого какао-порошку
- 2 жовтки
- 1 ст. л. оливкової олії
В першу чергу готуємо пасту. Для цього просійте борошно і какао на робочу поверхню і зробіть заглиблення в центрі. Туди додайте яйця, жовтки і олію. Перемішайте за допомогою вилки і влийте 4 ст. л. води. Замістити тісто. Потім перекладіть в невелику миску і накрийте рушником. Залиште його на пів години.
Тим часом приготуйте соус. Для цього в сотейнику з'єднайте тертий пармезан, два жовтки, цукор і мускатний горіх. Вершки доведіть до кипіння і перелийте в сотейник, помішуючи віночком. Ще раз доведіть масу до кипіння і відставте з плити в тепле місце.
Перекладіть тісто на робочу поверхню і розкачайте його. Розріжте на тонкі смужки і відваріть в киплячій підсоленій воді.
Розкладіть по тарілках, полийте соусом, посипте чорним перцем і вкладіть шинку. Вбийте по одному жовтку і подавайте до столу.
Готово!
Солодка карбонара — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 мл води
- 50 г цукру
- 50 мл вершків
- 10 г желатину
- Харчові барвники (червоний, оранжевий і малиновий)
Для жовтка:
- 100 г пюре манго
- 300 мл води
- 10 г желатину
- 50 г цукру
Для пасти вам знадобиться:
- 200 мл молока
- 40 г цукру
- 140 мл вершків
- 50 г кокосового пюре
- 125 г ванільного морозива
- 30 г желатину
- Харчові барвники (жовтий і оранжевий)
Готуємо пасту. Для цього замочіть желатин в холодній воді. В окремій ємності з'єднайте молоко, вершки, цукор і кокосове пюре. Доведіть суміш до кипіння, дайте охолонути і з'єднайте з желатином. Потім додайте харчовий барвник і добре перемішайте суміш.
Візьміть форму для випічки і застеліть її пергаментним папером. Вилийте тісто завтовшки 4 мм. Потім дайте повністю охолонути і наріжте тонкими смужками.
Готуємо "бекон". Замочіть желатин в холодній воді. З'єднайте воду, цукор, вершки і доведіть масу до кипіння. Дайте охолонути і додайте желатин. Розділіть на дві частини і в одну з них додайте харчовий барвник.
Масу без барвника вилийте в форму, застеленій пергаментним папером. Потім додайте цвітну суміш і акуратно перемішайте їх. Дайте охолонути і наріжте смужками.
Готуємо "жовтки". Також замочіть желатин. За допомогою блендера перемішайте манго, воду і цукор. Додайте желатин і дайте застигнути. Потім з'єднайте всі частини і солодка карбонара готова.
Смачного!
Більше смачних рецептів читайте в статті Готуємо по-італійськи: паста карбонара — смачні рецепти з беконом і вершками
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття