Смачно і просто – готуємо картопляні пончики
Картопляні пончики – незвичайна, смачна і проста в приготуванні страва.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Картопляні пончики – незвичайна, смачна і проста в приготуванні страва. До того ж, вони можуть бути як основною стравою, так і солодким десертом. У цій статті ми зібрали кілька рецептів апетитних картопляних пончиків, якими ви приємно здивуйте своїх рідних.
Заварні картопляні пончики – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- борошно – 125 г
- картопля – 0, 5 кг
- вода – 1 стакан
- яйця – 4 шт.
- сіль і перець – за смаком
- рослинна олія – для смаження
Очистіть і відваріть картоплю. Приготуйте пюре. Додайте сіль і перець – за смаком. Перетріть пюре через сито.
З'єднайте воду з вершковим маслом і закип'ятіть суміш. Додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Зніміть тісто з вогню, остудіть і вбийте яйця. Добре перемішайте!
Сформуйте кульки і обсмажте на підігрітій рослинній олії. Покладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Готово!
Смачного!
Картопляні пампушки в цукровій глазурі – рецепт
Для тіста вам знадобиться:
- картопля – 0, 5 кг
- сухі дріжджі – 1 упаковка
- молоко – 350 мл
- рослинна олія – 150 мл
- цукор – 100 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- борошно – 1 кг
Для глазурі:
- цукрова пудра – 150 г
- гаряча вода – 3 ст. л.
Для смаження:
- рослинна олія
Очистіть і відваріть картоплю. З'єднайте дріжджі, цукор, сіль, яйця і тепле молоко. Розімніть картоплю і перетріть через сито. Додайте молочну суміш і рослинну олію. Додаючи борошно частинами, замісіть тісто. Залиште в теплому місці, щоб воно підійшло. Потім осадіть тісто і дайте підійти ще раз. Розкачайте тісто і за допомогою склянки виріжте невеликі кола на тісті. Потім зробіть виріз в центрі кола. Обсмажте пончики на розігрітій олії. Викладіть їх на решітку і змастіть глазур'ю. Для цього з'єднаєте гарячу воду з цукровою пудрою.
Готово!
Картопляні пончики з часником і сиром – рецепт
Вам знадобиться:
- часник – 5-7 зуб
- вершкове масло – 1 ст. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- картопляне пюре – 0,5 кг
- сир – 120 г
- яйця – 3 шт.
- панірувальні сухарі – 0, 5 ст.
- рослинна олія
- сіль
Обсмажте очищений часник у невеликій кількості олії. Додайте лимонний сік і дрібку солі. Зніміть сковороду з плити і остудіть. Перетріть картопляне пюре через сито. З'єднайте його з часником і сиром. Пропустіть через м'ясорубку.
Збийте яйця. В окрему миску насипте панірувальні сухарі. Сформуйте з тіста кульки, обмокніть їх в яйцях, а потім обваляйте в сухарях. Повторіть два-три рази. Обсмажте їх на розігрітій олії і подавайте зі сметаною.
Готово!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття