Menu
Від класичної до незвичайної — смачні рецепти приготування карбонари

Від класичної до незвичайної — смачні рецепти приготування карбонари

Карбонара — одна з найпопулярніших паст у всьому світі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Карбонара — одна з найпопулярніших паст у всьому світі. Існує багато версій правильного складу страви. Одні готують без вершків, інші експериментують з додатковими інгредієнтами. Однак результат завжди приголомшливий.

Пропонуємо вам рецепт класичної і улюбленої всім пасти, а для різноманітності розповімо й про найбільш незвичайні варіанти карбонари.

Класична карбонара — рецепт

Класична карбонара

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г спагетті
  • 100 г пармезан
  • 1 зуб. часник
  • 150 мл вершки

Вершки

  • 1 гілочка петрушка
  • 100 г бекон
  • 3 жовтки
  • Сіль і перець — за смаком

В першу чергу готуємо вершковий соус. Для цього натріть пармезан і перекладіть в невелику ємність. Додайте вершки, жовтки, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте масу. Відкладіть і відваріть спагетті майже до готового стану.

Поки вони варяться, наріжте тонкими смужками бекон і подрібніть часник. Обсмажте на розігрітій сковороді протягом декількох хвилин. Потім додайте часник і готуйте ще дві хвилини. Перекладіть в сковороду готові макарони і влийте соус. Швидко перемішайте і зніміть з вогню. Посипте зеленню і подавайте до столу.

Готово!

Шоколадна паста карбонара — рецепт

Шоколадна паста карбонара

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 мл вершків
  • 100 г сиров'яленої шинки
  • 6 жовтків
  • 100 г пармезану

Парменталь

  • 3 ст. л. цукру
  • щіпка мускатного горіха
  • мелений чорний перець

Для пасти вам знадобиться:

  • 1 ст. борошна
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. несолодкого какао-порошку
  • 2 жовтки
  • 1 ст. л. оливкової олії

В першу чергу готуємо пасту. Для цього просійте борошно і какао на робочу поверхню і зробіть заглиблення в центрі. Туди додайте яйця, жовтки і олію. Перемішайте за допомогою вилки і влийте 4 ст. л. води. Замістити тісто. Потім перекладіть в невелику миску і накрийте рушником. Залиште його на пів години.

Тим часом приготуйте соус. Для цього в сотейнику з'єднайте тертий пармезан, два жовтки, цукор і мускатний горіх. Вершки доведіть до кипіння і перелийте в сотейник, помішуючи віночком. Ще раз доведіть масу до кипіння і відставте з плити в тепле місце.

Перекладіть тісто на робочу поверхню і розкачайте його. Розріжте на тонкі смужки і відваріть в киплячій підсоленій воді.

Розкладіть по тарілках, полийте соусом, посипте чорним перцем і вкладіть шинку. Вбийте по одному жовтку і подавайте до столу.

Готово!

Солодка карбонара — рецепт

Солодка карбонара

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 мл води
  • 50 г цукру
  • 50 мл вершків
  • 10 г желатину
  • Харчові барвники (червоний, оранжевий і малиновий)

Для жовтка:

  • 100 г пюре манго
  • 300 мл води
  • 10 г желатину
  • 50 г цукру

Для пасти вам знадобиться:

  • 200 мл молока

Молоко

  • 40 г цукру
  • 140 мл вершків
  • 50 г кокосового пюре
  • 125 г ванільного морозива
  • 30 г желатину
  • Харчові барвники (жовтий і оранжевий)

Готуємо пасту. Для цього замочіть желатин в холодній воді. В окремій ємності з'єднайте молоко, вершки, цукор і кокосове пюре. Доведіть суміш до кипіння, дайте охолонути і з'єднайте з желатином. Потім додайте харчовий барвник і добре перемішайте суміш.

Візьміть форму для випічки і застеліть її пергаментним папером. Вилийте тісто завтовшки 4 мм. Потім дайте повністю охолонути і наріжте тонкими смужками.

Готуємо "бекон". Замочіть желатин в холодній воді. З'єднайте воду, цукор, вершки і доведіть масу до кипіння. Дайте охолонути і додайте желатин. Розділіть на дві частини і в одну з них додайте харчовий барвник.

Масу без барвника вилийте в форму, застеленій пергаментним папером. Потім додайте цвітну суміш і акуратно перемішайте їх. Дайте охолонути і наріжте смужками.

Готуємо "жовтки". Також замочіть желатин. За допомогою блендера перемішайте манго, воду і цукор. Додайте желатин і дайте застигнути. Потім з'єднайте всі частини і солодка карбонара готова.

Смачного!

Більше смачних рецептів читайте в статті Готуємо по-італійськи: паста карбонара — смачні рецепти з беконом і вершками

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття