Menu
Смачно, просто і швидко — готуємо страви з капустою

Смачно, просто і швидко — готуємо страви з капустою

Смачно, просто і швидко — готуємо страви з капустою

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Капуста прижилася практично у всіх кухнях світу. З неї виходять смачні і корисні салати, гарніри, капуста прекрасно доповнює різні супи і пироги. До того ж такий продукт не тільки корисний, але і цілющий, завдяки підвищеній кількості вітаміну С.

Пропонуємо і вам приготувати смачні страви з капустою із нашої добірки. 

Голубці в грибному соусі — рецепт

Голубці в грибному соусі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г рису
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 500-600 г фаршу зі свинини і яловичини
  • 1 ч. л. солі
  • 1 білокачанна капуста
  • 250 г грибів
  • Перець

Для соусу:

  • 2 ст. ложки (+ для змащування) вершкового масла
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 250 г печериць
  • 1 ст. л. борошна
  • 600 мл м'ясного бульйону
  • 4 ст. л. сметани

Сметана

  • Сіль і перець — за смаком

Відваріть рис до напівготовності. Потім дайте йому охолонути.

Подрібніть цибулю. Розігрійте обидва олію і вершкове масло на сковороді і обсмажте цибулю. Потім додайте фарш, рис, сіль і перець. Добре перемішайте і зніміть начинку з вогню.

Виріжте качан капусти і відправте її в гарячу воду на 3 хвилини. Листя, які стали досить м'якими, дістаньте і повторно відправте капусту в киплячу воду. Таким чином розберіть качан.

З охолодженого листя зріжте ущільнення і викладіть начинку. Поверніть голубці.

Готуємо соус. Для цього розігрійте вершкове масло на сковороді і обсмажте подрібнені цибулю і гриби. Готуйте протягом 6-8 хвилин. Періодично помішуйте. Потім додайте борошно, перемішайте і тонкою цівкою влийте бульйон, не перестаючи помішувати. Готуйте соус кілька хвилин, а потім зніміть з вогню і додайте сіль та перець. Дайте масі трохи охолонути і додайте сметану. Добре перемішайте.

Візьміть форму для запікання і змастіть маслом. Потім викладіть голубці і залийте соусом.

Форму накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Готово!

Салат з яєчними млинцями і капустою — рецепт

Салат з яєчними млинцями і капустою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г білокачанної капусти
  • 1 морква
  • 3 яйця
  • 50 мл молока

Молоко

  • 1 ч. л. рослинної олії
  • 3 зуб. часнику
  • 4 ст. л. майонезу
  • Сіль і перець — за смаком
  • Зелень — за смаком

Нашинкуйтекапусту і натріть на крупній тертці моркву. Перекладіть овочі в миску, додайте сіль, перець і добре перемішайте руками.

З'єднайте яйця з молоком і сіллю та злегка збийте масу. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте тонкий яєчний млинець. Потім трохи остудіть його і поверніть рулетиком. Наріжте тонкою соломкою.

Подрібніть часник і зелень. Потім з'єднайте з млинцями і майонезом, перемішайте.

Готово!

Запечена капуста з беконом — рецепт

Запечена капуста з беконом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 середній качан капусти
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 8 скибочок бекону
  • Сіль і перець — за смаком

Зніміть верхні листки з капусти і добре промийте їх. Потім розріжте на четвертинки і видаліть качан. Кожну частину розріжте навпіл.

Викладіть капусту на деко для запікання і збризніть оливковою олією зі спеціями.

Бекон розріжте навпіл і додайте до капусти. Відправте деко в розігріту до 230 градусів духовку на 30 хвилин. Переверніть капусту через 15 хвилин.

Готово!

Читайте також: Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття