
ТОП-3 страви з афродизіаками для романтичної вечері у День закоханих
До Дня закоханих ми підготували ТОП-3 оригінальних страви з афродизіаками, які допоможуть зробити вечір особливим.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
День святого Валентина — це свято Кохання, свято ніжності й турботи, свято пристрасті та запалу! І саме до цього довгоочікуваного дня, ми підготували ТОП-3 оригінальних страви з афродизіаками, які допоможуть зробити вечір особливим, і пробудити вогонь у серці вашої половинки.
Паста з авокадовим соусом та креветками
Мабуть, ні для кого не секрет, що авокадо ледь не очолює список відомих науці афродизіаків. Що тут скажеш… авокадо магічний у всьому, таким вже створила його природа. А взагалі, це дуже універсальний плід, його можна додавати до абсолютно різних страв, і це завжди вплине на них виключно позитивно. Авокадо містить велику кількість фітостерол, природних гормонів, жирних кислот, цинку та вітамінів, а саме А, В, Е та РР— усе це дуже добре впливає на сексуальний потяг. Креветки, як і усі морепродукти, також є відмінними афродизіаками, оскільки містять цинк та білок, а вони— сприяють виробленню тестостерону.
Рецепт цієї пасти дуже легкий. На 2 порції вам знадобляться:
- улюблені спагетті або макарони— 250 г
- 1 велике авокадо
- листя шпинату
- базилік свіжий або сушений
- долька часнику (або без нього, якщо боїтеся підпсувати романтичну атмосферу)
- гострий мелений перець за смаком
- лимонний сік— 1 ч.л.
- креветки
- пармезан, або інший витриманий сир — 70г
Приготування:
Креветки чистимо від панцирів, підсолюємо за смаком та обсмажуємо з часником на пательні. Паралельно відварюємо спагетті (з твердих сортів пшениці), а у чаші блендера змішуємо: авокадо, шпинат, базилік і перець. Коли макарони будуть готові, не зливаємо з них усю воду, трішки залишаємо і додаємо до інших інгредієнтів у блендері. Все подрібнюємо до соусоподібного стану. Далі все просто: розкладаємо порційно спагетті, поливаємо нашим соусом, зверху викладаємо креветки, посипаємо пармезаном.. і насолоджуємося!
Читайте також: Меню сирного гурмана — 5 незвичайних сирів, які варто скуштувати
Лосось в апельсиновому маринаді
Навіть якщо ви приготуєте і пасту з креветками, і лосося в апельсиновому маринаді— забагато цього не буде, це тільки збільшить успіх вечері! Лосось містить велику кількість поліненасичених кислот омега-3, які беруть безпосередню та активну участь у виробленні статевих гормонів, він підвищує чутливість та рівень дофаміну в організмі, а він — ніщо інше, як гормон кохання!
Інгредієнти:
- лосось — 400г
- 2 апельсини
- гірчиця — 1 ч. ложка
- спеції «італійські трави» — 1/3 ч.ложки
- сіль, перець — за смаком
- кунжут
Приготування:
Спершу необхідно приготувати маринад: вичавити сік з одного апельсину, додати до нього гірчицю, сіль, перець та спеції. Другий апельсин нарізаємо кружечками, та викладаємо на дно форми для запікання, зверху викладаємо нарізаний порційно лосось і поливаємо його маринадом. Даємо постояти 15 хвилин, а самі за цей час нагріваємо духовку до 190 градусів. Далі, посипаємо рибу кунжутом і відправляємо випікатися 15-20 хвилин, залежно від потужності вашої печі. Дивовижно смачно, не пошкодуєте!
Читайте також: Як приготувати фаршировані гриби з начинкою — три рецепти
Солодкі запечені банани на десерт
Усі головні інгредієнти цього десерту є афродизіаками: банани, горіхи, шоколад. Банани містять бромелайн, калій та вітаміни групи В, а усе це — пробуджує та стимулює сексуальну енергію. Так само діють і горіхи, що містять фосфор та цинк, а шоколад одразу зумовлює прилив серотоніну в організмі, і це перевірений, абсолютно безсумнівний факт. А там уже і дофамін приєднується.
На такий десерт не знадобиться багато часу та затрат, зате його вишукана подача, оригінальний смак та «магічні» властивості не залишать нікого байдужим.
Інгредієнти:
- банани
- горіхи й насіння на ваш смак
- шоколад (дроблена плитка або шоколадні краплі)
- екстракт ванілі
- кориця
- вершки 10 -15%
- трішки кокосової олії
Приготування:
Можна банани запікати у власній шкірці, проте є імовірність, що вони не до кінця пропечуться, або на це знадобиться трохи більше часу. Тому, якщо у вас є фольга, банани розрізаємо навпіл поздовж так, щоб утворилися «човники». Можна зробити на самих плодах (не шкірці!) маленькі надрізи, щоб начинка краще вкладалася. Кладемо банани на фольгу і загортаємо так, щоб згори залишився отвір, і можна було вкладати начинку. Тепер, додаємо кілька крапель кокосової олії, вершків та ванілі, розкладаємо горішки, шоколад. Посипаємо усе корицею, і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин за температури 200 градусів. Проте, час і температура також залежать від власне вашої техніки, тому час від часу перевіряйте банани, щоб не перепеклися.
Подавати краще без фольги, з кулькою морозива або фруктами — дуже смачно і красиво, але тут Ви можете пофантазувати як самі забажаєте.
Смачного та романтичного Дня закоханих!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття